КГБ = Клуб на Готините Баби - 230

• 23 022
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Добър ден! Не съм с дарба да разсмивам и затова само ви пожелавам чудесен първоаприлски ден и още по-чудесен месец април!
А   аз съм в много кофти настроение. Също като времето навън- мокро.
До после!

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 22:14 от К.А.Г.

# 661
kasss, направих баницата по рецептата, която е написана на самите кори.

А това са корите:

# 662
  • София
Оооо и баница си имаме. Тенк ю ЛУННО ЦВЕТЕ. И аз мислех да питам за рецептата. Grinning
КАГ, я не се кОси.
Твоя пост ме провокира да ви изпратя нещо за размисъл. Това кофти време не става за работа, само е да си седим и да си мислим. Като Мечо Пух. Stuck Out Tongue Winking Eye
Скрит текст:

Знаете  ли приказката за старата жена, която взела кошница с узрели круши и всеки ден тя изяждала гнилото, като запазвала най-доброто за утре. И утре изяждала следващите изгнили круши. Това действие се повтаряло ден след ден, докато крушите свършили.
В резултат на това възрастната жена не опитала нито една хубава круша.
Истинска история. И тъжна. И поучителна.
Вчера се заговорих с моя съседка на село. Питам я - защо си тъжна?
Тя въздъхна замислено, усмихна се тъжно и отговори:
- Нямах време да погледна назад, а животът отмина.
Аз, разбира се, започнах да я успокоявам, на което тя изрече фраза, която всъщност ме подтикна да напиша тези редове.
- Мислех: ще спечеля пари, ще построя къща, децата ще пораснат и ще започна да живея за себе си. Ще си направя модерна прическа и ще нося само рокли. Винаги нося панталони - потупа се тя по пълните си бедра - но мечтаех за рокли. Но панталоните са удобни... Тя млъкна. Не я препирах.
- Децата пораснаха, къщата е построена, имам пари, а... все още нося дънки. И прическата е все същата - глупава конска опашка.
Много исках да я развеселя.
-И каква е работата? Хайде бързо на фризьор! Купуваш си модерна рокля и готово!
Тя се усмихна уморено.
- Не искам вече. Уморена съм. Виждаш ли, реалността не оправда очакванията ми. Във вечната суматоха не забелязах колко вече съм стара. Цял живот надпревара с времето. То спечели.
Прекарах половината нощ, обмисляйки думите ѝ. Надпреварата с времето...
Тази жена нямаше „по-късно“. Беше изтощена, изгоряла. Уви, този пример не е изолиран. Като нея са милиони... А вие?
Прееди да намеря случайно този материал в нета, през лятото имах почти същия разговор със съседка от село, Заслужава си да се размислим и ако можем поне нещо да променим.

Ромео по собствено желание отиде до Спиди за книгите. Чакам го с огромно нетърпение. И понеже тази седмица сме се посветили на внучетата във ваканция, предлагам да се съберем на 8. април. вторник, към 16.30 при Дядото, за да си получите книгите и да се видим пролетно. Съгласни ли сте?

# 663
  • Вила Великула
Докато се наканя да пиша и станала Добър ден!
И аз съм от тези, които не могат да лъжат.
Май като Клечицата по-скоро мога да се самоиронизирам. Клечи, много ми харесва как си прекарвате. Може ли да ме вземеш на отглеждане при теб. Аз много ще слушкам и ще папкам.
Лунно цвете, много се радвам, че ще се присъединиш към нас в Златоград. Кажи ми какви са ти предпочитанията - за единична стая или искаш да се комбинираш с Фло за двойна стая.
Макавели, от теста отговарям само на няколко от изискванията.
-за съжаление все още не съм в пенсия, освен инвалидна....
-за възраста си имам корем, но се старая да го махна
-зрението не ми е ок, но се надявам да го коригирам тази година с операция
-не тичам, но като ми се наложи съм като ракета
-намам бели коси - ген
КАГ, наистина времето не предразполага към веселие, но нека се опитваме да сме над битовизмите и да гледаме по-често собствените си желания.
Фло, ок съм за среща на 8 април.

# 664
pipilota6, ако има възможност за двойна стая, ще се радвам да съм с Flo.
Иначе не съм претенциозна, обичам да пътувам, дори сега ме чакат, за да отида да видя внучето.
Хубав ден от мен, момичета!

# 665
  • София
Първо да се похваля,че доматите ми са добре.В оранжерията е завет и е малко по-топличко.Оставих ги отвити,но довечера ще ги завия само с акрила.
  КАГ,била съм в твоето положение много години.Мъкнех мъжката работа и се надявах на помощ от порасналите деца.Но техните приоритети бяха други.Полека лека всичко се обърна и сега вече е точно обратно.Важно е те да вземат решенията.При нас много трудно се намират майстори,които могат да свършат качествено ремонт.И точно заради това се налага да разчитаме на собствени сили,

# 666
Яжка, хората не само не отвиват, ами и палят дето е възможно, кой те лъже ,че трябва да дишат в студено време особено.
 Аз си измразих разсад чушки, уж рано да станат, на терасата за светлина ,слънце,  ама ги забравих  и през една студена нощ и край.
 Чух ,че увеличават пенсиите с 30% от този месец. Ура!

# 667
  • София
Няма шега, няма измама! В ръцете си държа книгите на БОРЯНА! Grinning
Момичета, позволих си да прочета посланията ( нали не ми се сърдите? При нас няма скрито, покрито,) - толкова лични и от сърце, стоплиха мен, ще стоплят и вас. Не знаете какво слънце ме озари и колко ми е хубаво!!! БОРЯНЧИЦЕ, мила наша дружке, огромно БЛАГОДАРЯ и поклон с признание! Heart

ЯЖКЕ, облечи им пижамки на твоите доматчета и им сложи нощни шапчици. Joy Укутай ги добре, да не отзебнат. Stuck Out Tongue Winking Eye
БОРЯНЧИЦЕ, сбутахме се на портата. Брей, че новина, а?  Stuck Out Tongue Winking EyeПървоаприлска! Не стига, че ни смениха времето, ами днес и месеца смениха, а сега и пенсиите искат да ни сменят! Joy

# 668
Е, най-сетне.
 Понякога съжалих дето почнах тази  работа. Понякога се радвам, че се реших. Заковах авторството, остава след мен и на хартия.
 Колкото недостатъци да имат и  са лаишки, не са правени  насила,  рядко пиша, с години прекъсвах, идват от вътрешен повик.
 Да бъдат и с вас като с верни фенове и ценители.
 За пенсиите - ще стане , ама друг път.

# 669
Пак съм аз. Зарадвах се на пътуването за Златоград, но се сетих, че има НВО за 10 клас на 13 06. Аз съм член на комисия... Вие кога тръгвате?

# 670
Привет, момичета!
              Така, Фло, така! Дразни ни. Ти хем си ги видяла, хем си ги прочела, а ние ще чакаме още цяла седмица. Пусни поне една снимка на корицата та поне да ги видим.
              Определила си 8-ми явно когато вземем "увеличените", според Борянка, стипендии. Yum Усет имаш , момиче!
              Аз преплувах кръстовището на околовръстното и горнобански, че трябваше да си взема една пратка. Оправниците ни тунел искаха да правят там. Тогава с подводници щяхме да минаваме.
              Борянке, няма какво да съжаляваш. Търпение нямам да видя какво се е получило. Имам няколко книжки на приятелки, които също се притесняваха и отказваха, но след това правиха и втори тираж. Приятно е когато четеш нещо написано от познат човек.
               Ставам да си нахраня либето и да сортирам хапчетата, че сега са нови и той чака на готово.

# 671
Първоаприлски привет! За книжката на Боряна -  много хубава новина, нямам търпение! Фло, снимай корицата,  пък ако ми щракнеш и посвещението на Вайбър, цена нямаш!
Мериан, стискам палци, всичко ще е наред. За срещата съм ОК. При мен нищо ново, бачкам, чакам да стане четвъртък и заминавам за Пловдив, че не съм стъпвала там почти година. В събота ще раздам за майка, че станаха 3 години и се прибирам. Много е студено при нас, за какви домати говорите, за какво чудо. Имам чувството, че сняг ще завали, но да е слънчево в душата ни! КАГ, прегръдка за теб!

# 672
Ооо, книжки! Дядото... обичам!
За вторник - идвам.
Мериан, всичко ще се случи
по най-добрия начин за теб. Вярвай!
Пиша от тел. и бързам да побликувам, че се изтрива.

# 673
Ку-ку, дзяк Simple Smile  Личи си, че е ваканция и по лежерно време нали, няма котки и котараци и аз пак тук Grin

Фло, завид, завид, завид за книжката, но като знам, че и аз ще си я имам и то лично за мен ии по малко завиждам Simple Smile
Борянка, не съжалявай, ами работи за втора книжка! Blush  
Лунно цвете, благодаря! Ще си взема и аз от тези листи и ще пробвам по този начин баницата.
Мериан, стискам палци, дано всичко е наред, а най-силно ще ги стискам  на 14-ти.Kissing Heart
КАГ, не се ядосвай, не се хаби, гадно е, но такъв стана живота, напрегнат, все притеснения и .... А децата ни са добри, не са лоши, но и те са притиснати от забързаното  ежедневие и задачи. Гуш от мен и се надявам и да се усмихнеш Kissing Heart
Като стана дума за лъжи и закачки в днешния ден се сетих за една и ще ви я споделя, пък дано ви усмихна.
Скрит текст:
Преди доста доста години, кога бяхме и доста, доста по млади, че и по луди Laughing с ММ работехме в ДМД. Тоалетната на администрацията беше унисекс и моя зевзек ми вика - гледай само днес какво съм намислил. Та разпечатал той , че май и беше ламинирал един надпис - "обекта е под видеонаблюдение" - ама направено както си трябва с камерка отстрани нарисувана и т.н. и взел че го лепнал на вратата на тоалетната отвътре . И само седи в коридора, прави се на зает точно там и наблюдава. Влиза една докторка и излиза, оглежда се, после разбира се го вижда, той се смее , айде и тя. После чакат следващата жертва. Нямаше сърдити, весело се получи Simple Smile

# 674
  • София
Интересът е оправдан! Страхотна е книгата! Започваме да чакаме следващата. А ти БОРЯНЧИЦЕ, не се мОтай!  И не се занимавай с агрофитнес. Гледам аз на северозапад - кой скубе там треволяк и лапад? Туй е наш' та бодра смяна, туй е нашата БОРЯНА! Седни и пиши.
ЕНИСА, може и да познаеш за времето. ще има снегове и през април. Ама нас може ли нещо да ни спре? Яки баби сме!
МЕРИАН, стискам палци. Всичко да е на 6. Е, хайде може и на 5.5 да е.
ЛУННО ЦВЕТЕ, мислим да тръгнем сутринта рано на 13.06, та живи, здрави да стигнем по обяд. Не може ли да те освободят? Ако трябва ще дойдем под прозореца на директора всички баби да се помолим. Дружно ще скандираме. Stuck Out Tongue Winking Eye
КАССС, поздравление за твоето момче. Получло му се е. Разсмя ме. Joy
Аз сутринта метнах Ромео. Отидох, сложих кафето и се върнах в леглото. По едно време той пита: какво стана с кафето? Отговорих му: ами аз забравих. Оставих го да скокне и да се забъраз към кухнята. Заключението беше Един на нула за теб! Сега трябва да внимавам, да не изравни резултата. Grinning
Политам към тръстиката. На вас приятна почивка! Hug

Общи условия

Активация на акаунт