Осмокласници 2024/2025 - тема 7

• 26 762
  • 775
  •   1
Отговори
# 120
Когато ние кандидатствахме, във всички икономически най-много кандидати имаше с математика.

Биби, жива и здрава да е рожденичката!

# 121
Последната седмица само глупости бълват от Мон.

Биби, честита рожденичка! Здрава и щастлива да е.
Ние утре имаме рожденик, но не е наборът.

# 122
Не че съм следила скорошни статистики за реализация по специалности, но какво работиш с тази икономика?! Счетоводство, финанси, ясно. Моята диплома така събира прах, едни безсмислени 4 години.
Другото от цитата ми се струва като плиткоумно ПР клише, колкото да подпрем някоя нова стратегия.

# 123
  • София
bibi, да ви е жива и здрава прекрасната малка фурия! Да вилнее яко и да гребе с пълни шепи от всичко хубаво, да топли душите ви със звънък смях и любов Kissing Heart

# 124
  • София
Резултатите са в сайта на 2 АЕГ.

# 125
  • София
Когато ние кандидатствахме, във всички икономически най-много кандидати имаше с математика.
Аз съм категорично на мнение, че за икономическите и особено за инженерните специалности приемът трябва да е с мат /асурдно е да приемат строителни инженери с ДЗИ БЕЛ/. Но в това съобщение има други смущаващи неща.

# 126
Признавам си че я минах статията на вентилатора. Напъните на министърчето ме изнервят. Като се почна с вероучението..

Опитах се да се сетя дали изобщо имаше опция за кандидатстване с БЕЛ навремето и май нямаше. Като че ли другия вариант беше география за икономическите

# 127
Икономика можеше и с география, и с история, за бел и аз не помня.
Това с религията в училище е много пласирано не само от мон, но и от нпо-та (разни въпросници в нета се въртят, уж за сондиране на мнение). Чудя се чия идея е и каква е крайната цел.

# 128
  • София
По мое време май само с география можеше, с история - не. С БЕЛ със сигурност не можеше.

# 129
  • Варна
https://www.mon.bg/news/ministar-valchev-kam-badesthite-studenti … CgZsGNm-O1ZNKqbxw

Иска ми се да го коментирам, но не знам откъде да започна...
По-добре не започвай, че...

Тия от МОН и конкретно този министър да вземат да се гръмнат. Всички ще живеем по-лесно. Не разбраха ли, че тия безкрайни промени и "реформи" до нищо не водят. Само безумия, все повече и все по-големи.

# 130
bibi хайде и тук да е много щастлива принцесата!

Аз съм категорично на мнение, че за икономическите и особено за инженерните специалности приемът трябва да е с мат /асурдно е да приемат строителни инженери с ДЗИ БЕЛ/. Но в това съобщение има други смущаващи неща.
Много точно. Моето точно с ДЗИ БЕЛ е в инж. специалност.

# 131
  • София
Честито на всички, които споделиха радости и поводи. Честита пролет Flowers Four Leaf Clover

# 132
  • София
Биби, честита рожденичка, да е жива, здрава, обичана и да сбъдва мечтите си!
Plami80  браво на набора, страхотно се е представил!
За новите реформи - не ми се коментира направо, но конкретно за математиката - аз съм в потрес как явно години наред 90% от новите инженери и икономисти са кандидатствали с БЕЛ. Когато аз кандидатствах, много малко бяха тези, явяващи се на география за икономически специалности, дори мисля, че имаше такива, в които не можеше с география (напр. Финанси), а в Стопанския факултет към СУ се кандидатстваше задължително с МАТ и език, като приемният бал за икономическите специалности беше по-висок от този за информатика.

# 133
По мое време кандидатстването за икономическите беше с математика или география плюс чужд език за МИО.
На мен продължава да ми е странен напънът да мотивират учениците да учат повече математика чрез задължителни изпити. Каруцата пред коня, както обикновено. И други странни твърдения има, да.Thinking

Ети, все съм си мислила, че тази глазура е от разтапянето на захарта, като се поръси, докато милинката е топла още. Ама най-вероятно си права, има си някаква друга технология сигурно.

# 134
Биби, да ти е жива и здрава рожденичката! Много късмет и сбъднати мечти и желая!
Плами, браво на детето за отличния резултат!

Общи условия

Активация на акаунт