Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 46 790
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
..,Ако е възможно въобще да се направи свестна кухня в 4-5кв.м…
Разбира се, че е възможно! Нашият бокс е точно толкова и всичко е вътре. Кухнята е заварена, само я освежих, понеже има още живот в нея, но в главата си вече имам проект за нова след някоя друга годинка, с още повече оптимизация на пространството.
Дали е възможно да покажете как е разположено всичко?

# 361
За възможно е възможно, но много зависи къде са разположени прозорци, врати и т.н, дали помещението е квадрат или правоъгълник и с какви по дължина стени...Т.е. за дадено помещение с конкретни параметри може и да е ок и да се събере всичко удобно, а в друго - не. 
На моята съседка селската кухня е малко по-малка на площ от моята, но събира повече неща - и двете кухни имат по 3 врати и прозорец, но формата им е различна - моята е правоъгълна, а нейната - квадратна. На мен определено не ми стига и съм замислила разширение, пък дали и кога ще го направя, Божа работа...
Интересно,че при дневните е обратно - еднакви са на площ и брой прозорци и врати, но моята е квадратна и ми е по-тясно, а нейната - правоъгълна и има повече свободно място при сходни по вид и размер мебели.   

# 362
Да, така е, но предполагам, че може да се  даде някаква насока/ представа и на някого може да му е полезно.

# 363
Здравейте. Не мога да се справя с пинтерест, а ми се иска да видя такава светла кухня, изцяло кремаво,но с двуреди горни шкафове( едноцветни). Каквото и да напиша все подобни на тази ми излизат. Ако имате снимки ще съм благодарна. Или съвет точно какво да напиша.

# 364
Илейн_112, зарежи Pinterest - каквото и за напишеш все ще ти изкарва снимки, обработени до степен на анимационна кухня. Ако живееш в голям град обиколи 2-3 по-големи мебелни магазина и си набери каталози. В тях изображенията също са генерирани, но се добива по-ясна представа + цени на модули и варианти за цветове. При всички случаи обаче най- реалистично ще видиш как изглежда дадено нещо от реални снимки от ремонти във фейсбук групите.

# 365
  • София
Такъв тип ли?

Впрочем, втората не е с два реда шкафове, а с отварящи се нагоре чупещи врати

# 366
  • Варна
Довечера след работа ще я разчистя малко 😂 и ще снимам.

# 367
Такъв тип ли?

Впрочем, втората не е с два реда шкафове, а с отварящи се нагоре чупещи врати

Да точно като на първата снимка. Благодаря.. цвета и плота съм харесала и са почти като на моята снимка, но съм в чуденка за горните шкфове. Обичам светло, пода е шарен винил и затова искам едноцветна кухня.

# 368
  • Варна
Показвам:

Размерите са 235 на 178 см. Като махна чупките от комина и вертикалния щранг, остава точно 4 квадратни метра. Шкафовете от двете страни на фурната са широки, та преспокойно на мястото на единия би могла да бъде поместена пералня (моята е в коридора).

Иначе като дойде време за ремонт, предвиждам П-образна кухня, като лявата страна ще е дълбока само 35 см, колкото да се изравни с комина. Също не знам с какъв акъл на тази малка кухня предишните собственици са сложили мивка с 2 корита. Едното ми е ненужно и съм го покрила с решетка за отцеждане. 4 котлона също са безумие за малка кухня. Бих бутнала и една малка миялна под мивката. И шкафът над хладилника да епо-малък, че се озорих да намеря нормален хладилник с фризер в долната половина, който да се събере. Останалите шкафове са ми удобни и не бих променила особено. Гръбчето е ново и то ще остане. Цветовете ще бъдат същите. Тези са боядисани от мен.

# 369
Благодаря, Диди! При мен е отделено с врата, та е доста по-различно. При теб много добре се е получило.
Може би като приключим с детската стая, ще помисля за голям ремонт на бокса. Обаче, слушайки свекър ми как е направена градената мивка, сигурно ще съборим и етажа с нея.Grinning

# 370
  • София
По принцип можеш да пуснеш една две снимки как е сега и малко размери и съм сигурна, че ще получиш идеи как може да стане при вас... Или ест като ви дойде на дневен ред... Но няма невъзможни пространства.

# 371
  • Варна
Няма да е първата съборена градена мивка в историята. Моя свекър преди 3 - 4 години събори такава и си смени кухнята.

# 372
Аз надиплих глуповатата си детинска мечта за сезонни снимки. Е, не съм ги сложила още понеже самите фотографии сега пристигнаха, но наредих композицийките. Смело си комбинирах несъвместимото - рисунка със снимки. Стана неизискано, ама пък така ме весели. Ще ги буфна в спалнята дето е в ролята на "стая за бюрото". И сега... ш' съ кротна. Stuck Out Tongue

Скрит текст:

Относно градената мивка... нищо страшно няма. Хора, занимаващи се с къртене, знаят как. Няколко часа и няма да я има. И ще се е освободило много много място.

# 373
Зимата е страхотна! 😍

Преди време ви бях питала как да скрием венецианска мазилка. Беше черна и я искахме светла. Та, давам обратна връзка.
Решихме да не шкурим, шпакловане и т.н. и смело и безотговорно почнахме директно с грунд. Ами да ви кажа с 3 ръце грунд и отгоре светла мазилка стана супер, не се личи отдолу нищо.

# 374
Много ми харесаха снимките, особено зимните (птиченцето е толкова мило!) и влакът.

Общи условия

Активация на акаунт