Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 46 743
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
И ние сме с кафява дограма и мебели в бяло със светло дървесно. Даже не тъмно кафява, а това модерно преди години "златен дъб". Като типичен роб на модичките естествено сега не ми харесва и със завист гледам графитено черните дограми. Но какво да се прави... модите не можеш ги догони винаги.

Не ми е минало през ум да си купуваме мебели в този цвят. Някак ми е твърде ретро на този етап.

Кайсия, какви щори ще слагаш? Покрай YT каналите, които гледам, превъртях и аз по щори. Дървени, хоризонтални. Но едва ли ще събера смелост - това си е жива прахосъбирачка като всяка хориозонтална повърхност. А на всичкото отгоре не ми се виждат особено евтини.

# 436
Винаги най-много съм харесвала обикновените бамбукови щори. Вечна класика и минимализъм. Heart Eyes

# 437
  • тук и там
Щорите ще са от ИКЕА,Юск или Айко..Отидох в един магазин за щори и пердета,за римски щори ,от тънък,прозрачен плат,то се оказа че само цената на плата е 120лв на метър,и това цена само плат,без механизмите-с тях може и 200 да стигне..Ми за селски имот,нямам намерение да давам маса пари за щори..Имам три тройни прозореца и един двоен..Още повече,че е непретенциозно обзавеждането,трябва ми нещо семпло,но не и за толкова пари..

# 438
Винаги най-много съм харесвала обикновените бамбукови щори. Вечна класика и минимализъм. Heart Eyes
Скрит текст:
Обожавам ги, наскоро видях в Практикер че предлагат, но всичките бяха с къси дължини
А прозорците за които ги гласях са 260 ....

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 23:05 от Casual

# 439
Здравейте, не знам дали е по темата, в момента ходим на огледи за закупуване на жилище. Има апартаменти, в които мирише на цигари, ние сме непушачи и направо ми се набива миризмата. Вие как сте се справили с този проблем? Едва ли само с няколко дена проветрение ще се оправи, естествено и ще боядисаме и ако оставим някои мебели ще поръчам професионално почистване на мебелите. Дали това ще е достатъчно?
Здравейте, по повод миризма от цигари в стая аз ползвах аерозол от магазин дм. Пръскаш в затворено помещение  и на другия ден проверяваш. Имаше много добър ефект още първия път, но аз пръсках още два пъти. Пръска се във въздуха в цялата стая, като пазите шкафовете.
След пръсканията и проветряванията вече не усещах мириса на цигари.
За съжаление не мога нито да ви покажа шишето, нито марката да кажа, но питайте в "дм" и не винаги го има

# 440
  • Somewhere far away

Да не е това? аз го купувах няколко пъти- чак да прави чудеса не бих казала, но е доста добро, но в нас се пуши само в една стая и тя винаги е отворена така че няма чак такъв мирис на цигари.

# 441
Мисля, че не беше това, сякаш не беше син флакона, по-скоро бял с черно(не помня)
Не ми е трябвало повече.
Споделям опит, не съм казала, че е вълшебно, аз не усещах вече мириса на цигари след употребата му, а съм непушач.

# 442
Моята дограма е цвят орех и интериорните врати също. Според мен си отиват с повечето светли цветове, макар че дограмата почти не я виждам заради пердетата.
Ако искате ми пишете да ви пратя снимки на няколко цвята спални с прозорци и врати орех, имам снимки отпреди пердетата. Но моите са едноцветни, не харесвам два-три цвята за спалня.

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 23:40 от Чи лу

# 443
  • Street of Dreams
И аз съм голям почитател на дървените, вертикални щори. Толкова стилно и луксозно стоят, особено в летни и ваканционни жилища.

# 444
Не го разбирам това с пушенето вътре при все, че съм пушач. Е, вярно не кой знае колко сериозен с моите 2-3 цигари на ден. Имаме семейни приятели дето като дойдат на гости мъжът все мрънка да пуши вътре. Опаткват по 10 цигари с мъжа ми и после не мога да спя.

# 445
Въпреки че темата се измести: за Бога, братя и сестри, не си причинявайте бамбукови щори! Те са по-голям ужас и от всички разновидности на хоризонталните щори. Ненавиждам ги от дъното на душата си.

Колкото до миризмата от цигари, надежден начин за отстраняването и е сваляне на шпакловката до тухла и ново измазване на стените. Всичко друго само временно маскира миризмата и така докато просто свикнете с нея. Този филм вече съм го гледала в офиса и не бих си го причинила у дома. Който има излишни пари и време може да се опита да запечата стените с едни специални грундове за катранени отлагания и да боядисва отгоре, но честно казано за мен това е много тралала упражнение.

# 446
Въпреки че темата се измести: за Бога, братя и сестри, не си причинявайте бамбукови щори! Те са по-голям ужас и от всички разновидности на хоризонталните щори. Ненавиждам ги от дъното на душата си.
А защо? Нещо с поддръжката ли?

# 447
  • Варна
Тъкмо ги харесах за едната спалня и сега ме отказваш 😁

# 448
Здравейте! Аз съм от големите “ползвачи” на тази тема от около 10 години и съм получавала безценни съвети от някои от вас !
Писала съм и в темите за кухните , но бих помолила за съвет и тук : Предстои поредното ни преместване и направата на нова кухня - избрах от раз цвят и плот- технически камък - мноооого ми хареса . Искам да ми попитам за мнения на ползващите технически камък- как се държи във времето, имате ли проблеми с мазнини , например? Ползвате ли мелачка за боклук  при такъв плот ? Ако не ви е харесала с какво бихте го заменили ? Предложиха ми и друг вариант на “тънък” плот, два пъти по-скъп , но не се сещам как се казва Simple Smile Благодаря ! За напред ще споделям и аз отново тук Simple Smile
П.с. Ще се върна назад темите , за да си припомня как се качват снимки Simple Smile

# 449
Какво има е бамбуковите щори? Освен, че на някои не им се харесват Simple Smile))

Технически камък ползвам от …25г., в две различни кухни.С леки уточнения съм доволна.Какво не ми харесва- тук-таме съм очукала ъгълчета, повредила съм повърхността, около. ивката се е захабил( бял е).Вероятно може да се изчисти, ремонтира и полира.Не търпи горещи съдове отгоре.
Иначе е перфектен.
И порт-мантото.за което говорех у нас( на тази светлина цветовете са се променили):
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт