Уреаплазма и Микоплазма - 6

• 3 595
  • 110
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте,
Миналата година, горе-долу по това време, ми откриха Ureaplasma urealyticum. Изписаха ми Азакс (по 2 таблетки за мен и партньора ми), както и една таблетка Арилин песари. След като прочетох доста мнения тук, останах силно предубедена към предписаното лечение, но въпреки това го изпълних.

Мина известно време и преди около два месеца отново дадох положителна проба за уреаплазма. Този път друг лекар ми назначи 10-дневен курс с Доксициклин. Допълнително, по собствена инициатива, включих Макмирор и след него Гинофилус.

Днес излезе контролното изследване – направено 25 дни след последния прием на антибиотик – и резултатът е отрицателен. Въпреки това все още имам леко течение, без мирис, но осезаемо.

Не съм сигурна дали резултатът е напълно достоверен или течението се дължи на нещо друго. Предстои ми фоликулометрия, а при отрицателен тест – и цветна снимка (ХСГ). Притеснява ме, че при толкова трудности с лечението при други жени, може да се окаже, че инфекцията не е изчистена напълно, а знам, че цветна снимка не е препоръчителна, ако уреаплазмата все още е налична.

# 31
На мен лекарката ми каза минимум 40 дни след последното хапче АБ тест, най-добре да са минали 2 менструации, защото иначе може да даде фалшиво отрицателен- бактериите се подтискат временно и после пак започва свръхрастежа им. Дано това не е случая при вас, на мен и партньора изписаха 14 дни докси+клиндавазин 7 дни и 2 глобули арилин, след месец и половина ще разберем дали е подействало лечението Simple Smile

# 32
Здравейте,
Миналата година, горе-долу по това време, ми откриха Ureaplasma urealyticum. Изписаха ми Азакс (по 2 таблетки за мен и партньора ми), както и една таблетка Арилин песари. След като прочетох доста мнения тук, останах силно предубедена към предписаното лечение, но въпреки това го изпълних.

Мина известно време и преди около два месеца отново дадох положителна проба за уреаплазма. Този път друг лекар ми назначи 10-дневен курс с Доксициклин. Допълнително, по собствена инициатива, включих Макмирор и след него Гинофилус.

Днес излезе контролното изследване – направено 25 дни след последния прием на антибиотик – и резултатът е отрицателен. Въпреки това все още имам леко течение, без мирис, но осезаемо.

Не съм сигурна дали резултатът е напълно достоверен или течението се дължи на нещо друго. Предстои ми фоликулометрия, а при отрицателен тест – и цветна снимка (ХСГ). Притеснява ме, че при толкова трудности с лечението при други жени, може да се окаже, че инфекцията не е изчистена напълно, а знам, че цветна снимка не е препоръчителна, ако уреаплазмата все още е налична.

След отр.резултат имах симптоми близо ½ година. И пак отрицателни тестове.
Разбирам притесненията ти,ако искаш пусни още едно изследване с проба,взета от друг АГ и я занеси в Геника ,за да си спокойна.

# 33
Здравейте, някой може ли да разчете резултата от фемофлор. Притеснява ме уреаплазмата. Какво означава този резултат?
Миналия месец пусках само ПСР за хламидия, уреаплазма и микоплазма и всичко беше отрицателно.

# 34
Здравейте, някой може ли да разчете резултата от фемофлор. Притеснява ме уреаплазмата. Какво означава този резултат?
Миналия месец пусках само ПСР за хламидия, уреаплазма и микоплазма и всичко беше отрицателно.
Здравей. Имаш уреапалзма и коки бактерия
Плазмата се лекува с Доксициклин. Аз имах 2 курса и не се махна. След 3 курса 2 х2 за 14 дни изчезна нацяло. Вече година я няма.
Коките АГ да назначи някакви глобули или също с АБ просто направи и вагинален секрет да се види кой точно АБ.
Пий хубави пробиотици дълго време
После лактобацили след лечението
Лекуват се тези плазми с по дълъг курс за да не се въртите много и да се бавите , това е лечението което доказано работи.
Услех

# 35
Плазмата се лекува с Доксициклин. Аз имах 2 курса и не се махна. След 3 курса 2 х2 за 14 дни изчезна нацяло. Вече година я няма.
Коките АГ да назначи някакви глобули или също с АБ просто направи и вагинален секрет да се види кой точно АБ.
Лекуват се тези плазми с по дълъг курс за да не се въртите много и да се бавите , това е лечението което доказано работи.
Услех

Благодаря! Странното е, че на ПСР само за уреаплазма и хламидия показва отрицателно пак в Геника. Ти какъв пробиотик приемаше?

# 36
Услех

Благодаря! Странното е, че на ПСР само за уреаплазма и хламидия показва отрицателно пак в Геника. Ти какъв пробиотик приемаше?
Погледни си пак резултата. Бъркаш се
Показва ти отрицателни на микопалзма хоминис и гениталиум. Имаш си уреаплазма в червено. Активна инфекция. И по горе сива зона коки бактерия
Хубаво лечение ти трябва. И знаещ лекар
Пробиотик , биозин Фем,про комбо , лактофор 6 , лактобаланс. Криспак.
Всички са хубави от тях пия всеки месец различен.

# 37
Здравейте, пак имам уреаплазма 😕
Ще се радвам да ме посъветвате!
2023г пролетта излекувах с доксициклин уреапразма urealyticum. И тогава и сега имам симптоми. Но сега имам уреаплазма parvum. И двата пъти излиза в урина. Първия път изследвах и Пср влагалище, но беше отрицателен. Сега направих Прс урина, но няма антибиограма. Казаха ми, че не е проблем, защото лечението на уреаплазма има стандарти... Моля за мнение:
1- От както усетих симптомите и реших да направя изследване, т.е. от около 10дни имам болезненост в ингвиналните гънки и леко увеличени лимфни възли 2бр. Според личната не е обезпокоително и според ппк вс е наред.   Но аз си имам дискомфорт и се притеснявам. Мислите ли, че уреаплазмата може да предизвика проблем с лимфните възли?
2- Имам час при уролог и ще ми предпише лечение, ако е пак  с доксициклин добре ли ще е, щом са различни уреа-ми или да настоявам за смяна на АБ?

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 21:46 от Maiiaa

# 38
Аз скоро пих докси за парвум, не мисля, че ще е проблем ако лекаря прецени да е пак той

# 39
Аз вече ще се гръмна... Последната гинеколожка ми каза, че това не е полово предавана болест, но се предава по полов път!!! И ме накара да мисля, че може да не ми е предадена от новия партньор, който имам, а да си ми е стояла отпреди, но да не сме я изследвали просто... В КОЕТО ТВЪРДО НЕ ВЯРВАМ!!!! Родих преди 4 г., последните 15 г. не съм имала оплаквания като тази проклета уреаплазма (парвум беше моята - и генитална, в цервикса, и урологична - страшни болки там, а гинекологично - парене, 2 месеца, а сега, въпреки чистия резултат след доксициклин дълъг курс, имам си дискомфорт при насъбиране на урина и при ходене по малка нужда).
Та, моля ви - КАЖЕТЕ МИ ВЯРНО ЛИ Е, ЧЕ ТАЗИ ГАДИНА МОЖЕ ДА НЕ МИ Е ПРЕДАДЕНА< А ДА СИ Е СЪЩЕСТУВАЛА В МЕН и при контакта с нов партньор да се е разраснала??? НЕ вярвам в това! Съвпаднаха периодът и оплакванията (след необезопасен секс с нов партньор, който уж всичко му беше наред по изследвания, но такива специални за уреи не съм сигурна, че беше правил)...
Каза гинеколожката, че едва ли не като стафилококите били тия уреи - "естествена микрофлора", но само при някои, не при всеки човек; а как са се озовали при тези "някои" - от секс с други, като моя например Sad(( Реве ми се, защото той не иска да се изследва, разчита, че негова д-рка му е казала същото почти като моята (макар че мойта първо каза, че трябва  да се изследва поне), а неговата - че ако няма симптоми, не се лекувало... Но той не й е казал, че е заразил жена с множество оплаквания от уреата!!!!

# 40
По принцип казват, че и така може да се разрасне, особено при дългогодишни партньори, но в ситуация с нов партньор, който не се тества, аз бих предположила, че е от него. Както ти казах и миналия път, той не те уважава, щом не уважава здравето ти, че да си направи най-елементарен тест.

# 41
Здравейте момичета,

Закъсала съм го с хронични цистито-подобни симптоми без бактериален растеж в урината и от известно време ходя по изследвания...
Пуснах в Геника микоплазма и уреаплзма в урината и резултатите бяха отрицателни.
Уроложката ме прати на гинеколог и искам да ви попитам за изследването Фемофлор Плюс в Геника - трябва ли гинекологът да вземе две отделни проби (два отделни тампона) за влагалищен и цервикален секрет или може да е една обща проба, т.е. със същия тампон да вземе и от двете места? Как са го правили при вас?

# 42
2 отделни проби 1 цервикален 1 влагалищен .
Затова се води цервико-вагинално изследване.

# 43
2 отделни проби 1 цервикален 1 влагалищен .
Затова се води цервико-вагинално изследване.
Благодаря! Обадих се и в Геника да попитам и те потвърдиха, че трябва да са две отделни проби.

# 44
Здравейте! Наскоро си правих фертилити тест в Геника. Занесох менструална тъкан. Виждам, че освен всичко останало обхваща и Ureaplasma urealyticum, Ureaplasma parvum, Mycoplasma hominis, Mycoplasma genitalium. Това достатъчно ли е като изследване за да се потвърди/отхвърли проблем с тези две "животинки" 😬

Общи условия

Активация на акаунт