Чувствате ли се женствена жена?

• 20 360
  • 774
  •   1
Отговори
# 585
Разбирам много добре. По същия начин разсъждавам и аз. Никога не бих се появила в скини дънки и клин на работа. Там само широк панталон и тренч, възможно най-неподчертаващи фигурата. Smile Моите колеги и без това се взимат за неустоими аполони-викинги, манна небесна за всяка жена; само остава и да бъдат провокирани. Joy

Работото място не е място за флирт, но не знам защо все така се получава при нас, че все свалки текат. Има го момента колеги да се събират с колеги.

За качествата, професионализма и отношението съм съгласна. За нас това е норма и рядко колежка си позволява волности.

При професиите, които работят с клиенти, е различно обаче, там често използват външен вид да печелят клиенти, да бъдат по-успешни и не виждам нищо лошо в това.

# 586
Е, как пък няма да тръгна в чувал и чул наметната, че сакън да не се оплези някой... Просто гледах да не са примерно прилепнали блузи, деколтета, с потник не мисля че някога ме е виждал колега. Грим съвсем минимално, токчета, полички и костюмчета и без това самата работа не предполагаше. Клин поначало не смятам че има място в която и да е работа, то все едно да тръгнеш по чорапогащник Grinning
Тя работата ми беше и да излизам пред хора всеки ден, вярно че и те повечето бяха от мъжки пол ама все пак самоуважението ми не позволява да се повлека във вид който не е представителен. Случвало се е да ми се усуче по някой студент, но действително много рядко, на повечето им става ясно че като им кажеш Добър ден с усмивка е просто любезност а не покана. От тях съм го приемала като комплимент, а не като обида и гледане от високо заради пола ми, както с колеги на и над моето ниво.
А и то при липса на откровено провокативно облекло, е по-скоро въпрос на поведение и излъчване, отколкото на това колко са ти широки панталоните дали ще те разберат погрешно. Дотолкова съм свикнала с това (работих там малко над 13 години), че и до сега много лесно влизам в такава "роля" дори и не винаги нарочно - просто едно от момчетата, а мина доста време.

# 587
Под клин имах предвив leggings, много бяха модерни по едно време с ботуши apres ski.

Иначе провокативното облекло може да бъде и стилно, представително, едното не изключва другото. Приятелката в подчертаващия задните части бизнес панталон клиенти посрещаше, но й стоеше жестоко - то аз все към нея гледах, колегите й си нямам идея как са се чувствали. Joy

Не съм съвсем съгласна за поведението и излъчването. Важни са, да, но и "дрехите правят човека", "по дрехите посрещат, по ума..", сентенции безчет, и облеклото определено влияе на начина, по който една жена бива възприемана в работна среда, сериозно или не толкова, и не само.

А моите колеги, в частност, са егомани, с изразен "аз" и такива често съотнасят всичко спрямо себе си и мислят, че ги провокираш, без ти идея да имаш, че си правела нещо заради тях. JoyТака че внимателно трябва.

# 588
  • France
Един колега преди време сподели уж на шега, че иска да види повече форми от мен. Резултатът - на работа със спортен анцуг, тоест достатъчно широк Joy
На един такъв (не беше толкова директно, защото тук ги е шубе) му напомних с усмивка, че подобни слова могат да му костват до 2 години затвор и 30к евро глоба. "Но съм сигурна, че не съм разбрала и че той ще се опита да е по-разбираем следващия път". Да видиш как си прибра чурката в гащите и до края на сътрудничеството ни беше самата корпорейт култура
😈

# 589
  • Обран бостан ;)
Те някои сигурно се чувстват, но голям % от балканците си мислят, че мъжеството е да си груб селтак с ланец и бмв на 20 години.
Точно това искам да видя. Как те възприемат мъжествеността и как определят себе си.

Никак. В темата основно ще четем мнения на потребителки какви трябва да са мъжете.
Писнало ми е да чета инструкции как един мъж трябва да се отнася с жените. Няма ли една добра (женствена) душа да напише инструкция как жените трябва да се отнасят с един мъж ?

Хесикера, ако забелязваш ланеца и колата, разбираемо е защо истинските мъже те подминават.

# 590
  • София
Да, Ал, с удоволствие. Както казах, да си държи изправена главата и да се усмихва. Да бъде учтива, да задава въпроси и да изслушва. /Аз не го правя./ Да поздравява, да употребява моля, благодаря. Да може да води разговор, без да се заяжда.
И когато три пъти не й отговорят на Добро утро, да блокира. 😅

# 591
  • Out of the Mix
Мъжът трябва първо да те вижда като човек, не като жена.
Дори и да искаш няма как да разбереш що за човек е отсреща, ако не прекарвате достатъчно време заедно.
А, за да се случи това, минава време, като първото впечатление е именно излъчването и поведението, външният вид, ерго секси ли си в очите на гледащия. Sweat Smile
След което, като преценя става ли, и като човек, характер, се минава на следващо ниво с доверието и каквито отношения ще имате - било само колегиални, или ще има и розови моменти. Като цяло работно, само работно, не мешам нещата с колежки, но зависи, ако сме от различни компании, няма проблем.

Относно свалките, нахалните и т.н.
Като оставим настрана нахалството, и тикането, където не е уместно и не си желан, то се дават нишани.
Като гледаш, като ботор, надут пуяк, или не поздравяваш, начумерено, няма как да очакваш заговаряне. Всичко опира до поведението. Аз си подбирам жени във "flirt mode", с които разговорът върви повече от гладко, забавно и още нещо, то си личи. Mr. Green Въобще не се напъвам, като глист на буца със самозабравили се, или такива, които знам, или впоследствие разбера, че са омъжени, с деца, ангажирани емоционално и т.н.
Боцуняци и надувки не ми трябват. Не ги отразявам грам, дори да ме гледат отгоре до долу. Но под черните Ray Ban-и да са спокойни, че и аз съм ги преценил. Sunglasses

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 09:46 от Revoker

# 592
  • France
... В темата основно ще четем мнения на потребителки какви трябва да са мъжете...
Това май ми напомни на нещо ThinkingJoy

# 593
  • София
скъсваха се да й помагат, което не беше търсената цел.
Е, явно е била. И явно не е била изявена ментално, щом от толкова помощ е имала нужда.

Иначе, аз също обичам да подчертавам, но съм умна и знам как не се минава границата. Черно поло по тялото, без да се пука по шевовете, очертава достатъчно видимо дали има някой горе, или не.
Пенсил пола с кожен панел си е с прилична дължина, но има закачка. Офис рокля с лек пеплум е женствена. И т.н. Никой не може нищо да ти каже, но се вижда, че си жена жена.

# 594
На работа веднъж не съм отишла с рокля или пола. Не работя с клиенти.

Поло по тялото също ми е твърде много.

На работа отивам единствено, за да съм ефективна с работата, тоест трябва да ми е удобно и аз и всички колеги трябва да сме концентрирани единствено върху нея.

Колегите могат да бъдат благодарни, когато не съм с анцуг.

Красивите ми и по-секси дрехи са, когато излизам с ММ. Не е негово изискване това, аз така чувствам нещата.

# 595
^^ По същия начин процедирам и аз: строго в работата, женствено с приятеля ми.

скъсваха се да й помагат, което не беше търсената цел.
Е, явно е била. И явно не е била изявена ментално, щом от толкова помощ е имала нужда.

Много мило!
Обслужваме клишето, че жени, които са красиви и привлекателни, в никакъв случай не могат да бъдат и умни ли?

# 596
Зависи от работната среда. Някъде е много секси жена в строго вталено сако, тесен панталон и ботуш. Другаде по дънка и тясно блузле и бели кецки.
Женствеността/сексапилът идат обикновено от поведението и държанието/говорът на жената в такава среда.
Предвид различните работи, които съм работила, в дрес код офис среда съм печелела най-много "помощ" и овъртане от колеги, а шефовете си измисляха обяди за разработване на "вътрешно-фирмени правила Wink" през ден.
Полото е много секси. Често нося. Достатъчно делово и стилно в съчетание с панталон или дънка. Ако облека и пола, се отива във филма за възрастни.
Рокли съм избягвала да нося в офиси. Колегата ме посрещаше – ама, Бази, аз днес как ще работя.
//
Няма как да очаквате мъж да гледа на прима виста на жена като на личност. Мъжът инстинктивно се привлича или отхвърля от една жена на първо място от излъчването ѝ като жена. АКо е хетеро, де. Движения, усмивка, коса, очи, извивки на тялото.
Съответно от възприятието има и последствие - дали е предразположен към вас или се затваря. Впоследствие, ако имате и приятна комуникация, воала - следва влюбване или развитие на отношенията.
Ако един мъж ме възприема само като личност, то той ми е колега или приятел. Сега, че колегиално мъжете се заглеждат и флиртуват е друга тема.
Но пък от друга страна аз адмирирам да има подобен пуш за мъжките екипи – жена винаги им действа стимулиращо и дава ряз на работата, кара ги да се доказват и показват.

# 597
  • София
Не, обслужваме логиката, че ако постоянно имаш нужда някой да ти помага, не си особено изявен работно...

# 598
  • Обран бостан ;)
Няма как да очаквате мъж да гледа на прима виста на жена като на личност.

След определена възраст е точно така - личност и нищо друго.

# 599
Това е мисля строго специфично предвид работата, сферата. Нямам идея кой каква помощ търси, едно е да си държавен служител, друго маркетинг мениджър.
//
Защо, Бънде, мъжете над 40 не си падат вече по жени и не се влюбват ли? Лошо.

Общи условия

Активация на акаунт