Осмокласници 2024/2025 - тема 7

• 26 811
  • 775
  •   1
Отговори
# 480
Така е. Всичко с пари е разходи!

Преживяхме тежка загуба на близък млад човек преди седмица. Искам само да сме живи и здрави ние и децата, другото винаги някак се нарежда.

# 481
  • София
Лелееее etomira! Само като те четях и настръхнах. После писах на детето да провери дали личната му карта още е в него. Луда работа!  Smile  След няколко часа отивам да си го прибера от летището и аз.  

Малката пък покрай брат си реши, че тази година иска да изкара РД (август месец) в Дисниленд. Аз нито френски говоря, нито французите харесвам, но явно ще се наложи да организирам пътуване. Ще се радвам, ако някой вече е минал по този път да даде ценни насоки.

Ох, свърши ваканцията изключително бързо! От утре пак всички на нивата.  Sad
Дисниленд в Париж е хубав ... е,, не е много голям като този в Лос Анжелис... ..но децата го харесаха много. Аз понеже сравнявах, леко ме разочарова. Много далеч ми се видя от Париж,,задължително ви трябва кола, или вижте да се настаните в хотел около самия Дисниленд, ... Пълна лудница. Пълна. Огромни опашки, но си струва де, главно за децата. Grinning Задължително идете извън ученическите ваканции в Париж и някои Европейски страни. Примерно....сега се сещам...за първата седмица на септември например е добре...когато те са почнали училище/ Франция почват 1ви септ/ , както и повечето европейски страни. Да не е студено обаче. Виси се по опашки яко... Cold Sweat реално стоите на открито на повечето атракции, та затова. Вземете си храна в раниците. Вътре е скъпо, гадна храна тип американска Биг Бъргър , и пак опашки...Абе май най- добре да се спи там поне една вечер на сутринта да влезете преди навалицата, мисля че хората от хотелите ги пускат по- рано ...и така...Един ден вътре е достатъчен , ако сте организирани..... ще обиколките...Също огледайте атракциите предварително и си бележете кои ви интересуват според възрастта на децата... и не на всичко пускат всички възрасти...

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 20:28 от Cabo San Lucas 40

# 482
И нашата почивка свърши. Всичко щеше да е чудесно, ако ММ и наборката не се бяха тръшнали от някакъв стомашно-чревен вирус вчера. За което първоначално беше набедена една пица, но след като наборката вдигна и температура следобеда, стана ясно какво е. Та изкарахме целия съботен ден в квартирата, като аз от време на време търчах я до аптека, я до магазин. Добре, че не беше в деня на полета поне, че не знам какво щях да ги правя и двамата. Днес бяха малко по-добре, прибрахме се одеве, пооправих багажа и се хванах да им сготвя нещо по-диетично, че почти не са яли два дни.

Ети, евала ти на спокойствието и самообладанието. Аз щях да съм се гътнала от нерви и притеснения сигурно.

# 483
  • София
Cabo много благодаря! Не сме ходили в ЛА и няма да сравняваме.  Simple Smile
Обаче хич не ми хареса частта с висенето. Толкова да мразя... Sad  Според теб един ден ще стигне. Аз за 2 се бях приготвила психически. Малката 10 ще прави - голяма е вече и се надявам да не висим за снимки с принцеси.  Wink

Толкова да не ме привилича тази Франция... Ще пробвам да я навия за някъде другаде, но за момента се е запънала като магаре на мост. Ще видя и с агенциите какво е положението, но май е по-добре да не се съобразяваме с други и да разполагаме с времето си.

Lúthien много съжалявам за края на вашата почивка. Има някакъв коремен вирус плъзнал в момента. Приятели се прибраха по-рано от Боровец, че го лепнали и предпочетоха да не се мъчат там. Казват, че бързо минава поне!

etomira, взимаме те с нас - ще правим момичешка ваканция.   Wink

beb4o_fb, честити придобивки! Със здраве да си ги носиш и не го мисли мъжа. Следващия път ще знае какво да очаква и току-виж те взел с него.  Wink

# 484
И при нас заваля сняг. Онзи ден в Шумен и около него по къси ръкави, утре с ботуши и дебели връхни. Много ми е мъчно за цъфналите дръвчета.

# 485
В Шумен вторник насви студ, цял ден валя, имаше голяма мъгла. И сряда беше гадно времето и съкратихме престоя.

# 486
  • София
Е, да за два дни в Дисниленд е по -добре, да. Но зависи и финансово как идва, да кажа за два дни не съм гледала... ММ каза че било ужасно , висене по опашки и не продават бира....Ама не е прав, то за децата бяхме там , не за неговия кеф...Аз освен опашки трябваше да търпя мъж да мрънка... Само на Къщата на Фантома млъкна , щото му хареса, но пак не призна Joy

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 21:13 от Cabo San Lucas 40

# 487
  • София
Колко сме различни хората....
Аз не бих спала в хотелите до Дисни. От града се стига много бързо и лесно с влак. А Париж си е Париж. Аз не исках да ходим. А дребната много искаше. Тя беше влюбена в този град много преди да отиде там. Няколко години отказвах, докато накрая останахме без коледен подарък за девойката и купих самолетни билети. И се влюбих. Прекрасен е.... но да се върнем на Дисни. Два дни са много по-добре от един. Чака се на някои атракции, но някак не е толкова тегаво, колкото да чакаш на касата в магазина. Да, храната не е нещо особено, но цялата атмосфера е те кара да забравиш за това и да се насладиш на преживяването. Парадът на героите е един от най-веселите и забавни моменти в живота ми. Там годините нямат значение. Ние ходихме преди две години - тя на 12, аз на 44 и се забавлявахме на макс и двете.

Лютиен, моето спокойствие е тренирано години наред. Следния разговор ще го обясни:
Аз: Искам вие двете да стегнете и никога повече да не стъпвам в Пирогов.
Голямата: Ооооо, аз тази реплика толкова пъти съм я чувала. Имам чувството, че израснах с нея.

# 488
Мразя да минавам дори покрай Пирогов, че и ние сме посетители..

С документи+банкови карти+всякакви други го играхме също.

# 489
  • София
Навремето често се засичахме с една майка пред детската травматология на Пирогов, накрая се запознахме - тя беше с 4 броя, аз - с 3 деца, като и двете бяхме по-често с по едно конкретно дете, при мен - наборът Joy
Последният ми голям престой там беше по време на операцията на набора, като за тази една седмица се наложи да слизам два пъти заради другите две - баща им стоеше в колата с непострадалия. Казах им, че силно се надявам да сме си изчерпали лимита за посещения там за следващите 50-60 години. Сега се моля наистина да е така, въпреки че имахме инцидентни нарушения.

# 490
По едно време си мислех дали при поредното ни посещение в спешното няма да ми викнат социалните. Единият път бяхме на косъм, така ме изгледа ортопедът. Оказа се, че дребният няма счупване, но пък се видяли на рентгена стари травми тип волейболна. А аз най-невинно казвам "Ами може, често пада, с хиперкинетични стави е." Докторът ме изгледа невярващо и ... огъня пръстите на ръката на синковеца на 85-90°. Едва тогава ми повярва и ни прати да си ходим по живо по здраво.

# 491
Не че е някакво успокоение, но аз си мислех, че само у нас е "така"...

# 492
  • Пловдив
Ох, като отидохме, да кажем на нашите, че ще стават баба и дядо, майка ми каза, да се моля, детето да не се е метнало на мен - а.к.а. за набора иде реч.
Е, с него само веднъж ходихме до спешното като беше на 2-3 години и за щастие му нямаше нищо.
Малката е доста по-дива от него, но и с нея не е имало кой знае колко ядове... Като си се знам аз каква бях - всяка ваканция или в гипс, или в болница Rolling Eyes Едва сега разбирам, какво ѝ е било на майка ми Relaxed

п.с. малката като беше в яслата и въведоха една тетрадка, в която пишеш, когато водиш детето с някакво нараняване - имаше един период, в който само аз пишех, докато се появи едно детенце - с неговата майка се редувахме и тя каза, нещо от рода на "Че ще висим с вас по спешните кабинети, ще висим, но дано да не е нищо сериозно!" Flushed

# 493
Аз утре пак съм "дежурна" и ще се обяснявам Laughing

# 494
И ние се прибрахме. На летището хората сменяха къси панталони с дълги, а раян плашеха с едно видео, че е възможно да не кацнат в София (добре, че не стана).
Ети, евала за спокойствието и се радвам, че е завършило добре. Хареса ми лафа за разходите, така си е.
Wave, и ние бяхме решили 10тия рожден ден на наборката да е в Париж (тя учеше френски като първи до 7 клас), но си беше насред ковид и пропуснахме.  И баща им Франция хич не го влече, тя въобще не даде зор и така си остана. Аз бих отишла при замъците по Лоара или Ривиерата, но явно ще трябва да е по женски.
Бебчо, честити покупки! Със здраве да ги носиш!
Пирогов и аз не го обичам, но то кой обича болници.
Май още исках да пиша, но в тоз час, това запомних. Радвам се, че сме имали хубави и запомнящи се ваканции и ще ги помним с усмивка.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 07:21 от kbl

Общи условия

Активация на акаунт