Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 44 612
  • 729
  •   2
Отговори
# 15
Мен не ме кефят, отзад е като найлон на юск-ите..

# 16
Имаме икейски, не знам коя серия, хубави са, но не са много нискобюджетни.

# 17
Редактирах се малко, че не знам защо намесих Драго.

Tова е доста добро като цена в момента: https://jysk.bg/za-prozoreca/gotovi-zavesi/zatmnyavaschi-zavesi/ … D0%B7%D0%B0%D1%82

Цената на намаление 72% си я бива.

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 09:57 от Alia1

# 18
Ще пускам клипче на руски. Грижа се да не вземете да го забравите този език. Simple Smile Който има непоносимост разбира се прескача.

Груби грешки при ремонт. Не теоретични, а реално направено. Може би повечето всичко това си го знаят, но за други пък може да е полезно. Аз лично се разпознах във височината на душа. Уж съм с висок мъж, но и аз смело премерих само по себе си. А моят ръст е почти на храсталак - 1,58.

Грешките са всевъзможни - посока на отваряне на врати, гипсови орнаменти в комбинация със скрит перваз както  и много за избора на височина при монтиране на кухненски шкафчета, огледала, телевизори във всекидневна и спалня, закачалки в гардероб и пр. А така също някои  грешки при превключвателите на осветлението в спалните, дълбочината на мивките, избора на цвят в коридор и други.

# 19
И аз скоро гледах съвети на дизайнер за грешки, които често се допускат. Руснаците имат добри канали. Следвам доста от тях. На времето говорех руски без акцент, сега само го разбирам.
Благодаря за клипа.

# 20
Ще пускам клипче на руски.
Груби грешки при ремонт. Не теоретични, а реално направено.
Ужас някакъв.
За толкова години съм виждала какви ли не жилища, такива теснотии и измишльотини - не бях.
Има и полезни неща.

# 21
Имате ли впечатления от мебелите на Zara home? Дървените и огледалата заглеждам и на снимки изглеждат много добре изработени, но нямам идея на живо как са. Цените ми се струват високи, но пък някои по-малки мебели са по-приемливи сякаш.

# 22
  • Варна
Аз имам само едно голямо кръгло огледало на Зара и е много хубаво. Тежко, усеща се луксозно, хубаво и реалистично отражение. Казвам го, защото имам огледало и от Юск и отражението е криво и леко замазано.

# 23
Имате ли впечатления от мебелите на Zara home? Дървените и огледалата заглеждам и на снимки изглеждат много добре изработени, но нямам идея на живо как са. Цените ми се струват високи, но пък някои по-малки мебели са по-приемливи сякаш.
Има две линии - една обикновена, но има и дизайнерска. Може би вече си се ориентирала. Vincent Van Duysen например. Втората като за дизайнерско е евтина. Като за средно статистически човек обаче е скъпа.

Дреболии имам доста от Zara home. Последно преди 2 месеца вземах плетен кош за пране с полукръгла форма. Исках нещо хем заоблено, но не съвсем кръгло, да мога да го опра до стената и да не заема много място в малката ни баня. Пък и да е някак плетено, с текстура. Намерих си при тях, те такива нещица имат. Но цените им на мен лично ми се струват завишени като за каквото са. Все пак плетени кошове всички продават.

По-едра мебел не съм купувала никога. Дреболиите им се отличават с външен вид определено на фона на масово продаваното примерно в Юск. Средно с около 150-200 лева са им по-скъпи нещата за аналогични модели в Икеа - да речем кресла.

Изборът е малък за мебели. Инак стилово по-едрите им неща винаги са ми харесвали -  леко аскетични, леко ретро и много дърво. Не бих купила обаче. Ангажиращи са ми, изискващи. Нямат тази адаптивност към всякакви интериори каквато имат икейските неща.
Имат ли магазин в София?

# 24
Аз имам само едно голямо кръгло огледало на Зара и е много хубаво. Тежко, усеща се луксозно, хубаво и реалистично отражение. Казвам го, защото имам огледало и от Юск и отражението е криво и леко замазано.
На мен ми трябва точно от Юск значи - така...позамазано, нямам нужда от чак толкоз реалистично огледало вече Simple Smile
Не бих възразила обаче срещу луксозния вид.
На Зара не съм виждала, но твоето ако е в баня, го помня и наистина изглежда много хубаво. Ако пък ли не е точно то, пак е хубаво Simple Smile
Катлея хоум правят огледала по поръчка, аз съм си набелязала няколко техни, но още не ми е окончателно избистрена идеята и се въздържам, докато уточня размера.

# 25
Здравейте, някой има ли опит със затъмняващите завеси Rosenmandel на IKEA? Интересува ме как се държат във времето, и дали този полиуретанов слой отзад не се напуква с времето, ако завесите се свалят, перат и т.н. Ако се скъсят с подлепваща лента, този слой няма ли да се стопи? Ако някой има снимка как изглеждат сините също би било супер, защото в Бургас има другите цветове само.

# 26
Zara home май преди имаше в Paradise mall, но не искам да стъпвам там по никакъв повод. Сега не знам дали има. Така или иначе вероятно няма да има всичко изложено..

Защо ме търсиш? - и аз съм със същите впечатления като теб. Действително следват линия, от която ако ги извадиш, мебелите трудно ще паснат. Освен ако не са акцент някакъв, знам ли. В Exotic market има също много хубави, масивни мебели, но са по-груби някак си. Поне повечето. Докато тези на Зара са по-елегантно завършени, определено.
За огледалото обаче мисля да се прежаля, че много ми хареса.

# 27
  • София
Зара Хоум са изключително скъпи. Не ми се струва оправдано и оттам си купувам много рядко и само дребни неща. Не знам защо им е такова ценообразуването, след като при дрехите това не е скъпа марка.

# 28
Събирам външни гледни точки.
Цвета ще бъде уеднаквен. Много ли дразни комбинацията?

# 29
Мен ме дразни. Но, освен че всичко е субективно, зависи и от цялостната концепция, големина на стаята и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт