Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 46 716
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Не се сърди, де. Народопсихология. Нищо, че обясняват как не са от тия.
За да съм в темата-това е обяснението защо ще слагам завеси в България. Въпреки, че съм свикнала без.
Видях последното мнение. Бани няма с прозорци откъм улица. Но пък хората излизат от тях спокойно, обикаляйки останалите стаи. В нашата баня има прозорец, в които се вижда от близките сгради и студентски общежития.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 16:21 от red soul

# 466
  • София
Дам, чисто българско е... Никъде по света никой не гледа, само тук сме някакви мега извратеняци, които, щом стъпят в къщи хващат биноклите и се молят някой да се покаже гол от банята😅😂😂😂
Ред ти не си ли българка... За това ли знаеш колко спокойно се разхождат голи след баня из къщите си холандците? 😂 😂 😂

# 467
Българка съм. За това и винаги защитавам българи. Ако някой каже нещо. Ама, сега си пиша в бългрски форум и се знаем.
Не отричам българския манталитет😉И мога да направя разликата.
Пак казвам, нямамза какво да се подскача и обижда-народопсихология. Да, там никой не зяпа и  се пази личното пространство. Обаче, ако някой има. нужда от помош, винаги са на линия. Свикнала съм. Както и с това в България. И какво лошо има, ако го казвам различни опитности. Всички знаем, че българина не е най-възпитания и емпатичен човек. Не е нужно да се обижда от сравнения.
Извинявам се за спама. Няма вече. И, ангелче, към теб лично нямам лошо чувство.
Както казах, когато видях съседа, че обича да се еазхижда след баня у си помахахме, не съм ибръщака внимание Да, не гледам в прозорците на хората. Колкото и да е странно за българите😉

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 16:47 от red soul

# 468
  • София
И българите масово не гледат, познавам сума хора без пердета и щори, нямат притеснения.
Виж по филми много съм виждала бинокли и телескопи, та не е българска, а общочовешка черта воайорството и всичко е до индивид, а не до нация.
Айде да се сетим в Приятели как се нареждаха да гледат "грозният гол мъж" 😅
А в холандия също далеч не живеят само холадци, в студентското общежитие още повече.
Обаче, който не гледа, няма как и да разбере гледан ли е... Минава в графа - много не ми пука, в което няма нищо лошо. А който има притеснения, първата му работа следва да е да провери има или няма какво да гледат и после да си живее спокойно.
Но грижата за личното ти спокойствие, уединение, комфорт и сигурност на първо място е твоя работа и тогава чак идват съвестта, възпитанието и тн на другите.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 17:30 от Angel_Dust

# 469
Стига, де. Много лично прие нещата😉За това казах, че проблема е в гледащия. Не в гледания. В Холандия живеят всякакви, да. Ама, бързо попиват.
За това, че в България масово не гледат, изобщо не съм съгласна. Елементарен таз сутришен пример. Чакам си реда в лаборатория. Пред мен фриволно облечена жена, отстрани друга. Фриволната жена излезе, другата толкова се унесе да я зяпа, че не чу като я викаха, че е е на ред. Ся.. да го твърдиш това на не българин, разбирам, ама... 😅

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 17:39 от red soul

# 470
  • София
Не е лично, както казах в началото мразя обобщения и вс под един знаменател.

# 471
Ред, аз пък все се каня да те питам, но малко неудобно да не изглежда нахално. Докъде стигна с твоята интересна баня? Помня  онова антично шкафче и сините тифанита осветителни тела...

# 472
Не се притеснявай, изобщо. Не е нахално. Обещават скоро акт16 и тогава ще започваме с ремонтите. За сега само мисля какво, къде и как го искам.

# 473
  • София
Хора, кажете за кухня гранит или компакт и от къде? Важно ми е да трае на чукване, че много удрям ръбовете с чинии и тенджери и да може да се оставя горещо. Кухнята ми е тъмно кафяво дърво и в момента е с термоплот цвят пясък в бежавата гама и стои добре. Ако се сложи бял компакт с черна сърцевина няма ли да стане грозно?

# 474
katri, горещо те съветвам да не слагаш горещи съдове директно на гранитен плот. Може да е най-здравият камък в природата, но при нагряване всеки материал се разширява. Ако това разширение е прекалено бързо или ограничено в посоките си, то следва сцепване. При тези цени на гранита, просто рискът не си заслужава - ползвай дървени дъски. Извини ме за непоискания съвет, но не съм човек, който знаейки за даден проблем, ще си замълчи и ще гледа сеир.

Възможно е плотовете компакт да издържат на топлинни удари, но пак казвам, че при тези цени и срокове за изпълнение, надали някой ще иска да подменя плотове всяка година.

# 475
  • София
О, да не че всяка вряла тенджера ще слагам, но ако се случи да не треперя Simple Smile По - важно ми е да не се отчупват лесно парченца от ръбовете.

# 476
Няма вечен материал, нито нечуплив камък. С подходящи леви ръчички, тежка тенджера и малко карък- всичко се чупи.

Слагай си камъка, който ти е на сърце, и ме му мисли толкова.

# 477
Не се притеснявай, изобщо. Не е нахално. Обещават скоро акт16 и тогава ще започваме с ремонтите. За сега само мисля какво, къде и как го искам.
Днес като зяпах (обичайно като за събота) разни YT канали се натъкнах на една необичайна мивка в баня и се сетих за теб. Аз си падам по съвременни стилове, но шкафчето ти толкова ме удиви, толкова свежа и нестандартна идея, че ще чакам с интерес.

# 478
  • София
Защо ме търсиш?, виждала съм подобна идея (май в бг-мама), но с купа отгоре и беше по-добре.

# 479
О, възможно е. Аз лично намирам купите за адски неудобни и бих предпочела далеч по-нормална мивка като на тази от клипа. Но пък и  купите стоят ефектно.
Предполагам, че на Ред ще стане още по-интересно

Общи условия

Активация на акаунт