Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 46 736
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
А, това са няколкото различни дълбочини, за който се говореше във връзка с апартамета на Red.

# 451
Предложиха ми и друг вариант на “тънък” плот, два пъти по-скъп , но не се сещам как се казва Simple Smile
Dekton?

# 452
А, това са няколкото различни дълбочини, за който се говореше във връзка с апартамета на Red.
Да, забравих кой питаше за голям гардероб, който влиза в “спор” с врата към всекидневната 😅

# 453
Да, Дектон, но не мисля, че си заслужава . Като го видях на живо- то е като едно стъкло- да изглежда елегантно, но не мисля, че ще го опазя

# 454
Извинете, че чак сега отговарям за бамбуковите щори, не съм много редовна в темата. Имам такива щори в селска къща. Не съм ги купувала аз - имах ги от някъде в запас и паснаха на прозорците. Идеята беше да пазят сянка през деня и да осигуряват някакво усамотение вечер. Какъв ме беше ужаса обаче да разбера, че на светнати лампи в къщата вечер, все едно щори няма и отвън навътре видимостта е пълна. Колко възхита съм предизвиквала в съседите вечери наред...излизайки от банята. Отделно, че и все още не съм намерила начин да ги почиствам адекватно. За мен тези щори освен с пълна липса на естетика се характеризират и с напълно липсваща практичност. Върла противничка съм и на хоризонталните щори, независимо от какъв материал са изработени, понеже ги считам за ултимативната прахосбирачка вкъщи и ми навяват изключително офисен вайб - и ми е все едно дали офисът е луксозен или бюджетен, все си е офис. И все пак: адекватното почистване на бамбуковите щори се състои в изхвърлянето им и подмяната с нови.

# 455
Могат да се изпръскат на душа, мисля нищо има нямаше( при нашите бяхме с такива.

# 456
Не знам за бамбуковите, не съм се сблъсквала с такива, но съм напълно съгласна с вертикалните щори. Отвратителни за дом/и не само/ - приличат ми на висящи парцалени ленти. Но пък курнизът им със системата за отваряне и затваряне ползвам за пердетата в къщи. Вместо да висят парцалчетата, съм закачира пердета, та много бързо ги отварям и затварям вечер.

# 457
  • София
Понякога стоят много красиво, зависи от интериора... А плътността на всяка щора, завеса, перде се проверява преди да се разсъблечеш смело.

# 458
Сега вече го знам Joy Но тогава нямаше как да предположа, че един принципно плътен и непрозиращ материал ще се окаже толкова прозрачен. Ако се опита човек през деня да погледне през тях към слънцето, изглеждат плътни. Ама ела да видиш вечер от двора ми на светната вътре лампа - все едно няма нищо на прозорците.

# 459
Нали ги знаеш тези слънчеви очила като щори - засенчват, но си се вижда. Може да се направи такъв паралел. Simple Smile

# 460
Аз, за това казва, че проблема е в гледащия. Той не трябва да гледа това, което не е за него.
В Холандия завеси, щори, пердета няма. Аз не гледам. И те не ме гледат.
В България ще съм на нивото на очите. Ще сложа завеси, защото хората там са любопитни и невъзпитани да пазят  личното пространство на другите.
Включвам се, само да ти лажа да не ти "дреме". Който е бил прост и не ятзпитан да гледа е показало него. Не теб.

# 461
  • София
Как мразя такива обобщения. Воайори и извратеняци има навсякъде. Другите хора като цяло не се вълнуват да дебнат и наблюдават съседите си. Никъде по света. Но ако ти целенадочено се шматкаш гол по прозорци и да тераси неминуемо някой все някога ще те види. Когато човек иска неприкосновенно лично пространство, негова е задачата да си го осигури, иначе няма какво да се оплаква и другите да са му виновни.
Случаят не е такъв, тя не е знаела, не го е правила нарочно и ако някой изобщо я е забелязал, надали се е дължало на национална черта да седи с бинокъл да чака да излезе от банята.

# 462
Ами, не знам. Аз за над 15 год. не съм видяла. В България, обаче, дори ще ти обсъдят цвета на спалното бельо. Дали е подходящ. А и ще са чувствителни, ако им кажеш нещо😉
Пак, казвам-тук е традицуя да не закриваш прозорци Освен това хората са разкреппстени. Имах съсед, който се разхождаше след баня. Не съм го зяпала, след като го зърнах. Дами, карат колело без бельо. Никой не зяпа. Нека сме честни, в България това щеше да е тема поне седмица. Нищо, че всеки запред форуми, не е такъв.

# 463
  • София
Нито аз знам на някой спалното бельо, нито те моето... Като цяло не се вълнуват хората.
Но виж ти излез на улицата гола, пък после другите ще са невъзпитани, че са видели голотата ти...
В София се "гледаме"  блок в блока.. Когато не са зелени дърветата, аз пуша на балкона, блея насам натам, няма как да си зяпам само в чашата, изобщо не знам даже кой живее насреща, но ако видя случайно някой гол силует  на запалена лампа или някой си излезе гол на терасата докато си пуша и пия кафе, няма да е защото аз съм невъзпитана.
Между другото на огромен процент хора не им пука дали някой ги вижда или не.

# 464
А, дали няма значение и архитектурата, за това че не слагат пердета хората?!?
Спалните и баните, обикновено, не гледат към улицата.
И още- липсата на слънчево греене , респективно желанието за светлина в дома??

Най-добре е да няма как да те видят, пък било зад завеси или плътни огради на двора.

Общи условия

Активация на акаунт