“Като две капки вода“ - сезон 13, тема №3

• 29 035
  • 668
  •   1
Отговори
# 330
Наистина ли мислите, че им пуска ха ток.
Значи Рачков брилянтно го играе.
Да не вкарваме драма- всъщност няма значение дали им пускат ток. Важна е идеята, че за инакомислие е допустимо публично да се упражнява насилие, при заплахата хората да си загубят работата. Това се прави в национална телевизия. Браво на Маринов, че накара Цитиридис да си вдигне панталоните. Докато Хилда му пипа бедрата. Целият замисъл е малко на ръба, особено със смяната на образи между половете. Но лошият вкус и простащина преобладават. Тъжно ми е, че за някои от списващите тук това не е важно.

# 331
Ми като ви е толкова важно подайте сигнал до СЕМ.
Щом телевизора ви възпитава...

# 332
Не знам не ви ли омръзна да плюете.Ами не гледайте.След като нищо не ви харесва не гледайте.Кому е нужно това недоволство.Сменяте канала и готово.Нито водещите ще ви дразнят,нито продуцента,нито журито.А и "издевателства "няма да гледате.Смешно е ако си мислите,че наистина им се пуска ток.
Дали е точно плюене?
Да, който не иска, няма да го гледа - лесно е. Но май по-скоро хората се притесняват за друга част от аудиторията, която няма толкова развито критично мислене - децата например. Те попиват всичко. Откъде могат да са сигурни, че всичко е игра. Утре могат да го повторят в училище и да стане фал.
Телевизора не възпитава, но влияе.

# 333
Телевизията не възпитава, а програмира.
Да си припомним ли рекламите на Марлборо ?
Възпитанието предполага ценности, които траят, докато медиите гонят сензации и рейтинг. Това са различни неща.
Овъртоновият прозорец не се отваря сам – някой винаги държи дръжката.
Днес това е ток в ефир, утре може да е нещо още по-нормализирано.
Докъде  трябва да стигнем?

# 334
  • София
Наистина ли мислите, че им пуска ха ток.
Значи Рачков брилянтно го играе.

Загледайте се другия път в публиката колко деца има и си задайте въпроса дали те правят разлика дали Рачков играе или наистина му пускат ток!
Ако утре на вашето дете, някой съученик му пусне ток "за шоуто", друга песен ще запеете, но за съжаление се оказва че си заравяме главата, докато нещо лично не ни се случи...

Възпитанието на едно дете става от цялото общество, не само в семейството. Когато обществото не реагира на "правилно" и "неправилно", децата трудно изграждат коректив кое е редно и кое не... и после се чудим защо стават някои неща....

# 335
То по тази логика те бива да допускаме децата до телевизия
Защото попиват и имитират.Тук ще пробват с ток,ако гледат другият формат на Нова  телевизия  ще се пребият,или ще си изливат манджи по главите.
Защо оставяме децата си да вярват и да приемат за истина всичко случващото се по телевизията.И като се скача толкова срещу това,замисляме ли се какво гледат по телефона,в тик ток .Защото там е страшно.И ако не може от своя телефон,ще го гледа от този на приятелите си.

# 336
То по тази логика те бива да допускаме децата до телевизия
Защото попиват и имитират.Тук ще пробват с ток,ако гледат другият формат на Нова  телевизия  ще се пребият,или ще си изливат манджи по главите.
Защо оставяме децата си да вярват и да приемат за истина всичко случващото се по телевизията.И като се скача толкова срещу това,замисляме ли се какво гледат по телефона,в тик ток .Защото там е страшно.И ако не може от своя телефон,ще го гледа от този на приятелите си.
Ами, тогава, да премахнем и възрастовите органичения на предаванията/ филмите Sign Underage , да ги размешаме из програмата по всяко време на денонощието, щото те на всичко се учат, всичко ще видят, до всичко могат да намерят достъп-...
...като сме почнали..

# 337
Зрителите сме коректив. В тази връзка тя и трябва да се съобразява какво се излъчва. Това с тока бе най-голямата тъпотия в това шоу и да, смятам че трябва да се извинят на публиката. Живеем в дигитален свят и децата попиват отвсякъде.

# 338
Да, децата наистина вярват.

# 339
По тази логика трябва да правят имитациите без разголване и "неприлични движения". Все пак децата трябва да се контролират какво да гледат или не , независимо колко е достъпно. Сигурно им се обяснява кое е измислица и не е. Като се замисля какви канали има и какво излъчват... Вероятно и децата сядат след училище да гледат нещо и попадат на тях. Пък достъпа до съдържанието на някои неща в интернет няма да коментирам.

# 340
Моето дете не гледа тв. Никой у дома не гледа тв. Аз гледам няколко бг продукции - Капките, Дансинг старс, от носталгия.
Детето гледа в тик ток неща, които я интересуват - танци, грим, мода. За сега съм доволна от преценката й при избор на теми за клипове и др., които да гледа.
Пуснах й Вениамин като Шакира и Иван като Сабрина Корпентър/ скоро имала концерт в Париж, разбрахме късно, иначе щяхме да заведем дъщерятя/. Хареса й Вениамин.

# 341
  • София
Винаги ще има оправдания от сорта "ама те децата могат да видят в тик ток, в ю тюб, в интернет, от Драган, Петкан и т.н....."
Според мен случката с тока е проява на изключително лош вкус, и аз лично смятам, че Маги, като човек, който непрекъснато агитира за отговорност, трябва да излезе и да се извини на публиката си за тази си проява. Ако не го направи, аз лично няма да гледам нищо излязло от неговата фирма! Може на него "да му се накриви шапката" от моя бойкот, но пък това е моят отговор на неговата тъпотия!
И за хората, които ще кажат, че драматизирам излишно - детето ми е на 10. Нито твърде малко- вижда какво дават по тв-то, коментират със съученици, нито  твърде голямо, за да разбере това шега ли е, къде е "смешката" да пускаш ток на някого, да му причиняваш болка, а цялата зала да се залива от смях ( честно казано това и аз не го разбирам, ама айде...)  !
Гледахме предаването защото е музикално и до сега беше ненатоварващо. С последните "скандали" по сценарий и това последното падение - Не, благодаря!
И само последно, ако някой от екипа чете- ако на внучето на Маги някой в училище му пусне ток, защото това го дават по телевизията и е "много смешно" как ли ще се почувства Маги? Не се заяждам, само питам! (споменавам внучето, защото с дъщеря ми са раждани по едно и също време, на едно и също място и са на една възраст)
Толкова от мен по тази тема!

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 17:59 от placebo7

# 342
Маги, толкова се е забравил и очевидно не му пука какво прави, защото вече тече реклама за Капките по Нова точно с откъс от простотията с пускането на ток на Рачков!!!

# 343
  • София
Маги да вземе да започне да си вкарва шоуто във времето отредено от телевизията, че последния път категорично отказах да стоя до края и да чакам в неделя вечер. 1/3 от шоуто беше запълнено със завръщането на Рачков (о, колко неочаквано - шок и боНба), а след това трябваше да гледам и тъпотията около националния стадион. Обикновените хора в понеделник сутрин стават за работа или да карат децата на училище - няма нужда да гледат глупости, заради които накрая не успяват да дочакат края на предаването.

# 344
Винаги ще има оправдания от сорта "ама те децата могат да видят в тик ток, в ю тюб, в интернет, от Драган, Петкан и т.н....."
Според мен случката с тока е проява на изключително лош вкус, и аз лично смятам, че Маги, като човек, който непрекъснато агитира за отговорност, трябва да излезе и да се извини на публиката си за тази си проява. Ако не го направи, аз лично няма да гледам нищо излязло от неговата фирма! Може на него "да му се накриви шапката" от моя бойкот, но пък това е моят отговор на неговата тъпотия!
И за хората, които ще кажат, че драматизирам излишно - детето ми е на 10. Нито твърде малко- вижда какво дават по тв-то, коментират със съученици, нито  твърде голямо, за да разбере това шега ли е, къде е "смешката" да пускаш ток на някого, да му причиняваш болка, а цялата зала да се залива от смях ( честно казано това и аз не го разбирам, ама айде...)  !
Гледахме предаването защото е музикално и до сега беше ненатоварващо. С последните "скандали" по сенарий и това последното падение - Не, благодаря!
И само последно, ако някой от екипа чете- ако на внучето на Маги някой в училище му пусне ток, защото това го дават по телевизията и е "много смешно" как ли ще се почувства Маги? Не се заяждам, само питам! (споменавам внучето, защото с дъщеря ми са раждани по едно и също време, на едно и също място и са на една възраст)
Толкова от мен по тази тема!
Всичко прочетох! С написаното от вас съм напълно съгласна! Маги много си повярва,наду се съвсем и взе да излиза и от рамките на добрия тон и качествения сценарий! Преди неговата намеса всичко си беше ок! Дори и задявките на Рачков и Геро.Стана безвкусно! Ние всички сме отговорни за възпитанието на децата и това,че не можем да ги спрем от тик ток и други подобни и тв канали,не означава да не реагираме!
Грозно и глупаво е това с тока и някои качвания по маси . Веско Маринов бил сухар! Сухар,сухар,ама.... направи забележка на Ц итиридис да си вдигне панталоните.Едно е да размяташ голи крака по време на клипа,ама после? Оценяват те все пак ! Жури,публика!

Общи условия

Активация на акаунт