Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 41

• 32 833
  • 787
  •   1
Отговори
# 255
Стрелбище, 2 равни по големина спални, кухнята е направена на трета мини спалня, и холът е холокухня. Половин обзавеждане/в стаите нямаше легла, но имаше гардероби/. 2000 лв, подписан договор миналия месец.

# 256
Тоя обява за двустайния за 1300 дали не е набирателна? Не ми се струва безумно скъпи като за Артекс.

# 257
  • София
Тоя обява за двустайния за 1300 дали не е набирателна? Не ми се струва безумно скъпи като за Артекс.
Нямам предства къде е тази обява за 1300 и дали е валидна. Но наш познат дава двустаен в сградата за 1500 лв. В смисъл има наематели от доста време на тази цена.

# 258
  • Бургас
И в моята сграда в "Дървеница" двустаен е 1400 лв. и се нае за броени дни по обява, пусната от собственичката само в групата на ЕС.

# 259
2стайният с перденцата е много далеч от 3стаен.
Ни холът му е хол, ни това отделеното с перденцата, 2х2м е спалня.
Банята е 30 годишна. Вратите и те.

То ако с едно перденце се умножаваха стаите, аз щях да си слагам по 10 и да правя 10стайни.

# 260
Нещо не разбирам - стандартните двустайни СС са 62-65 кв.м. чисто и се състоят от поне един коридор и три непреходни стаи (терасите не ги броя) Преправеното помещение с перденцата е хол, но има две други самостоятелни стаи. Твоят двустаен е предполагам само две помещения, и смяташ да го даваш за 1200, защо този да не е 660 евро, като има цяла стая отгоре? Не разбрахме локацията, разбира се, едно е Дианабад, друго е Фондови жилища

# 261
То не е само квадратите, а как са разпределени, коридори, светли части.
То и аз продавах едни 65квм едностайни, дето можеха да им се застроят терасите и да се преустроят в "двустайни", ама никой не ще да дава 200 евра за тях. Дават ми 120. И то със 100 клизми и мотаене.
Не можеш да сравниш 8квм псевдо спалня + 15квм антре спрямо 5квм антре и 18квм истинска спалня с отделни прозорци.

Няма лошо, по-добре е да има някой квадрат отгоре, но цената не е 100% същата.
Всичките мебели, настилки, хухня, баня са мега стари.
Това смъква едни 25-30% както и да го въртим, дори другото да беше идеално. В Бургас моите са с 30-40% надолу при по-добро от това обзавеждане и състояние, спрямо сходни, ако са модерно направени. И те имат отделна кухня. Никой не я брои за фактор.
И в тая спалня зад перденцето кой ще спи?
Тоя хол зад перденцето кой ще си слуша музика и ще прави купон?
Какъв е юс кейса на това нещо? Кой ще живее там? 2ма приятели? Семейство?
На всичкото отгоре има допълнително условие "без брокери".
Ами и това сваля едни 10-15% от възможния наем.

Според мен 900 лв му е таргетът на този стар апартамент.

локацията май е жк Сердика.
Дето на мен ми е минус, ама може и да си има фенове. Било 40мин пеша до НДК. Че кое не е . Аз от Дианабад ще се пусна за толкова.
И на 20мин пеш от Пирогов.
Сякаш всяка сутрин там си пия кафето.

# 262
  • София
40 мин пеша до НДК е топ. Joy Сигурно може да се напише за всяка локация в София, без Обеля примерно... За Перник да ги пишат "40 мин с кола до НДК " като реклама..

# 263

Румка, това да не е твоята наемателка?

# 264
Ж.к. Сердика не е много вървежно,да. И аз съм по към 900 в този случай. Но таргетът ще е двама съквартиранти - единият в самостоятелна стая, другият в хола на отделна спалня, да ползват общо отделната кухня.

# 265
Ха-ха, какъв лесен и евтин начин имало да преградиш хол с щори от плат и да получиш хол и спалня.

# 266
Все си мисля, че многостаен (т.е. с три спални) трябва да е една идея по-скъп от тристаен. Т.е. ако  тристайните вървят по 1600-1700, защо многостаен да не е 2000? За хора с по две деца от различен пол или с три, или за споделяне от трима отделни наематели и с добри доходи би трябвало да е поносимо. След като двустайни вече има по 1400. Естествено и района има значение, но пък е сграда на Артекс. Ако се вземе ипотека за многостаен без голямо лично участие, месечната вноска би била по-висока, а трябва да се изплаща 30 години.

# 267
  • Бургас
То че трябва, трябва, но пазарът на тези жилища е много специфичен. Семейства с две деца вече имат собствени жилища, с малки изключения. Масовите наематели са или по сами, или двойки без деца, най-много с едно, в началото на съвместния си живот.
Съквартирантите изискват сложна логистика по търсене, намиране, напасване...
Бих посъветвала съфорумката да се свърже с агенции, които работят с дипломати.
Там периодично се търсят големи и луксозни жилища.

# 268
  • София
Семейства с две три деца имат собствени жилища. Отделно 2 хил лева ще им е висок наем, да не говорим такова жилище колко сметки има, и чистене и т.н. Може би чужденци, свикнали да живеят по на широко и луксозно...Но те дали ще искат Дружба...? Абе ще се намерят наематели , но не е за всеки

# 269
Именно, дипломати и подобни няма що да дирят из Дружба. Семейство с 3 деца ако е на квартира още, в общия случай ще търси необзаведено или базово за оптимизиране на разхода, че за три броя си е сериозен и без това.

Общи условия

Активация на акаунт