Осмокласници 2024/2025 - тема 7

• 26 760
  • 775
  •   1
Отговори
# 570
А с литературата съм в час - Декамерон трябваше да изберат, прочетат и днес да разкажат по една новела. Условието е да не се повтарят.

# 571
След ваканцията имаше тест на окръжности, вече са подхванали следващия раздел - рационални изрази.
Тестове да се връщат, абсурд! Уви, не ни се полага да видим къде има пропуски и кои са слабите места, че да се наблегне на тях.
Винаги ги връщам, вече нямаме задължение да ги пазим. В резултат едно 50+ процента отиват в коша, под чина или просто се зарязват някъде, а други директно казват "не ми трябва" и ми го връщат.

# 572
И при мен е така в гимназията, малките ги искам подписани и ги прибирам, че на следващата година ги намирам в учебниците и трябва да мисля нови.

# 573
Аз както обикновено не знам до къде са по нищо. Последно правиха контролно и предната вечер решаваше задачи с окръжности, та вероятно са до там.

# 574
И аз не знам на какво са, ама добре, че в школо пише Laughing
Значи поматематика са на рационални дроби- съкращаване и разширяване, минали са окръжност и контролна са правили . По български - вид и време на глагола, по литература-започват Декамерон

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 08:46 от Plami80

# 575
При нас по математика вече имаха контролно на окръжност, но по БЕЛ съвсем не съм в час докъде са.
След ваканцията, след екскурзиите и с пролетната умора, сутрешното ставане и мотивацията за учене станаха трудна работа. 

# 576
При моята също са на "Привеждане на рац. изрази под общ знаменател", но имат 4 ч. МАТ/седмично.
Да се оплача - и нейните ръце се зачервиха, кожата е суховата и грапава. Аз си мисля, че е от студовете през последните дни, но пък за пръв път се случва.

# 577
По литература са започнали Ренесанс,  но те не учиха нищо от Библията, за 1 час общи неща, че съществува само. По Бел също не бърза госпожата, свършили са залог на глагола. И добре се справят децата. Но с математиката е скоростно бягане. С 3 часа седмично днес контролно за край на "Рационални изрази".
Червените петна по ръцете все още не са съвсем минали на моето, много намаляха, по-бледи и по-малки са. Но кожата там не е суха, а влажна.

# 578
Сега проверих, че от детето 0 информация - по математика последно са взели действия с рационални дроби, а по БЕЛ са на сборникът "Декамерон", идеи, структура

# 579
Да се отчета и аз, добре, че съвестно си попълват учителите в Школо, че иначе не съм я видяла да отваря нещо вкъщи:
По български са на Сложно съставно с подчинено определително изречение, по литература на Константин Преславски.
По математика и нашите са на рационални изрази под общ знаменател.

laurentin, с какво третирахте досега, правиха ли ѝ някакви тестове за алергии, взеха ли ѝ проба? Може да се окаже не екзема, а някаква гъбична инфекция. При племенника ми така третираха за какво ли не, докато не се сетиха да му вземат проба и се оказа микроспория (т.нар. котешка езкема, която всъщност се причинява от гъбична инфекция).

# 580
Luthien, с адвантан крем мазахме. 1 седмица, после лекарката каза още 1 седмица и да спрем. Не сме правили никакви изследвания. Повече не сме слагали нищо. Минаха около 2 месеца и има още, но почти мина, малко е вече. Възможно е инфекция, питаха за досег с разни предмети. Инструктирам редовно за миене и чистене на ръце, особено след физическо, дано влиза в главата.

# 581
Хммм... Аз я намазах снощи хубаво с крем здраве и днес почти нищо няма. Усеща се още леко грапаво, но вече не е червено.
От друга страна, когато аз бях малка, че и в тийн годините, ръцете ми през зимата се напукваха буквално до кръв (действително ми течеше). Беше просто ужасно.

# 582
При набора от края на март са на дробни уравнения. Окръжностите са ги приключили края на февруари , но по математика ползват учебник на Анубис (може да има разместване на материала).
По литература са на "За буквите" и страдателен залог. Литературата се превръща в любим предмет заради прекрасната млада учителка.
По английски готвят представление на Ромео и Жулиета. Въобще голяма е забава в това училище - все интересни домашни им дават.

# 583
  • София
БЕЛ - оправя се сам.
Мат - трябваше да правят контролно за окръжности и ъгли. Но пропуснаха във вторник, не разбрах дали заради болест, или заради ангажимент на учителя.
Опита се да ме занимава по философия, но аз отказах да слушам.
И вече по ит/програмиране слушам въздишките и успокоявам, доколкото мога Simple Smile

# 584
  • при моите любими
Нямам идея до къде са. Само знам, че литературата му е мъка, мъка. Изобщо не е неговото. БЕ, МАТ и английски идеалени, литературата пълен крах. Наизустява някакви анализи, защото изобщо не му се отдава този предмет. Добре, че оценката е обща с БЕ, че щеше да е критично зле.

Общи условия

Активация на акаунт