Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 46 801
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
Аз съм си наумила да сложа сега в спалнята. Наскоро направихме стена с молдинг и мисля да принтирам три мои снимки (на природа, не селфита, хах) от наши пътувания, които свързвам с определени моменти. Отделно имам и един коридор към спалнята, който е към 4 метра, може би, там пък мисля целия да го накича със снимки на децата ни, наши, приятели, семейство... Каквото ми хареса, всичко 😄

# 301
  • София
Здравейте, ще съм благодарна ако на Л.С ми препоръчате фирми за изработка на мебели, от които сте доволни. Държа на коректност, спазени срокове и изпипани проекти. Искам да пусна запитвания, да събера оферта и да намеря фирмата, която да ми изработи мебелите.

Благодаря много предварително.

# 302
Здравейте ,  искам да  освежа стените на терасата . С латекс са боядисвани , но като забърша с мокър парцал е адски мръсно . Как  би било  добре да почистя цялата тази мръсотия , наслагвана с години и да си боядисам с нов цвят.

# 303
  • Варна
С водоструйка се чисти страхотно. Може с нея да се свали и нещо развалено от боята / мазилката. Но щом ще се боядисва след това, не е проблем.
Понякога така чистя фасадата на моята тераса. Свети. Без препарати. Само водоструйка.

# 304
То, без предварително миене, боядисването си е хвърляне на пари на вятъра.

# 305
Здравейте отново . Смених цвета на стените и сега някакси този ламинат гледайки го всеки ден не ми подхожда . Бихте ли ми дали и вашето мнение , че сама си решавам интериора , но бих чула сега и странични  мнения .
Той леко сивее, а стената е в топъл цвят , пастелен - пясъчни дюни е латекса . Мебелите ще са бели

# 306
Сега вече няма какво да го направиш, но бих сложила подходящ по цвят килим - ще приглуши цвета на ламината и няма да се забелязва дисонанс.

# 307
Добре е ламинатът, ще свикнеш. Помисли за первази в контрастен цвят, плюс килимче.

# 308
Бих сложила бял перваз като цвета на вратите и на мен лично ще ми радва окото

# 309
  • София
С белият перваз ще се рамкира, отдели от стените и ще светне малко.
Лично за мен толкова близки стени и под не са съвсем ок като комбинация, но все пак первазите ще пооправят положението. А вероятно съвсем скоро ще си напълно свикнала и няма и да забелязваш кое точно какво е в детайл

# 310
  • тук и там
На мен също ми харесва,слива се малко ,но съм съгласна за белият перваз,който ще оправи нещата.

# 311
Да, ще сложа от по  - високите бели первази . Ама  килим не знам какъв като все пак искам да си запазя светлите тонове .
С белият перваз ще се рамкира, отдели от стените и ще светне малко.
Лично за мен толкова близки стени и под не са съвсем ок като комбинация, но все пак первазите ще пооправят положението. А вероятно съвсем скоро ще си напълно свикнала и няма и да забелязваш кое точно какво е в детайл
А какво би предложила като под . Имам готовност да сменя ламината Grinning
Цитат на: Кубратова
link=topic=1755178.msg49903856#msg49903856 date=1751110132
Сега вече няма какво да го направиш, но бих сложила подходящ по цвят килим - ще приглуши цвета на ламината и няма да се забелязва дисонанс.

Може ли идеи 🙂
Аз разглеждам Пинтерест , но бихте ми били полезни и вие

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 18:48 от This_season

# 312
Сложете плинтоса на нивото на извивката на вратите не повече. Килим в коридора си сложих преди месец , вече го готвя да лети. Хубаво и свежо ви е , може да вкарате някаква декорация  в цвета на пода , ваза, стенна  и бягайте на плаж Grinning

# 313
За цветове е трудно да се дават съвети, особено по част от снимка. Пък и при цветовете все пак има голяма доза лични предпочитания и усещания - един се чувства комфортно в топли цветове, друг - в студени, трети - в комбинация между тях, същото е с наситените или пастелни, с шарките или чистите цветове, въобще...варианти всякакви.
Но принципно, да кажем, в случая бих се ориентирала към по-тъмен от стените и пода цвят - хем ще приземи цялата композиция, хем ще отведе погледа от цвета на паркета. Води се изцяло от стила на жилището, останалите цветове в него (ако ще следваш някаква свързваща цветова схема) и личните си предпочитания -  като разглеждаш килими, той сам ще се обади.   

# 314
Харесвам такива неточности, леки разминавания в нюансите. И особено смеската между сивеещо и бежово. Точно тези двата цвята някак много се галят взаимно въпреки, че на първо четене повечето от нас биха казали "Ооо, не!". Аз също бих реагирала така преди време ако ме питат. Може би от вечните стремежи, които помня като малка по соца все всичко да е в тон (и в комплект Wink ) съм намразила ясните указания за комбинация на цветовете. Знаете там... цветовия кръг и правилото, че колкото са по-срещуположно стоящи толкУ поЙче си пасват. Мииии.... може и да е така, но нови повеи често се раждат от нарушаването на стереотипи.

В къщата нали мъжът ми избра някакво тъпо сиво-бежово за стените, та се наложи да сменя стратегията за  цветове. Първоначално избраните контрастни завеси в графит ми станаха твърде тъмни. Особено във всекидневната където южното (а после западно) слънце хич не е шега. По цял ден спуснати почти черни завеси взе да не ме кефи. Смених ги със светло бежови, крем. От едната крайност се метнах в другата. Диванът е някво си пък друго бежово, килимът трето. Дървесното на икейската Besta-та го имам за почти бежово, толкова е бледо. То идва четвърто бежово. Як бъркоч. За мое учудване ми хареса и си го оставих така. Сивото е по-студено, бежовото сякаш деликатно го допълва, "стопляйки" го сякаш.
Не казвам, че е чудно-прекрасно, но комбинацията сиво-беживо не е по-различна от която и да било друга.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 23:34 от Защо ме търсиш?

Общи условия

Активация на акаунт