Чувствате ли се женствена жена?

• 20 531
  • 774
  •   1
Отговори
# 330
Женският месец, отминалият вече осми март и нестабилното време в началото на пролетта ме накараха да се замисля за женствеността, вътрешната красота и привличането.

Чувствате ли се женствени?
Кое ви кара да се чувствате така? Имате ли специални ритуали за красота, време за себе си, нещо, което правите, за да се почувствате по-красива, желана, секси?

Успявате ли да ползвате женска сила в ежедневието си? Нямам предвид евтино поведение и промискуитет, а по-скоро да усещате реверанс и отношение от околните, благодарение на красотата и излъчването ви?

Не Trollface
Знаеш ли как ме разочарова с това? Плача Cry

# 331
Чисто "женските" компании, в които се говори за шопинг, козметика, деца и клюки за трети лица - не са ми приятни, избягвам ги. Обичам да се виждам с жени, с които имаме общи други интереси, извън "женските". Хубавото е, че имам такива около себе си, и си изкарваме много приятно. Има една мацка, с която сме пътували няколко пъти на концерти заедно, и дори не знам какво работи и в кой квартал живее. Но мога да кажа коя песен от кой албум и е любим, и кои не харесва Smiley

Най-добре се чувствам в смесени компании, не само мъже/жени, но и в различен възрастов диапазон, с различни професии. Когато има по-млади и по-стари, това променя динамиката на общуване, и човек може много повече да се обогати. За това за мен клубовете по интереси и фенклубовете са много ценни като място за създаване и поддържане на контакти.

# 332
  • Melmak
Не знам къде завихте към гейовете. 😁

Мнението, че жените се гърбим със сто неща- намирам го за вярно. Моята майка не беше така. Имам някакъв комплекс от това.

Майка ми не работеше дълги години и беше домакиня. Като бях дете го намирах за ужасно, защото все беше около мен. Другите майки ходят на работа, моята непрекъснато вкъщи и аз вечно с нея навсякъде.

Освен това съм друга натура, като характер сме много различни. С годините разбрах, че майка ми се чувствала добре в тази роля и за нея не е било гадно да не изкарва пари и да не ходи на работа. Като цяло тя е повече в женска енергия, не се е налагало да взима съдбоносни решения, да става в 6 за работа или да се чуди как да скалъпи бюджет.

Аз лично исках да избягам от този образ, почнах да работя на 20, на 22 в корпорация, общо взето ден без работа нямам. И с още други проблеми се вкарах тотално в мъжка енергия.

# 333
И как се харесваш повече, hechicera, в "мъжки" режим или клониш към майчиното в настоящето?

# 334
  • Melmak
Да ти кажа, хейзъл, за това ми беше интересно и вашето мнение, понеже темата е актуална за мен и много се радвам, че изписахме толкова страници!

Проблемът е, че не знам! От една страна крайно не се виждам в ролята на домакиня и майка за дълго (не отричам период на майчинство, но говоря за много години след това). Просто не мога да си представя да не работя 15 години примерно, да се посветя на дом и деца.

Но от друга страна съм в толкова мъжка енергия, че сякаш отрязвам с нож женското в себе си. Мъжът ми се разболя от грип, а преди това имаше друг здравословен проблем. Посъбра се повечко, а той не е някой да боледува. И бях вкъщи тези дни като беше болен, исках да се погрижа за него. Обаче хич не ми се получаваше и с две думи, той ми каза, че тотално ми липсва женска енергия, съчувствие и че нямам никаква емпатия към проблема му. Не съм се обидила, защото знам, че е така.

Но как да е иначе? Извън вкъщи съм Зина, жената войн. От къде да дойде тази енергия??

Налага ми се на мен да мисля за сериозни проблеми, ходя на работа, изкарвам пари, не съм седнала да чакам на готово.

# 335
Без майтап, вчера наистина разпитвах ММ къде и как си проявява женската енергия Joy

Той е голям чистник и вчера му обясних, че вече знам, че това е женско. Много ми се израдва Joy

Обаче покрай тези неща, какво ви е мнението за метросексуалните мъже? Все по-често срещам такива. Наконтени, намазани, пригладени, епилирани, с гривнички, пръстенчета, обички, боядисани, даже някои с безцветен лак, но иначе съвсем хетеро.

Това мода ли е вече или си проявяват женското в себе си?

Относно грижата за близките - не знам вече каква ми е енергията, но те и тяхното здраде винаги са били приоритет. Ако трябва хиляди километри ще пропътувам, ако трябва ще си напусна работата, но ако някой близък е в беда и има нужда от моята грижа, помощ и подкрепа, там съм.

Мисля, че ставам за чудесна бебегледачка, детегледачка, болногледачка Simple Smile Нищо, че в другата ми работа по-скоро се очаква да раздавам шутове.

# 336
Хеч, лигавщини на болни мъже....
Какво значи, тотално ти липсва съчувствие и емпатия към проблема му, сериозно много ми е интересно? Какво е очаквал да правиш?

И към Telesilla, как си представяш напускането на работа, за да се грижиш за близък. Как така оставаш без доход, кой плаща сметките? Деца, ако има в картинката, какво се случва с тях? Не се заяждам, винаги съм се чудила как организира човек битовизмите в такава ситуация.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 13:03 от alex_jp

# 337
  • Melmak
Аз мисля, че това с метро-то беше тема преди 20 години. Сега на балканите това винаги ще се гледа с малко кофти око, защото тук сакън да се епилираш и вече си женчо и гей.

В другите държави описаното от telesilla далеч не е толкова странно. Аз харесвам такива мъже, сигурно и защото бяха модерни такива в моите тийн години. Моят мъж не е такъв. С мъка мога да го накарам да сложи нещо по-разчупено. Не съм от жените, които купуват дрехи на мъжете си. Искам сам да реши какво да носи, но то е бейсик до мозъка на костите. Не иска ни гривни, ни нищо. Аз си го обичам така, но просто няма много изграден стил. Тук много лесно се лепва етикет “гейско” на нещо, което далеч не е - а просто някаква мода в дрехите, примерно.

Хеч, лигавщини на болни мъже....
Какво значи, тотално ти липсва съчувствие и емпатия към проблема му, сериозно много ми е интересно? Какво е очаквал да правиш?

Явно му дойде повече грипа и другия здравословен проблем, като втория не е за подценяване. Грип идва и си отива, другото е сериозно. Може би е очаквал повече разбиране от моя страна. Но аз съм потънала в проблеми, дела, сделки и докато той се гърчи от температура, аз се опитвам да правя сделки с дявола и да деля имоти с ужасни хора, да работя, да съм топ в работата…

# 338
И аз не харесвам клюкарски компании, особено с повече жени. Често срещите са точно клюки и суета. Харесвам дълбоки разговори или дори повърхностни, дори конкуренция, но позитивна. ,,Хайде да тичаме заедно сутрин! Коя ще стигне по-бързо до...?" Като деца. Обичам най-добри приятелки, не групи с много жени.

# 339
Според мен когато има болен член на семейството, независимо кой е той (дете, партньор, родител), е по-продуктивно човек да се мобилизира, да мисли хладнокръвно и да взема рационални и работещи решения.

Прекалената емпатия и съчувствие, прекаленото съпреживяване по-скоро вредят, отколкото да помагат. В такъв момент са необходими последователност и дисциплина за изпълняване на всички условия по лечението, както и емоционално здрав стълб, на който болния да се опре и да почувства сигурност.

Последното нещо, от което един болен човек има нужда, според мен, е някой разстроен, суетящ се и дезорганизиран човек около себе си.

# 340
Хеч, нищо ти няма. А той е искал цялото ти внимание ... типично.

# 341
Хеч, може би още не си превалила 40-те, мисля че с порастването на децата и с годините тоя баланс мъжко/женско се намества и си два дена мобилизация, пет - "женска енергия" както му викаме явно на хайлазенето Grinning

# 342
Мисля, че жените повече проявяват емпатия, мъжете повече разрешават проблемите.

Когато споделя за някакъв проблем на ММ, той на секундата ми е изготвил някакъв план как да го разреша. А, аз всичко, което искам, е някой да ме прегърне и да прояви разбиране, че ми е тежко, просто да ми каже, че всичко ще е наред. Защото след първоначалния шок обикновено си стъпвам бързо на крака и сама си правя плановете как проблемът да се реши.

Затова и с близките ми действам, както искам и те да подходят към мен. Задължително винаги първо изслушване, разбиране и успокояване. Едва по-късно, когато усетя, че емоциите са овладени малко или много, страховете са потушени, пристъпвам с конкретни практични съвети, но внимателно, без да налагам мнението си, понякога само с подсказки.

# 343
  • Melmak
Хеч, може би още не си превалила 40-те, мисля че с порастването на децата и с годините тоя баланс мъжко/женско се намества и си два дена мобилизация, пет - "женска енергия" както му викаме явно на хайлазенето Grinning
Хаха, да, така е, на 32 съм.

# 344
hechicera, понеже ти викат Хеч, а знаех, че не се чете така, но не бях сигурна какво значи, видях, че си магьосница на български Grinning

Моят никнейм, да споделя, е името на древногръцка поетеса от Аргос Grinning

Мисля, че тези пояснения се връзват с темата някакси Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт