Осмокласници 2024/2025 - тема 7

• 26 792
  • 775
  •   1
Отговори
# 540
Този министър сякаш е хиперактивен.

Действително, като "подбъзнати" са в това министерство, защо така? Ето сега пък за ИИ в класната стая:
"От помощник в класната стая до алтернативни платформи за обучение и упражнения - AI вече е част от българското образование. Моделът ще бъде създаден специално за нуждите на нашите училища, а целта му е да се улесни и разнообрази обучителния процес." https://nova.bg/news/view/2025/04/08/493701/%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D … 0%B5%D0%BC%D0%B0/

Куку-руку Simple Smile
Редактирам се, за да добавя и това твърдение "...страната ни има възможност да е сред първите държави в света, които дават насоки как да бъде използван ИИ в образованието." Идилия Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 00:08 от Итео8

# 541
То да беше само министърът куку-руку, с мед да го намажеш.....😁Искам да попитам има ли някоя майка учител по английски  език  с английска филология от СУ? Имам въпрос.Може и на лично 🙂

# 542
  • Пловдив
Идиотия след идиотия от МОН Rolling Eyes
Що не сложат ИИ за министър - смятам, че ще се справи далеч по-добре.

Аз още не мога да "вляза в час" след почивката, за набора не знам Sweat Smile

# 543
Може ли да похваля моята наборка? Преди ваканцията писали есе и моето гардже има петица (5), доколкото разбрах - единствената и най-високата оценка в класа им. То, че не са силен клас е факт, но си е двоен гъдел да получи петица и да е с най-високата оценка в класа. Това по БЕЛ. Каза, че било лесно да пишеш есе. Ти да видиш, аз не мога, но ние не сме го и учили като форма.

# 544
  • Варна
Мама Ру, браво! Наистина повод да я поздравиш!
Мъниче, идеята с ИИ е отлична. 😉

# 545
  • София
Mama Ru, браво на девойката! Дано да си вдигне самочуствието и да продължи да те изненадва все така приятно!

# 546
  • София
Браво на девойката, Mama Ru! Сега ще е по-уверена в себе си! Kissing Heart

jsed, дано всичко се подреди и дядото да се оправи, да си имате спокойни празници Flowers Four Leaf Clover

# 547
  • София
Ето, Мама Ру детето си има талант в това явно. Най- важно от всичко е да добие увереност,  че може.

# 548
Браво на момичето ! Дано това да и послужи като стимул и да придобие повече увереност !

# 549
Mama Ru, браво на девойката!

# 550
Ето, Мама Ру детето си има талант в това явно. Най- важно от всичко е да добие увереност,  че може.
Чак за талант от едно есе не мога да говоря. Но се е справила изненадващо добре. Приятно изненадана съм, петиците за нас са мечта.

# 551
Браво на детето, Мама Ру!
Ох, хич не искам да го чета, слушам и т.н. министъра.... Още повече, че имам седмокласничка догодина. Няма по-безумна образователна система от нашата.
Вчера онемях - празник за буквите в първи клас. Гледам младо момиче на снимките и питам това ли е учителката. Ами не аниматорката била .... Викнали си 2ма аниматори (платени от родителите естествено) и всички игри с буквите и т.н. са били организирани и проведени от аниматорите. Учителките само се снимали накрая с децата. То бива, бива ама на деца в първи клас да не направиш едно тържество като хората ...

# 552
jsed, откога има аниматори на празника на буквите? Flushed
Аз съм меко казано изненадана, че така натиснаха за религия. Всичко Мара втасала, само това нямаме...

# 553
Ами знам ли и аз. При наборът си беше "традиционно" тържество, а при дъщерята нямаше въобще такова заради пандемията. Сега при племенницата е тази мода с аниматорите Rage Дано не стане повсеместна.

# 554
За аниматора - мисля, че има такава тенденция и тя не е от скоро, но зависи и от учителя. При малкия преди 2 години имаше предложение да завършат 4 клас с аниматори, но класната бързо прекъсна това. Каза, че те си подготвят стихчета, куиз игра и изненади за родителите и настоя този празник да си го изкараме без аниматори, а заедно. Качихме се в една от хижите на Витоша и прекарахме поне 5 часа заедно. Децата се бяха подготвили прекрасно, имаше много игри, остана ни мил спомен на всички. Дано има повече такива Учители.
Религията - зависи как ще влезе в програмата. В Англия имат такъв предмет, но там учат теория за всички религии, един вид обща култура, без да се месят в личен избор. Добро решение, защото е мегаполис и неутрално поднесено им помага да разбират един друг.  Но ако идеята тук е да им се преподават добродетели, ставам подозрителна... има толкова нахвърляни идеи вече, че ми е трудно да следя и май се отказвам.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 09:58 от kbl

Общи условия

Активация на акаунт