Уреаплазма и Микоплазма - 6

• 3 566
  • 110
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте,

При мен се изолираха уреаплазма парвум + уреалтикум и ми е назначено лечение с АБ (доскициклин 2х1 за 10 дни и левофлоксацин 2х1 за 7 дни), кандизол 1 капсула на 3 дни и Zalain в началото и края на лечението. Казаха ми пробиотик какъвто харесам от аптеката.
Можете ли да ми препоръчате пробиотик, от който сте доволни - и по време на лечението ли е хубаво да се пие, или директно след? Също така, някой минал курс с тези антибиотици ако може да сподели - заедно ли ги приемате през деня, или приемате единия АБ с някакъв интервал след другия?

PS desislavazhivanova, лично мое мнение е че трябва да се лекува, незаивисмо от къде е изолирана. Ако имате съмнения, може би е хубаво да повторите изследването.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 15:16 от Chunky101

# 16
Аз все още приемам Пробиотик..Renewbiome..и слагам вагинално Лактобор.

# 17
Имам следното питане. Възможно ли е уреаплазма да излиза в урина, а да я няма във влагалищен секрет? Не мога да разбера как става това при мен?

При мен е абсолютно същото, но според гинеколозите трябва да вярваме повече на влагалищния, не знам.. Питах и инфекционист, според която в урината може да циркулират и "мъртви" клетки след лечението (аз съм я лекувала и то продължително).

# 18
  • София
Здравейте. След като се проведе лечението с антибиотика, трябва да минат минимум 20 дена за ново изследване за уреаплазмата. През това време само вагизан ли се ползва за няколко вечери, и кога се включват и вагиналните пробиотици, за да се заселят лактобацили? За уреаплазма само с урина при партньора ще е достоверен ли резултата?

# 19
Здравейте. След като се проведе лечението с антибиотика, трябва да минат минимум 20 дена за ново изследване за уреаплазмата. През това време само вагизан ли се ползва за няколко вечери, и кога се включват и вагиналните пробиотици, за да се заселят лактобацили? За уреаплазма само с урина при партньора ще е достоверен ли резултата?
Лактобор, лактаджин или гинофилус може.
За мъжа ви най- добре еякулат поне 7 дни въздържание. Ние след 25 дена направихме контроли и въздържание 8 дни за да се отдели всичко хубаво в каналите, простата или тестиса. Навсякъде каквото има да се отдели и да е достоверно
И си беше всичко отрицателно.
Всеки месец правим контроли
Вече година я няма при нас
Успех

# 20
Здравейте, включвам се и аз в отбора Уреаплазма Парвум, от 2 г поне я имам, но бях бременна тогава пих Азакс, Клацид и тн, не мина разбира се, после АГ ми отказа тест?! Тази година пуснах и светна Парвум, назначено ми е лечение с вибрамицин 2х1 за 14 дни и флажил 2х1 за 10 дни. Някой пил ли го е в тази комбинация, много ли скапва стомаха.. също дали при колпоскопия зараду уреаплазмата се е виждала “раничка”, защото според АГ може и от нея да е (пуснали сме и др изследвания, чакам ги)

# 21
Аз от прочетеното до тук разбирам, че май флажил не е подходящ за Уреаплазма точно, но нека и друг да каже. Лично аз този антибиотик не бих го пила никога повече, при мен даде тежки странични ефекти и като прочетох после колко е токсичен и ми стана ужасно лошо... То е все едно да изпиеш цианкалий да утрепеш бактерия. Има и разни хора, които го понасят въпреки всичко де, но за Уреаплазма не знам става ли.
На мен в крайна сметка си ми излезе в цервикален секрет също уреаплазмата, така че горното ми питане отпада. Даден ми е азакс по две на ден за 5 дена, тоест двойна доза, защото той се пие по едно. Не знам ще проработи ли тази схема, ще видим.

# 22
Ами на мен след секциото са ми вливали флажил венозно, нищо ми нямаше, но очевидно не е подействал.. Азакс също не подейства, нищо, че по антибиограма уж беше чувствителна към него, дано се справим

# 23
Здравейте, моля за отговори:
След незащитен орален и вагинален секс се заразих с уреаплазма в уретрата и в цервикса, установено с pcr, с множество признаци - течение, болка, щипане. Партньорът ми няма симптоми, не смята да се изследва, защото докторът му е казал, че щом няма симптоми, тази бактерия е част от нормалната сапрофитна флора.
1. Възможно ли е да ме е заразил, ако му е чат от "нормалната" микрофлора уреаплазмата? Или щом така бурно при мен протича, значи със сигурност е заразен и той?
2. Ако му е част от нормалната флора и аз се излекувам, но пак правим незащитен секс, значи ли, че пак ще ме зарази? Как трябва  да се подходи в този случай? Задължително ли е за него лечение, въпреки че няма симптоми? Да изследва какво е количеството уреаплазма ли? И ако е над определено число - да се лекува, ако не - да не се? Но рискува ли ме мен, ако не се лекува, дори да е по-малко число от определеното количеството?
3. Щом и в уретрата, и вагинално е заразяването, значи ли, че е и от двете - и от оралния, и от вагиналния секс заразяването? Или в уретрата може и само от вагинален секс да стане заразяване?

# 24
Щом те е заразил при секс, при следващият секс пак ще те зарази. При доста от полово предаваните инфекции мъжете нямат никакви симптоми, но те си действат и правят поразии. Не виждам какъв му е проблемът да даде еякуят след два-три дни въздържание, специално при мъжете пък е толкова лесно тестването. Аз не бих правила секс с този мъж щом толкова не му пука за моето здраве, че дори да не иска да се изследва.

# 25
Здравейте и от мен! Нова съм в темата и с наскоро открита Уреаплазма парвум… 😑 Нямам абсолютно никакви симптоми, и я отрих на контролен преглед (сама си поисках изследване на цервикален секрет, от чисто любопитство, понеже никой до сега не ми го беше споменавал)… Изписаха ми Доксициклин за 10 дни, 2 х1. Имам изписано и противогъбичен препарат. Преди да поискам цервикалния, бяха ми пуснали обикновена микробиология и се откри Бактериална вагиноза, която излекувахме успешно според последните изследвания. Сега ще започвам лечението за уреаплазмата… но като ви чета, явно ме чака упорита борба…Приятеля ми и той ще следва моята схема. Включих се за да следя темата и да обменям опит с вас… и за морална подкрепа, защото доста се притесних, като видях положителния резулат… мерси на всички, които ме изчетоха до край!

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 00:22 от katt90

# 26
Katt90 и аз съм на Вибрамицин (същата съставка) но ми изписаха за 14 дни + клиндавазин и арилин и противогъбично. За антибиотика не го пий на гладно, че е гаден да знаеш 🥲

# 27
Благодаря, Tinydevil, ще го имам предвид. Дано всички да я премахнем тази гад 😑

# 28
Щом те е заразил при секс, при следващият секс пак ще те зарази. При доста от полово предаваните инфекции мъжете нямат никакви симптоми, но те си действат и правят поразии. Не виждам какъв му е проблемът да даде еякуят след два-три дни въздържание, специално при мъжете пък е толкова лесно тестването. Аз не бих правила секс с този мъж щом толкова не му пука за моето здраве, че дори да не иска да се изследва.
Благодаря.
Не, че не иска, а е убеден в това, че няма проблем при него. Така му е казал лекар (уж). Но май не е разказал, че е заразил партньорката си. Само, че няма симптоми. А то може безсимптомно да го кара... Чудя се - може ли да е само от оралния секкс и в цервикса? Или щом има и там уреплазма, значи и в члена му е заразата?

# 29
Здравейте, момичета!
Въпрос малко встрани от темата,но ...знам ,че ще получа адекватен отговор.
Заради "подарък" от детската градина,ми се налага да пия Ципрофлоксацин за 10 дни. Флората след Уреаплазмата вече година ми е кошмар,карам постоянно на Биозин Фем,поне при мен има леко подобрение. Но сега с антибиотика не мога да разчитам на само на него. Та.....как да процедирам?
След лечението ли да почвам Вагизан и Гинофилус или по време?

Общи условия

Активация на акаунт