Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 46 761
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
Ще бъде в кухненския бокс, вградена.

# 391
  • Варна
Ясно. Щях да предложа ако е в банята - широк панер отгоре. Но в кухнята наистина не е ок да има кош за пране. Остава ви вариант да е в спалнята, в някой ъгъл до гардероба или зад вратата. Евентуално ако към спалнята има тераса, може да го изкарате навън.

# 392
Ако коша за пране е в спалнята не се ли усеща някаква миризма понякога?
ММ ходи на фитнес почти всеки ден и не винаги мога да изпера веднага потните дрехи и кърпа. Държа моя кош в пералното, но мястото е малко и съм се замисляла за по-голям кош в спалнята.

# 393
Такива смрадливи отиват в кош в пералното.Но всеки иначе се съблича в спалнята си и там си оставя дрехите, които се перат като дойде време.За мен в банята е по-кофти, защото има влага.

# 394
  • Варна
Нали затова са кошовете за пране - пъхаш вътре и затваряш капака. Няма да седят на възглавницата тия мръсни дрехи. Ако вече е нещо мега екстремно смърдящо - на открита тераса. Слънцето убива някои бактерии. Вятърът проветрява.

# 395
  • Deutschland/HE
Всеки си има кош за пране в стаята, както и две торби за чорапите (за бели и черни). Нищо не мирише, те не стоят по 20дни там, а максимум 2-3дни. Ето такива са на децата:

# 396
Рядко не пера веднага за това мокри и влажни неща първо изнасям на терасата и после пъхам в коша. Моя стои в кородора до вратата на банята, бамбуков е и не дразни. Има по-декоративни модели, избери нещо, което да прилича на шкаф.

# 397
Аз не обичам кошове за пране. Всичко се пере и суши на момента. Не събирам.
Сега, аз си знам, че е малко. Освен това, знам и какво искам да побирам в гардероба. Затова питах конкретно. А не абстрактно. Ако имах много място, нямаше да питам.
Сгъваеми кофи няма да имам. Имам усещането, че могт да се сгънат в неподходящ момент. Не ме притеснява да прибирам кофа и моп в шкаф. Едва ли ще са твърде мокри, за да им се случи нещо.
В това антре имаше килер по план, който взех за увеличаване на кухненския бокс. Все повече се чудя дали да не го върна. И там да са пералнята и сушилнята и препаратоте, кофата и мопа. Храната и тоалетната настилка на котката и ако има място за някакви връхни и обувки.

# 398
В миналия ни апартамент точно така направихме - купихме обзавеждане и се оказахме с 700 кашона неща, които нямаме идея къде да хванем, защото все някакви сантиметри липсваха или оставаха 😃

Сега (както ММ каза) като един "манияк на организацията" си разчертах буквално във всеки шкаф какво ще има, какви кутии за съхранение ми трябват, колко високо, колко широко, колко бройки от онова и това и в момента точно това реализираме в новия дом.

* Кошове за дрехи стоят и в нашите спални. Събличаш се вечер или след работа и директно хвърляш. В детската стая също има кош и малкият си го знае и сам си хвърля дрехите там след като е бил навън с тях. В неговата стая използваме обикновен кош за играчки, които се връзва на интериора, а в нашата такъв в две отделения за тъмни и бели дрехи и е много дискретен.

В момента ние се чудим как да затворим мокрото помещение - бойлер, пералня, сушилня. Мислехме плъзгаща врата, но е 2.80м, а вратите са по-ниски. Освен по поръчка.. 🙄 На този етап не е приоритетно, но все пак..

# 399
Аз съм от онези, дето полудяват, ако се седне с "външни" дрехи на легло, диван... Flushed
В спалните се влиза, чак като си се съблякъл- минал през банята. Всички сме свикнали, като се приберем, първо минем ръце и лице, сменяме дрехи, и тогава всичко останало...
Принципно,  не е редно да се купува мебел без да е помислено за какво ще се ползва, как ще бъде разположена, и ще има ли мегдан за местенето й из стаята, или ще е закотвена.Аз затова останах без вградени гардероби в спалните на децата, защото не успяха навреме да решат кой вариант на разположение искат, но и сега- ако поискат , обръщаме на 90°,на 180 ° стаята....

# 400
Аз съм от онези, дето полудяват, ако се седне с "външни" дрехи на легло, диван... Flushed
В спалните се влиза, чак като си се съблякъл- минал през банята. Всички сме свикнали, като се приберем, първо минем ръце и лице, сменяме дрехи, и тогава всичко останало...
Принципно,  не е редно да се купува мебел без да е помислено за какво ще се ползва, как ще бъде разположена, и ще има ли мегдан за местенето й из стаята, или ще е закотвена.Аз затова останах без вградени гардероби в спалните на децата, защото не успяха навреме да решат кой вариант на разположение искат, но и сега- ако поискат , обръщаме на 90°,на 180 ° стаята....
Подобно е в къщи, но вече става маниашко и сваляме дори чирапите, за да не стъпваме с тях( защото са били в обувки, в които сме стъпвали с други чорапи, когато смв били на гости).. знам, че е странно, но явно и вие сте такова семейство и съч сигурна, че доста перални се въртят, затова дори не слагаме в коша( в случая имаме помещение с пералня и сушилня, а всеки хвърля отпред и нон стоп има въртене на пералня. Факт, че е кратка, защото част от нещата са носени за 15-20мин, нооо особено детето ако е седнал някъде държи да се врътне в пералнята за кратко.

# 401
Благодаря за последните две мнения💐
Мен ме обвиняват, че съм Монк, понеже не искам да влизат и сядат по диваните (за легла и дума да не става) с външни дрехи. Принуждавам се да застилам дивани и кресла заради гости и после да пера всичко.
Вече знам обаче, че не съм сама.

# 402
  • София
За легло ако не е застлано с нещо разбирам... Но диван? Това е дневна мебел, често ползвана и от външни хора...

# 403
Не ви е лесно на топ чистофайниците ... Simple Smile

# 404
Не е защото съм чистофайница, а защото  си представям мръсотиите всякакви, навсякъде.
Във Варна сме в момента. Отвратително мръсен е града Disappointed Relieved  Като се прибираме, започвам да ги предупреждавам от стълбите,  че не искам да стъпват обути,  в страни от третата плочка пред входната врата Flushed

Общи условия

Активация на акаунт