Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 46 747
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
Влагата в прането е не само от влагата в помещението,  а и от въздуха( при мен климата е такъв, перманентно  над 70, понякога дори 90%), но най- най- вече, от влагата в самите дрехи, хавлии, хвърлени в коша за пране.
Моите са такива
Скрит текст:

# 421
Моите кошове за пране са в мокрото. Имам 4 за различните категории, по които сортирам. Стоят под уредите (които са на стойка, един до друг). За мен това е най-удобниият вариант.

# 422
Влагата в прането е не само от влагата в помещението,  а и от въздуха( при мен климата е такъв, перманентно  над 70, понякога дори 90%), но най- най- вече, от влагата в самите дрехи, хавлии, хвърлени в коша за пране.
Моите са такива
Скрит текст:

Този кош ми харесва много, откъде е закупен?

# 423
Моите са от амазон, потърсете с гугъл търсене по снимка, ще излязат за региона.

# 424
Здравейте. Имам дилема за цвета обзавеждането. Поръчахме дограма цвят орех. Ще отива много на обзавеждането в хола, а и не се цапа толкова. Мебелите в спалните обаче исках да са изцяло бели, и да разнообразим с декорации и други неща. Според вас добре ли ще стои в спалните? Може ли примерни снимки как да съчетаем бели мебели с дограма орех?

# 425
  • София
Никакъв проблем, същото е като с бялата дограма и мебели в дървесен цвят.

За кошовете за пране:
Ето ги и моите 5 ст.
Скрит текст:

Оригинално беше с бяла еко кожа, но се нарани и зацапа, и му направих калъф, който може да се пере, като има вариант за промяна на цвета на капака.
От vivre е, табуретка-кош за пране, т.е. може и застоял да се ползва.

# 426
...дилема за цвета обзавеждането. Поръчахме дограма цвят орех. Ще отива много на обзавеждането в хола, а и не се цапа толкова. Мебелите в спалните обаче исках да са изцяло бели, и да разнообразим с декорации и други неща. Според вас добре ли ще стои в спалните? Може ли примерни снимки как да съчетаем бели мебели с дограма орех?

Не робувайте на такива задължителни обязаности.
Дограмата си е дограма. Според мен не е нужно да се връзва с обзавеждане. Тя си стои като цветно петно просто. Сега като са модерни черни или графитено сиви дограми, то хората да не би да си обзавеждат домовете все с черни или графитени мебели?

# 427
  • Варна
А и след като се сложат пердета цвета не боде очите, освен ако не предпочитате щори.
Последните кошове за пране много ми допаднаху.

# 428
Здравейте, не знам дали е по темата, в момента ходим на огледи за закупуване на жилище. Има апартаменти, в които мирише на цигари, ние сме непушачи и направо ми се набива миризмата. Вие как сте се справили с този проблем? Едва ли само с няколко дена проветрение ще се оправи, естествено и ще боядисаме и ако оставим някои мебели ще поръчам професионално почистване на мебелите. Дали това ще е достатъчно?

# 429
  • Бургас
В момента се справям със същия проблем след наематели.
Проветрявам вече 20 дни - отворено навсякъде.
Сложих на няколко места кутийки със сода - тя поема миризмата.
Стените и таваните ще третирам с разредена сода във вода и след това с оцет, разреден с вода.
Същото и за мебелите.
Меките мебели изхвърлих (бяха стари). Ако не трябваше да ги хвърлям - професионално пране.
Таваните ги минавам със специален грунд против цигарени отлагания и след това освежаване с латекс.
И кафе смятам да сложа в кутийки из всички стаи, докато приключа с боядисване и чистене.
Предупреждавам, че е голям зор. Ако имате вариант да купите жилище, в което никой не е пушил, предпочетете го.

# 430
  • София
За тъмни дограми и светли мебели обикновено се слага нещо обединяващо, ако ще в полилей, килимче, стол...нещо...

# 431
Лично аз не харесвам тъмна дограма на фона на бяла стена и прозрачно бяло перде. Щом дограмата е вече монтирана бих боядисала стената, на която се намира в цвят в кафявата гама (изобщо не е задължително тъмен нюанс) и бих сложила пердета в същия нюанс.

# 432
  • София
Би трябвало боядисване да оправи стените. Текстилът поема, но прането оправя нещата. При мебелите може да пробваш освен оцет и лимон. Той помага против миризми, аз го предпочитам, тъй като не харесвам миризмата на оцет,  ако не е за консумация. Joy, т.е. нищо против да го изпия или ползвам като подправка, но не и да ми мирише стаята на него.
В хладилника ни редовно се търкалят нарязани лимони, които са там за да поемат миризмите.

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 23:31 от Desem

# 433
  • София
Той и оцета се изветрява бързо, няма да го поемат мебелите, че да миришат дълго.

# 434
  • тук и там
В село е тъмно кафява дограмата(заварено положение), мебелите са бели в комбинация със светло дърво.Дивана е бежов,като съм сложила кафяви декоративно възглавници.Общо взето не е никак зле-комбинация тъмно кафяво,бяло и бежово .Нямаме все още щори-мисля да са бежови,или бели също.

Общи условия

Активация на акаунт