Жена ми се опитва да изолира мен и бебето от роднини и приятели

• 17 607
  • 674
  •   1
Отговори
# 645
Добре, ако аз не харесвам майката на Мм и се скарам с нея, защо да я спирам да си вижда внучето все пак?! Ако не ми е приятна тая жена, ще оставя детето на мъжа, дали те ще излязат или аз ще ида да свърша нещо, ми нека се видят. Защо трябва да я обиждам и то пред сина й?
Мен, моята майка колкото и да ме дразни няма да ми е окей мъжът ми или някой друг да говори каква е чума и прочее.

# 646
  • Пловдив
Цитат
Добре, тази майка за 4 месеца е успяла напълно да изолира всички, мъжът й е боклук, свекърва й чума и така до къде и кога? Тя не е нито депресирана, нито психично болна. Тя си показва лошата култура, няма никаква прозорливост за бъдещето и е на принципа  колкото по-зле, толкова по-добре. Моята прогноза е, че те ще се разделят, само заради едното его на майката. И ще се раздели  с един нормален, ангажиран, любящ съпруг и татко, който до преди година не е бил Мамин Златен Чумчо

Не бе .......хормоните са виновни за всичко.

# 647
На първия пост си пише, че е редактиран, часове след пускането на темата.

Информацията вътре си е същата като от началото. Нищо съществено няма променено.

# 648
Изчетох всичките 40+ страници. За съжаление понякога историите нямат щастлив край...
Имам познати с подобна история. Само дето детето вече е на 8-9г. Майката изгони бащата, а детето е тотално изолирано от всички, вкл на домашно обучение. Няма приятелчета. Бабите и дядовците (най-вече тези от страна на майката) много се опитват да й помогнат, облекчат и успокоят. Издържат изцяло дъщеря си, защото тя е в някаква крайна фаза. Да, виждат детето, говорят си, но никога не са оставали насаме с него и много рядко имат право да го докосват. Много им тежи, много страдат. Предполагам, че са посещавали психиатър, но не съм ровила за подробности в болката им.
Бащата се е отчаял и започва да се отказва, той вече е чужд за детето.

Пожелавам успех на автора. Сега е моментът да оправят нещата, докато детето е малко, а ситуацията "топла'.

# 649
  • София
Добре, същата е. Хайде коментирайте двата поста, които не не са едни и същи, а не само, което ви е удобно.

# 650
Въобще не са проблем майките, тъщите и лелите. Всички са приели идеята на жената, че не иска да се вижда с хора и че иска да има само мъж слуга. Проблемът е между нея и мъжът и. 

# 651
И като не са хормоните, а тя е зла и невъзпитана, той къде спа? Колко години са били заедно преди детето, не бяха малко? И понеже е проста и нахална, взе че дете създаде с нея. Някой насила го принуди или какво? Чак го била вързала с дете, той хич няма участие в тази работа.

Да си гледа детето и да участва в домакинството не значи мъж слуга...

Бащата се е отчаял и започва да се отказва, той вече е чужд за детето.

Бащата има право на достъп до детето, а може дори да поиска споделено родителство, ако има желание.

# 652
  • Пловдив
Цитат
И като не са хормоните, а тя е зла и невъзпитана, той къде спа? Колко години са били заедно преди детето, не бяха малко? И понеже е проста и нахална, взе че дете създаде с нея. Някой насила го принуди или какво? Чак го била вързала с дете, той хич няма участие в тази работа.

Стават грешки , каза таралежа и слезна от четката за коса

PS. Същият въпрос може да се зададе и към огромна част от страдалните Геновеви тук .........ама едва ли могат да отговорят адекватно!

Ама той мъж .....да мре там

# 653
  • София
Майката е основният родител в началото, който изнася по- голямата физическа и психическа тежест. Мъжът да се съобразява с нея не е слугуване. Така работи светът на възрастните. Не е джиджи- биджи и детето не е панаиарджийска мечка.

За мен пък сагата е изцяло селско- битова тип цЕлата рода, ако може, да вади детето при раждане.

В началото са излизали предимно с неговите приятели, тя е спряла с нейните. Не е искала никого на изписването. После маминка е досаждала по теледона, стигнало се е до викане, на автора майка му е пътеводната светлина, неслучайно жената го обвинява, че го манипулирала и той слушкал. И на жената ѝ е писнало и се е запънала.

Ако някой посмее да ми крещи по телефона за мое дете, ще го види само на снимка. Или в часовете, отредени на бащата. Само си представям картинката - ти и на изписването не даде да го видим, сега когa, то стана на 2 месеца вече, на братовчедка му на Жорко (твоят мъж) детето скита по цял ден босо, калява се. Сега сте много изнежени вашите поколения, какво толкова ще му стане.

Преди да ме обвините, че твърдя нещо, не. Казвам как си го представям. Вие сте тези, които твърдите с някаква илюзорна сигурност, че родата нямало да го пипа, мачка, кашля и киха. Защо? Не ви ли стигат 160 свекървенски теми.

Сънчо, недей се пали, да не си навлечеш нещо. Неслучайно в исторически план във война мъжете умират и са умирали, не жените и децата. Като трябва да се мре, по- добре да е мъж.

# 654
Всъщност на многострадалните Геновеви, още първият въпрос, който се задава е "Ти къде спа" последвано от здраво наритване. И обичайно наративът е, че сама си е виновна. Та така. В тази тема, обаче, почти всички са изключително мили, защото авторът е мъж, нали който даже се грижи за детето си, сякаш това е някакво нечувано постижение. А злобната жена, как го излъгала, миличкия.

# 655
Лъвица, консултацията с адвокат е в случай на евентуален развода или в случай, че тя го обвини неправомерно или съседите сигнализират. Тъй като презумцията винаги е че жената е жертва, добре е да се подготви.  
Аз мисля, че подобно поведение от нейна страна е глупаво, манипулаторско и доста неадекватно, но това не значи, че някой ще й взима детето. Каква е алтернативата? Нищо да не прави? Той вече е пробвал да се съобрази с нейните безумия. Но си има граници. Той е баща на това дете и трябва и тя да се съобразява вместо да реве и истерясва по ъглите като не й уйдисва.
Интересно, жената била изнасяла голямата тежест в началото с детето.... Виж ти. Ама тази даже не домакинства, като си седи вкъщи. И кой ще й плаща тока и памперсите като не работи? Кой ще й пазарува? Ще й сглобява мебелите и ще й боядисва детската? И на кого ще вика, като си кукува сама с бебето?

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 10:17 от Linda*kiss

# 656
  • Пловдив
Цитат

Абсолютно съм съгласен!

Но подминавате някакви уж дребни детайли и се вторачвате в детето. Проблемите са достатъчно сериозни , защото ако някой от потребителките тук са живяли с мъж насилник , аз съм живял с жена такава и от личен опит твърдя ,че е много трудна и деликатна ситуация.

И 100 пъти написах ........опитват се голяма част от коментарите тук да делят неприличното и унижително поведение по ПОЛ . Мъж това може да го прави .....ама видиш ли жена никога, което малко бие на двоен стандарт.

# 657
  • София
Споко де, и ние сме чували своя fair share от прикрити загрижени насилници, които изкарват жената луда, защото вече "не иска да се поправя". Леката, мазната "аз загрижен за дете, аз любящ, аз се съобразявам, а тя ме бие". И бам противоречието -"детето е придатък, какво като хване сопол".
И тук- таме се пропуква образът, личи си нервата. И после се замита в друга посока.

# 658
Ако някой посмее да ми крещи по телефона за мое дете, ще го види само на снимка.

Ако "някой" са биологичните баба и дядо, може да се видите не на снимка, а в съда и да бъдеш принудена да изпълняваш режим на лични контакти.

# 659
А да забраниш на мъжа си да излиза, да се вижда с хора и да работи в офис, какво е? И ако той вземе, че излезе, рев и истерия по телефона, че като го няма него явно няма и кой да сготви. Иначе ясно, че и той си има вина. Изперкала си е била жената по принцип, той си я е харесал. И че има хора боклуци много, ама тези боклуци не се раждат боклуци, стават боклуци. Зад всеки "лош" мъж, стои една жена, която го е създала и която е казала, аз съм го родила, квото кажа, това ще е. И после ама той така, той иначе. И за жените важи същото.

Общи условия

Активация на акаунт