Отговори
# 60
Гроздовите семки ги ползвах или за лице ими в смес с други масла за скалпа, то е базово. За лицето имаше добър ефект, особено масажите с гуа ша или с пръсти си правех с него.

# 61
  • Варна
и аз за лице съм си го взела, но четох, че става и за коса Simple Smile поне за краищата
но някак не смея да си го натрия и в скалпа

Гроздовите семки ги ползвах или за лице ими в смес с други масла за скалпа, то е базово. За лицето имаше добър ефект, особено масажите с гуа ша или с пръсти си правех с него.

# 62
Нищо няма да стане, щом е базово, но не знам дали ще има ефект на скалпа. Не съм го ползвала самостоятелно за косата.. аз го ползвах точно, когато си правех аз смесите от масла.
На Ривана пише, че се намазват корените и се стои 20-30 минути и се отмива.

# 63
Моята коса е тънка, при стрес се е случвало да има засилен косопад. Най-добре от шампоаните ми действа Anaphase на Ducray. Използвала съм и спрея Neoptide, пила съм капсулите Anacaps. Доволна съм от всички.

Моя приятелка се справи с ужасен косопад след преживян силен стрес - повече от месец измиваше косата си само с яйчен жълтък. Не използваше никаква козметика за коса, нито балсами, нито стилизанти. Обясни ми, че просто смесва няколко жълтъка, нанася в корените и по цялата дължина и изчаква няколко минути (ако може 10-15 мин. най-добре) и след това изплаква обилно с хладка вода. Според нея това беше намалило значително косопада й, а косата й беше доста лъскава. Разбира се, не е за всеки... Но може да се прави като маска/ терапия веднъж седмично.

# 64
  • Mediterraneo
Аз сега си взех рициново масло и масло от розмарин. Започвам да ги редувам преди миене на косата, да видя какъв ефект ще имат.

# 65
  • София
И аз имам рициново масло, но го ползвам за друго. Как се ползва за коса? Трудно ли се измива?

# 66
  • Mediterraneo
Нямам представа как се измива. Ползва се в различни маски, четох из нета, още не съм пробвала.

# 67
Моята коса е тънка и при стрес често съм имала засилен косопад. Най-добре от всички шампоани ми действа Anaphase на Ducray, https://www.ducray.com/bg-bg/p/anaphase-shampoan-dop-lvascha-gri … 70075533-943d0b40, който ми помогна да възстановя косата си и да намаля косопада. Използвала съм и спрея Neoptide и съм пила капсулите Anacaps https://remedium.bg/ducray-anacaps-reactiv-za-kosa-i-nokti-x30-tabletki-137450/p, които също ми помогнаха много. Доволна съм от всички тези продукти, които наистина са направили разлика.

Моя приятелка също преживя ужасен косопад след силен стрес и тя намери начин да се справи по естествен начин. Тя започна да измива косата си само с яйчен жълтък. Не използваше никаква козметика за коса, балсами или стилизанти. Просто смесваше няколко жълтъка, нанасяше сместа върху корените и по цялата дължина на косата си и я оставяше да подейства за 10-15 минути, след което изплакваше с хладка вода. Според нея, това значително намалило косопада й и косата й стана много по-лъскава. Разбира се, това не е подходящо за всеки, но може да бъде чудесна маска или терапия веднъж седмично, ако търсиш естествен начин да възстановиш косата си.

Ползвам и Бадемовата маска на Глезли - https://glezli.com/shop/maska-za-kosa-arganovo-bademovo-maslo/, която е чудесна за подхранване и овлажняване на косата.

# 68
  • София
Тя тази маска направо да се чудя да я слагам на косата си или да я изям... Има повече витамини от някоя добавка Grinning

# 69
С две ръце препоръчвам серумът на Elseve Dream Long. Нанасям го по краищата след всяко миене на косата от години, хидратира косата без да я чувствам омазнена

# 70
Аз него го ползвах веднъж, не бях уау очарована. Но пък няколко пъти си взимам на гарниер сос серията, една бутилка ми стига за адски много време, въпреки, че понякога ползвам обилно и докато стоя с маска в корените, от гарниера слагам по дължините. Ефект 10/10.
Имах един период от няколко месеца, в който косата ми загуби блясък и мекота, сега се възвърна и все си я докосвам. 😅

# 71
  • София
Ти не беше ли бременна ако не се бъркам? По принцип косата по време на бременност ( при някои жени де) става лъскава, дълга и бе да слагаш кой знае какви маски.

# 72
Не бих казала, че е само от бременността. Досега не съм била бременна, а съм наблюдавала тези промени от влошаване (ако не се грижа за косата) и от подобрение във вида й, след като полагам грижи. Simple Smile

# 73
  • София
Разбира се, но все пак наблюденията ми са такива. Не казвам, че всички бременни са със страхотна коса, но все пак голям процент, да. Иначе да, грижите са ясни.

# 74
Кремът без отмиване на NUXE е уникален.Може да се използва както на влажн,така и на суха коса.При това предлага и термозащита до 220 градуса.Аз го използвам след къпане на подсушена коса,за да я предпазя от изтощаване и накъсване.
Може и да се използва всеки ден като прибавяне на хидратация на косата,но аз използвам олио за коса.Преди лягане използвам серум за коса.След като го употребя докрай,ще пробвам на друг производител,защото съставките са натурални.
Ако косата ви се нуждае от протеин,търсете в състава киноа,хидролизиран растителен протеин,кератин,хидролизиран пшеничен протеин.Със сигурност съществуват други съставки,които помагат за укрепването и подсилването на косъма,но това са често стещани протеини,които съм запомнила.
Млечна киселина същи влиза в това число.
Не използвам хиляда продукта,защото за мене това е губене на време и пари.Ползвам най-основните продукти-шампоан,1 път седмично скраб за коса,за да премахна мъртвите клетки,мръсотия и себум,балсам без отмиване,олио за коса и серум.Преди баня използвам и Pre-Shampoo по краищата,който служи за допълнителна хидратация.

Общи условия

Активация на акаунт