Да строиш къща или да купиш нова - вечната дилема

• 3 401
  • 52
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Те младите като станат на твоите години, ще могат да кажат същото. След х години сегашните цени ще са евтини.

# 46
Не ги мисля много, защото повечето ще наследят доста имоти.

# 47
  • Варна
Значи и те няма какво "да му мислят".
Унаследяването на имоти също не е някаква новост. 

# 48
Не е новост, но при застаряващо население и по-къс живот на българина, темпа на наследяване нараства.

# 49
  • Варна
Продължителността на живот непрекъснато се вдига навсякъде.

Няма и такова нещо като темп на наследяване. И изобщо количеството наследство няма връзка с възрастта на наследодателя.

# 50
Я да се включа и аз, че точно сега се качваме на този влак. Не палат хаха, ние искаме малка къщичка около 130кв на един етаж, че и ще остареем един ден..Навсякъде чувам обаче, че имало голяма разлика ако се строи с бригада до 100кв или с фирма на 100кв, а никъде не намирам каква е тази разлика всъщност, проценти..нищо. Парцелите наоколо знам колко струват ама как да рабера мога ли да си я позволя тази къща като не намирам средна цена някава. Трябва ли да платя за проект, само за да има количествени сметки и фирма да ми даде оферта...Дерзаем си ние, а докато чакаме и парцелите намаляват, а ние сме в Пловдивско и цените на готовите къщи са в небесата.

# 51
че те са навсякъде в небесата.
Ак оси направиш идеен проект, по този проект дали няма да ти дадат оферта 2 фирми?

# 52
че те са навсякъде в небесата.
Ак оси направиш идеен проект, по този проект дали няма да ти дадат оферта 2 фирми?
Къщи не се строят по идейни, а по технически(т.е. детайлни) проекти.
Каквито и оферти сега да получи питащата, то докато купи имот, изготвят и одобрят проектът й,  получи разрешение за строеж, вкара ток и вода, цените в офертите ще са далеч от актуалните.
В друга тема й подсказах как може да се ориентира що годе в цените.

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 17:31 от Fatalina

Общи условия

Активация на акаунт