Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 45 519
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
  • USA
Много благодаря за включванията, момичета!
Barbabeau, честно казано, надявах се някой да предложи, това, което си показала. И моите мисли бяха в тази посока.
Въпросът е къде в БГ мога да намеря такъв диван?

Другото, което си представях е някаква красива и удобна лежанка на мястото на масата сега. После диван двойка и след това маса за хранене.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 23:48 от SkyBlue

# 121
Предложението на Барб е чудесно. И аз смятам, че масата там е добре. Идеята да се разменят тв къта и дивана също е супер. А показаното диванчЕ е много хубаво. Особено ми допада, че двете части са поставени леко отдалечени една от друга. Приятен нов полъх в противовес на цялостния диван с лежанка дето е превзел всекидневните по нашите земи повече от 3 петилетки.

Skyblue, според мен само внимавай със заобленото. Да, облите форми смегчават помещения с много ъгли, но прекалено заоблените в комбинация с не особено голяма дължина са неудобни. Не може по-висок човек да се излегне нормално на дивана камо ли да откара една дълга неделна следобедна дрямка. В края на краищата диванът не е стол и е добре да е удобен не само за сядане, но и за хубаво излягане. Показаните от теб са доста по-къси и заоблени. Тези на Барб са съвсем съвсем друго.

# 122
Приятен нов полъх в противовес на цялостния диван с лежанка дето е превзел всекидневните по нашите земи повече от 3 петилетки.
Има една много готина испанска дизайнерка, която от дълги години работи и живее в Милано - Patricia Urquiola.
Та този диван (то е цяла серия) е неин дизайн Blush, иначе има и други подобни, особено ако е голяма модулна серия, както в случая.
Срещу масовия диван с лежанка и аз много се противя вече. Както и тези секции за тв малки "гардеробчета" и една дълга лавица отгоре. Добре че SkyBlue писа, че ще изчезне.
В България и аз не знам какво се предлага, но често съм чела тук във форума, че има местни фирми, които правят дивани по поръчка.

# 123
Здравейте, момичета, предстои ми ремонт и цялостно обзавеждане на жилище. Моля за съвет относно цвета на подовата настилка (паркет), как е по-добре да се избере - еднакъв в четирите помещения, или примерно в стаите еднакъв вид, а в коридора различен от стаите?

# 124
Ако можех да избирам, бих се спряла на еднаква настилка.

# 125
При мен ще бъде еднаква. Различната, според мен, накъсва погледа. Особено при малка площ.

# 126
Здравейте, момичета, предстои ми ремонт и цялостно обзавеждане на жилище. Моля за съвет относно цвета на подовата настилка (паркет), как е по-добре да се избере - еднакъв в четирите помещения, или примерно в стаите еднакъв вид, а в коридора различен от стаите?
За еднаква съм аз.

# 127
Благодаря ви!
И аз така си мисля, но все пак колебания винаги има...

# 128
Зависи какво са преходите между помещенията.При мен в цялата къща е паркет, но входното антре е с гранитогрес, който продължава в тоалетна.Но те са отделени от останалото.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 22:45 от ДХ3

# 129
И при мен е паркет в стаите и гранитогрес в кородора. Но съседа е сложил прекрасен паркет в коридора, лакиран с широки дъски. Вратата на коридора е от тясната страна и като се отвори е много красиво с този паркет, продължаващ към хола му. И въпреки че влизат с обувки паркета на входа е като нов.

# 130
При нас е един и същ гранитогрес в коридорите, мокрото и баните. Спалните са с еднакъв паркет. Всичко е на едно ниво.

# 131
  • София
Привет, момичета!В процеса на ремонт,отново зациклих...моля давайте съвети!:sweat:
Оказа се,че дивана с лежанка,който имах намерение да си ползвам/купихме го малко преди да се изнесем от старото жилище/ ще ми стесни много пътя към кухнята.
Имам два варианта:
-да обърна дивана с лице към прозорците
-да си купя диван тип канапе с по-малки размери
Това,което ме притеснява е доколко е удачно дивана към прозореца,а там и няма много варианти за шкаф,така че TV-то отива в ъгъла.Варианта с канапето ми е труден,защото не харесвам този тип мебел и като гледам не се предлагат много по магазините.
Ще се радвам да ме посъветвате.

# 132
Един не много важен въпрос, но все пак да питам Simple Smile Как си направихте вратата към хола - колко стъкло (за осветеност) и как е разположено? Една голяма секция стъкло? На хоризонтални ленти няколко? Друго?

# 133
Цялото крило е стъклобел при мен.

# 134
Аз, все още не съм го направила, но плановете ми са за цяло стъкло. Антренцето ще ми е тъмно иначе.

Общи условия

Активация на акаунт