Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 91

• 45 465
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Аз разбрах, че врата може да има и да се отваря на 180 градуса, проблемът е, че не е удобно да застане директно срещу рафтовете, защото ще си удря главата при изправяне. А така може странично да изтегли нужния рафт/кошница и да си го прибере после.

# 601
  • София
Да, MayBach ме е разбрала... Все пак май цяло по-добре

От другото имам чувството, че по-лесно ще изпадат дрехи.

# 602
  • София
Да, така ще е и най-удобно за чистене. То всъщност може цялото модулче да е на колелца и направо да си го извадиш цялото и да си го разхождаш из стаята Satisfied

# 603
Чудя се за най-крайното в ляво, до стената, там го меря от пода до скосяването 138. Настеща имам нощно шкафче. За да са еднакви  секциите на гардероба са по около 50 см и вратата трябва да се отваря към високата част значи надясно. Дори и да се отваря вратата на 180градуса, за да се вмъкна и клекна, мисля че всеки път като се изправям ще си тряскам главата в тавана.
Другият вариант, който си мисля е изтеглящ се напред цял модул с достъп отстрани към рафтове...защото предпочитам рафтове по принцип там... Ама не знам до колко е възможно.
Ние сме с такова решение на гардероба. Сложила съм неща, които не ми трябват ежедневно, дамски чанти ,аксесоари. Височината е 120 при нас, при наллон 45градуса. Почти не съю си удряла главата

# 604
  • София
Аз ще си го ползвам ежедневно. Да, ако се вади така аз вече ще стоя отстрани в малко по-високото и няма да се удрям...
А за колелца... Нали все пак гардеробите са малко надигнати от пода, знам ли, трябва да е вече тотално отделен, не знам до колко добре ще се слее с останалото. Даже вече се чудя дали и следващото, което ще е с лост за по-дълги дрехи дали да не е и то така....

# 605
В смисъл как, на колелца ли?

Това с изваждането настрани е най-добрата идея според мен. Сега вече както има свят механизми... предполагам няма да е трудно ако мебелиста си разбира от работата.

# 606
  • София
На колелца има, за коридора под прозореца на покрива искам нещо такова(може би с вратичка отпред и по-плътни стенички), на колелца, за да има достъп до прозореца при нужда.

Иначе още не сме го решили за гардероба дали с мебелист или ще съберем смелост да се пробваме сами и без др имам няккави грижи с намирането на мебелисти, дърводелци и тн. Иначе механизма ми изглежда нормален, телескопичен, за монтиран на дъното на ррамката, не е кой знае какво.

Иначе ето ми го местенцето за гардероба, реално не е кой знае колко...
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 08:52 от Angel_Dust

# 607
Ама, то ако изобщо може да е с плъзгащи врати, най-дясната как ще я отваряш, не можеш да я плъзнеш наляво?
И аз си наумявам разни нестандартни неща. Добре че имам търпелив мебелист, никога не казва "не", но след като ми обясни най-подробно всички недостатъци, сама се отказвам😆

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 10:35 от Чи лу

# 608
  • София
Да и аз това се сетих, за това писах, че май няма начин и че вс такива свършват с прав двукрилен гардероб.

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 10:53 от Angel_Dust

# 609
  • София
Впрочем, това също е вариант, който не е особено сложен за изпълнение...

# 610
  • София
Да, имаме такъв скрин в хола и мм го предлагаше, но няма ли да са мн тежки вратите за тази сгъвка? Тези могат ли и да се отворят на 180 градуса?
Правата част искам да си е нормална врата и отвътре да има огледало.

Аз до тук стигнах, ако нещо се разбира, та с теглещия се модул вместо чекмедженцата вляво...и следващото май бих предпочела или и то да се изтегля или да е изтегляща се лост за закачалки, мисля, че малко повече ще има за дрехи така... Та само за тях двете всъщност ми е "драмата"
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 12:43 от Angel_Dust

# 611
Ако ме питаш мен си ги направи всички нормални врати.

# 612
Чупещите механизми си имат модели за различни размери и тегло врати. По-обикновените не могат да се отварят на 180°, може и да има такъв модел, но ще е скъп.
По-скоро проблем може да има с огледалото което ще слагаш на вратата, ако е много голямо.

# 613
  • София
Относно изтеглящия се лост за закачалки, то от дълбочината на гардероба и полезната дължина на лоста зависи колко ще побере. Ако примерно имаш модул 50 см дълбочина и 50 ширина, в него хоризонтален лост ще побере малко повече от изтеглящ, защото полезната дължина на изтеглящия се няма как да е повече от 42-45 см. Ако обаче дълбочината е 50, но ширината е между 40 и 45, изтеглящият ще побере повече (дамски дрехи - с мъжките не е точно така, при ширина 40 раменете на саката опират в стените). При ширина под 40 на изтеглящ лост най-много дамски ризи да сложиш, или шалове, колани, вратовръзки и прочие, защото например стандартните дървени закачалки са по 40 см и ще трябва да стоят малко по диагонал, за да се поберат.

# 614
  • София
Дълбочината ще е 60 ,широчината ще е около 47, рокли искам да си слагам там, те нямат особена ширина😅

Общи условия

Активация на акаунт