Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 46 755
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Май да оставим почистващите навици за друга тема, а тук да се върнем съм обзавеждането… 😃

# 406
У дома дрехите за пране преди разделях в 2 легена в банята - за тъмни и за светли дрехи. След това се наложи пространството под мивката да го освободя и взех един голям кош, който се налага да е общ за всички дрехи. Това се оказа, че си има както предимствата, така и недостатъците, но поне временно това ще е положението.

Понеже не приемам по стаите да има кошове за пране и аз да обикалям като градски автобус да обирам съдържанието им, съм си мислела и да изнеса кош за дрехи на терасата. Идеята отпадна, тъй като и двете ми тераси са далеч и от банята и от пералнята. Търся все още оптималното решение.

# 407
  • София
В софия така имам голям кош за пране под градена мивка, но си взех такъв разделен вътрешно на три отделения. От време на време го сортирам вътрешно, но както може да се предположи, момчетата ми тъпчат кой където му падне.
На къщата понеже стаите са на друг етаж от мокрото и то още не е наоравено, накрая стигнахме до решението един голям кош в коридора между стаите. Удобно е, не във спалните, а и така както ги познавам моите, няма да слизат до долу да си метнат дрехите долу... Преди си ги трупаха просто на купчинка в коридора и като слизат за друго, ако се сетят ги смъкваха къп пералното, по-често аз, та така, за сега, е добре.

# 408
  • Street of Dreams
Аз съм сложила в коридора от големите боксове-пейки, които се отварят - стои точно пред банята, където е най-удобно да се съблечеш и да влезеш. Разделям преди прането, не ми е никак трудно. Пейката се използва и да седнеш при обуване, или да си сложиш торбите и чантата, докато си събличаш якето.
На друго място имам такава в банята.

# 409
Проблемът на големите апартаменти:). До сега си живеехме спокойно, една е банята и мокрото е срещу нея..Хвърляне и готово. Сега се местим в апартамент с три бани.. като третата е по- скоро за гости и там са пералнята и сушилнята. Това, което съм намислила е шкаф с бадащ механизъм с кош  вътре и ще трябва да обикалям да събирам и пренасям в третата баня. Разправия, но не намирам друг вариант. Едната баня е в края на апартамента и най- далече от коридора, където ще е пералнята. Тези, които живеете в къщи и мезонети с много спални,сигурно е голям екшън.Simple Smile

# 410
  • Варна
И аз не можах да измисля магически вариант. Все ще има разнасяне на пране, мръсно и чисто, от едно място на друго. Все още сме с една баня и перално точно до нея. Кошът за пране съвсем естествено е в коридора до банята. Събличаме се, хвърляме дрехите в коша, влизаме в банята и после преди пране разделям прането и в пералнята.
В новото жилище, парадоксално, въпреки повечето удобства, ще ми се създаде и повече работа, но все още никой не е отказал по-голямо жилище по тези причини, нали?! InnocentLaughingLaughingLaughing

# 411
Няма пълно щастие. На мен схемата с двата легена все още ми липсва, понеже прането се сортираше още при събличането на дрехите и имах ясен поглед какъв цвят пране предстои да пускам да се пере. Сега сортирам от един кош, но просто няма какъв фокус да направя, че да събера и втори някъде и все още да не заприлича цялото жилище на полуобитаем склад.

# 412
  • София
Колко ти е голям, не можеш ли да го смениш на един кош с отделения?

# 413
Angel_Dust, аз съм от тези луди, които обичат аксесоарите в банята да пасват цветово на плочките. Много ми беше трудно да намеря кош за пране в цвят, идентичен с този на плочките Joy Самият кош си е със стандартните за висок кош размери - хем си е обемен, хем пък не заема кой знае колко място, ако е само един. Два обаче ще ми дойдат прекалено. По магазините в моя град има някакво разнообразие от домашни потреби, но не е като в София и Пловдив, а аз си шетам на лудостите и конкретно тази не позволява пазаруване онлайн - не искам да си превръщам таванските стаи в склад за кошове и легени в неподходящи цветове Joy Но сега като ме запали, ще се оглеждам и за подходящ с отделения Grinning

# 414
  • София
Другият вариант е, според материята да се добави разделител...
То пък в София единия избор, вече ако искаш избор - онлайн... Което аз и до ден днешен мн го мразя, аз съм от онези лудите - око да види-ръка да пипне...
Може пък да го покажеш тук и да се опитаме да помогнем в търсенето 😂😊

Аз моят към момента не ссъм го мислила мн, даже не исках да купувам временни неща, ама мм настоя, кой знае кога ще оправим мокрото и дали изобщо там ще стои коша... Та просто съм взела някакъв за тук.

# 415
Ние сме с три спални и къща на два етажа, по тази причина всеки има кош
за
дрехи в спалнята си и обикалям, няма как.Всичко това пране се сваля долу в пералното и се сортира в два други коша.Така е удобно за всички.

# 416
Можело е да си направите улей като комин за дрехи в банята. Слага се една декоративна вратичка, отдолу се слага голям кош за пране, всеки си хвърля дрехите в улея, долу е пералното - сортират се и се перат.

# 417
Като се замисля при четиричленно семейство както и да се върти май един кош не стига.Особено при по-големи деца. И разделеното събиране в отделни стаи е доста подходящо.
Ние сме двама и едвам се вместваме в един кош. Все пак и общите неща като чаршафи влизат вътре.

Какви кошове използвате тези от вас, които ги държите в спалня? Предполагам нещо по-красивичко на външен вид.

Аз миналата година взех един плетен от Zara home. Сега гледам, че е намален. Хареса ми май идеята във всяка спалня отделен кош. И се зачудвам дали да не взема още един.

Инак много голям и приличен на вид кош с отделения ми е това примерно. Но малко паричките не ми харесват хич.

# 418
Когато са малки децата, е оправдано да има калабалък около прането, но пораснат ли, всеки да си прави сметка как и кога ще стигнат дрехите му до пералнята. Аз пера, но само каквото ми е дошло в пералното,дрехи не обирам по баните.
Всеки си има стандартен, пластмасов кош за пране в банята, предпочитам пластмаса, за да не се вмирисва и да не се влияе от неизменната влага.
Виждала съм на живо , споменатия по- горе улей/дупка , за да се пускат дрехите в пералното.
Беше направен в дрешника, но 2съображения имам - миризмите ( макар и повечето добри, на препарати) се качват горе. Но, и влагата също( пералня, сушилня, гладачна - все някакви пари се произвеждат).
На мен лично, не ми хареса. И още- ако не е в дрешника, къде би бил??, или с други думи,пак ще се събират пранета по стаите, за да се спускат долу, през тази дупка...

# 419
  • София
Аз пералня в баня нямам и кош в баня също. Предпочитам кошове, в които дрехите да дишат. А и пластмасата ми навява кош за боклук повече... Но въпрос на вкус, с хубава вентилация, не би трябвало влагата от уредите, която не е голяма при новите да е проблем.
Нашият архитект ми предлагаше такъв асансьир за дрехи, за да ходя в приземния да пера, не поисках, видя ми се смехотворно, а и не ми се слизаше там да пера, обаче така ми направи мокрото и никой не хвана грешката, че в момента това е най-голямата грешка на строежа ни, 10см е по-малко, че да не мога да си сложа уредите един до друг, както беше замисленл, за това и не в завършено още.

Общи условия

Активация на акаунт