Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 45 561
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
И моето е тъмно, но вратата на хола е на 90градуса с входната, а погледът пада точно на дивана и не исках да се вижда вътре.

# 136
и от мен подкрепа за стъклена врата на хола
при нас, стъклото е мат, пропуска светлина, рамка и первази в цвета на стените

Скрит текст:

# 137
  • Варна
Показвам и нашата вкъщи.

# 138
Как го бършете това стъкло, при мен все е в малки пръстчета и не мога да го почистя добре.

# 139
Почти суха микрофибърна кърпа, напръскана с обезмаслител и препарат за стъкло или Фрош универсален.

# 140
Аз чистя стъкла/прозорци или с бял оцет, разреден с вода, или с изопропил IPA 70% , разреден с 30 %вода- еднакво добре чистят.

# 141

С този обезмаслител и микрофибърна чистя аз, но никога не става идеално.

# 142
Чистя с препарат за прозорци - бял на Медикс, синият сякаш замазва. 

# 143
Моля за помощ!
Имам нужда от съвет как да организирам кухня в това пространство. Жилището е малко, ще се ползва от най-много двама души. Приемам всякакви идеи - вградени уреди, свободно стоящи уреди, комбинирани уреди, мога да се лиша от съдомиялна или да бъде компактна (ако има вариант да се сложи под мивката?), хладилникът не е нужно да е голям. Прилагам снимки и размери, извинете, ако съм забравила съществена информация, ще допълвам.
Скрит текст:

Би било чудесно да не се мести и кърти нищо, защото не ми останаха сили, нерви, пари и ищах вече. Аман! (Простете ми емоционалния излив)

# 144
А колко точно е разстоянието между двата куфара и с какви размери са те?

# 145
А колко точно е разстоянието между двата куфара и с какви размери са те?
А, да. Не съм отбелязала точно, защото тях ги добавих после. Всъщност, посоченото разстояние е между тях, а те са с размери 47х27 см (и двата; едното е някаква колона).

# 146
Кое посочено е между тях?
На пръв поглед аз бих ги наредила така, като не е ясно без точни размери, колко остава за ъгловия шкаф. То май трябва да има и достъп до този куфар, виждам кран.
В моята кухня също има куфар в ъгъла и имам ъглов шкаф с вратички по около 40 см които се отварят на двете страни (нарисувах ги с червено). Имам си съвсем свободен достъп до целия шкаф. Бих разменила мивката със СМ за да има плот до хладилника, но не
искате да местите тръби.

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 12:04 от Чи лу

# 147
Разстоянието между двата куфара е 3, 25 м, а вдясно - между куфара и стеничката - 1 м. Никъде другаде в жилището няма място за пералня. И тя трябва да е там...

# 148
Аз бих преместила тръбите малко вдясно (лесно е) и ще го направя така. Шкафът ще е глух, но вратичка 52 не е малко. Може СМ да е 45 и тогава ще остане 67 за вратата на глухия шкаф или да не е вгр хладилник 60см, а свободностоящ. Може да размените СМ и П, но ако редицата започва с хладилник, не е удобно мивката да е залепена за него, както са сега тръбите.
Моите ги местих 3-4 пъти, докато реша окочнателното разположение. Последния път даже не виках шпакловчик, а си ги замазах сама грубо, те си остават отзад😆

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 12:34 от Чи лу

# 149
Ако все пак мивката не може да се премести, ето моята, която не е центрирана, за да има отстояние от колоната.

Шкафът е на 60см.Коритото е 40см.

Общи условия

Активация на акаунт