Миналата година, горе-долу по това време, ми откриха Ureaplasma urealyticum. Изписаха ми Азакс (по 2 таблетки за мен и партньора ми), както и една таблетка Арилин песари. След като прочетох доста мнения тук, останах силно предубедена към предписаното лечение, но въпреки това го изпълних.
Мина известно време и преди около два месеца отново дадох положителна проба за уреаплазма. Този път друг лекар ми назначи 10-дневен курс с Доксициклин. Допълнително, по собствена инициатива, включих Макмирор и след него Гинофилус.
Днес излезе контролното изследване – направено 25 дни след последния прием на антибиотик – и резултатът е отрицателен. Въпреки това все още имам леко течение, без мирис, но осезаемо.
Не съм сигурна дали резултатът е напълно достоверен или течението се дължи на нещо друго. Предстои ми фоликулометрия, а при отрицателен тест – и цветна снимка (ХСГ). Притеснява ме, че при толкова трудности с лечението при други жени, може да се окаже, че инфекцията не е изчистена напълно, а знам, че цветна снимка не е препоръчителна, ако уреаплазмата все още е налична.