Осмокласници 2024/2025 - тема 7

• 26 761
  • 775
  •   1
Отговори
# 555
Докъде са стигнали вашите деца по мат? Моето са с учебник на Архимед. Взели са 75 урок "Моделиране с квадратните уравнения", накрая на часа са решили 2 задачи от теста (77) върху темата за Рационални изрази. И утре тест. А в учебника си има тема за "Обобщение на темата за Рац.изрази", после са двата теста. Струва ми се, че госпожата много бърза. В учебника е останала само още 1 тема за многоъгълници. А още е средата на април. Колкото и почивни дни да има май месец, пак има достатъчно време да не бързат толкова и да вземат материала спокойно. В същото време госпожата се оплаква, че класът е много зле по предмета. Защо не се упражняват тогава, не разбирам идеята с препускането по учебника?

# 556
laurentin, моята е на окръжност, правиха 5-минутка даже с оценки.

# 557
  • София
laurentin, моят е до ъгли - централен, периферен, вписан.

# 558
Докъде са стигнали вашите деца по мат? Моето са с учебник на Архимед. Взели са 75 урок "Моделиране с квадратните уравнения", накрая на часа са решили 2 задачи от теста (77) върху темата за Рационални изрази. И утре тест. А в учебника си има тема за "Обобщение на темата за Рац.изрази", после са двата теста. Струва ми се, че госпожата много бърза. В учебника е останала само още 1 тема за многоъгълници. А още е средата на април. Колкото и почивни дни да има май месец, пак има достатъчно време да не бързат толкова и да вземат материала спокойно. В същото време госпожата се оплаква, че класът е много зле по предмета. Защо не се упражняват тогава, не разбирам идеята с препускането по учебника?
Същата работа и при нас.Моят са правили тест на рационални изрази....При нас контролни НЕ се връщат...Не знаем какво и как се е случвало.Това нормално  ли е според вас? Писах на учителката и нищо....Дори не ме отрази.🙂

# 559
  • София
Ние сме на Привеждане на рационалните дроби към общ знаменател

# 560
  • София
Нямам идея на какво са. Последно преди ваканцията май правиха контролно на окръжност. Ще го питам довечера.

# 561
  • Варна
Ние сме на Привеждане на рационалните дроби към общ знаменател
Нещо такова ми спомена наборът. Не знам за предстоящи контролни.

# 562
laurentin, моята е на окръжност, правиха 5-минутка даже с оценки.

Вие не сте ли в Първа английска? Моят син е там и в понеделник правиха петминутка на рацианални изрази. Но не знам после какво са взели.

# 563
  • София
Аз само знам, че минаха окръжностите, правиха тест и че предстои друг тест

# 564
Окръжност беше преди ваканцията, нямам и идея какво учат, а не е тук да попитам. Но по три часа седмично според мен 75 теми е добре. От тук нататък има една седмица през май без почивен ден. Юни не ми се коментира. Моето сега покрай състезания натрупа пропуски и забележки... Има предмети без оценка, изобщо не ми се мисли за финала на учебната година.

# 565
  • София
Питах. На рационални изрази са, но не знам какво точно.

# 566
  • European Union
Юни няма много почивни дни. НВО-тата вече не са почивни.

Питах до къде са по математика. Отговор “на нов раздел след окръжности, изобщо не го знам какъв е”. Това е положението.

# 567
След ваканцията имаше тест на окръжности, вече са подхванали следващия раздел - рационални изрази.
Тестове да се връщат, абсурд! Уви, не ни се полага да видим къде има пропуски и кои са слабите места, че да се наблегне на тях.

# 568
  • София
Наборът са същата работа като laurentin по МАТ. Предстои контролно другата седмица на рационални изрази. Препуска си през цялото време. Тази седмица имат зелено училище. Още преди ваканцията взеха моделирането на рационални изрази.

# 569
Започнали са раздела след окръжност.
А до къде са по литература? Имам чувството, че сме назад. Сега са започнали " Пространно житие на Константин Кирил философ". По български свършиха с уроците.

Общи условия

Активация на акаунт