Осмокласници 2024/2025 - тема 7

• 26 774
  • 775
  •   1
Отговори
# 150
  • София
А, то понеже в България няма едни групи хора, които не се обхващат от никакви системи.
В САЩ образованието по принцип е децентрализирано, има местни акредитационни институции и общо взето малко регулация. Министерството по-скоро разпределя средства, отколкото да регулира.

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 18:20 от sanaka

# 151
Биби, честита рожденичка! Жива и здрава!

# 152
  • София
Благодаря от мое име и от името на рожденичката за топлите пожелания ! Ние продължаваме с празниците - днес с родата, утре с нейните приятели. Наели сме зала (букнахме я преди залата за моя юбилей). Ще върлуват там, но не можем да ги оставим, щото са малолетни. Викам на родителите: Ама заповядайте и вие, но всеки свири отбой: Ааа, ще минем да си ги вземем накрая. С мъжа ми 4 часа ще си бъркаме в носовете. Simple Smile На 26.03 заминава за Лондон, а на 4-6.04 съм планувала едно СПА, че след толкоз празници - имаме нужда.

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 12:35 от bibi

# 153
  • София
Признавам си че я минах статията на вентилатора. Напъните на министърчето ме изнервят. Като се почна с вероучението..

Опитах се да се сетя дали изобщо имаше опция за кандидатстване с БЕЛ навремето и май нямаше. Като че ли другия вариант беше география за икономическите

Аз кандидатствах с литература през 1998 г. в УНСС. Опитвам се да се сетя, какво точно ни се падна, но не успявам! От ЕГН-то ще да е, хахах

# 154
EГН-то мьи е малко по-голямо от ЕГН-то тьи Simple Smile)))) затуй сигурно не е имало БЕЛ по мое време Simple Smile

bibi, много яка програма сте спретнали!

# 155
Пре 25-27 г. имаше. Познавам явили се, но незаписали УНСС, а друго.

# 156
  • София
Кандидатствах в УНСС през 1999. Аз бях с мат, повечето ми познати бяха с география като най-лесно, някои с БЕЛ. За право се искаше история, доколкото помня.

# 157
Аз в '98 с история 🤣 Падна се Илинденско-Преображенско въстание, по литература - Ботев.
Учебникът ни по геоикономика беше от '76 година, а по прогнозиране и планиране се диктуваха лекции и преподавателят искаше да се знаят/пишат дословно, учебник нямахме. В групата имах колежка, която до края на следването ни *имитираше* акции и облигации по финанси.

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 16:50 от zlatenceto

# 158
Аз в '98 с история 🤣 Падна се Илинденско-Преображенско въстание, по литература - Ботев.
Учебникът ни по геоикономика беше от '76 година, а по прогнозиране и планиране се диктуваха лекции и преподавателят искаше да се знаят/пишат дословно, учебник нямахме. В групата имах колежка, която до края на следването ни *имитираше* акции и облигации по финанси.
Сигурно и сега продължава да ги имитира... Joy

Като ще си мерим ЕГН-тата, аз 96-а с математика съм кандидатствала. Ама не помня с БЕЛ да е можело. Аз и не записах там в крайна сметка, де.

# 159
  • София
Айде да не си мерим ЕГН-тата! Joy Аз съм кандидатствала 91-ва.

# 160
  • Варна
Вие нямате ли какво друго да си мерите? Например чашите с вино? 🤣

# 161
Ми някои не пием.
И аз като Санака кандидатствах 1991, но филология. Изпитът беше в три части - диктовка, превод и преразказ всичко в обем 1 машинописна страница, 8 грешки = Слаб (2). Всяка част се оценяваше отделно, но двойка в едната част носеше двойка на целия изпит. Две години по-късно въведоха онче-бонче (тест).

# 162
Вие нямате ли какво друго да си мерите? Например чашите с вино? 🤣
Както не съм спала снощи и до преди малко бях на работа една чаша ще е приспивателно на моменти Stuck Out Tongue Winking Eye да сготвя и ще казвам наздраве.

# 163
Аз и не записах там в крайна сметка, де.
Дълго време съжалявах, че останах там, довърших си бакалавъра и чак после си попаднах на мястото.
Не знам сега кариерната ориентация помага ли на децата.

antonia, след малко си бройте от мен едно наздраве, да си довърша работната седмица. Simple Smile

# 164
  • София
Кандидатствах през далечната '98, до последно се готвех с математика, 1 месец преди изпита обърнах на география - за да ходим с аверите заедно на изпит, страшна логика Joy

Току-що препълних стомаха с треволяк, малко да отворя място и вдигам наздравица Wine Glass

Общи условия

Активация на акаунт