Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 41

• 32 099
  • 787
  •   1
Отговори
# 660
Аз още вчера щях да ти пиша, че и рамка ще ти трябва за този матрак, но предположих че си имаш от преди.
Трябва рамка, Тинтина, защото матракът няма вградена дървена такава като масовите еднолицеви. То и понятията се размиха вече, но за този да, трябва...той е само пяна, трябва му нещо на което да легне.

Рамката зависи от леглото...какво е то, царги има ли, как ще се захваща тази рамка.... какво е леглото всъщност?

Нямам рамка 😊

Ей такова е леглото:

https://jysk.bg/spalnya/ramki-za-legla/ramka-za-leglo-limfjorden … hekmedzheta-byalo
Тази трябва да я поръчаш до морето, защото е цяла и иначе трябва на покрива на греди да я сложите/вържете.
Аз ползвам вече 2 броя от тази:

https://videnov.bg/sglobyaema-podmatrachna-ramka-kompakt-140200

Пристига в кашон да речем 205 см /15 см/15 см приблизително, т.е. може да се прекарва вътре с по-голяма кола както направихме ние. Не знам какви са ви плановете. Сглобих си я сама, елементарно е. Аз съм я купувала преди около 18 мес за приблизително 135-140 лв.

# 661
  • Бургас
Моля за вашето мнение относно обзавеждането.
Както и за това дали влияе върху търсенето и наемната цена.
Оттам и казус - обзавеждаме за нас, или за наематели?
Какво да правим, ако сме живели в жилище, което сега ще даваме под наем?

https://www.alo.bg/ednostaen-dvustaen-sreshtu-asen-zlatarov-i-metro-9103289

# 662
  • София
За всеки влак си има пътници, казали са хората. Ще се намерят със сигурност такива, които биха харесали изпълнението. Какъв процент, според мен зависи къде е жилището. В Ботунец вероятно това би било топ оф дъ топ. Профилът на търсещите по-лесно би отговорил на профила на предлагащия. Оттам и цената - в престижен район би я свалило, в по-етнически би я качило.

Ако давам жилище в което съм живял - отдавам както си е.
Ако обзавеждам с цел отдаване ще се старая към масов вкус, изчистено с леки нюанси които биха подчертали, но не изпъкнали.
Често примерно виждам прекалено ярки паркети, които акцентират, задължават и винаги са първото нещо, което ти се набива в очите.
И НИКОГА душ върху вана. Как въобще им хрумва ( доколкото става ясно от снимките няма друг душ ). Това е изключително опасно. Познавах човек който така си замина.

# 663
  • София
Тинтина, ако съм живяла в апарт., а сега ще го давам - си прибирам нещата, на които държа. За наематели ги заменям с нещо евтино. Което остане - прежалвам го.
Показания от обявата ми е странен - хем едно, хем двустаен.  Не е по мой вкус, вижда ми се много шарено и претрупано. Малко на мебелен магазин ми прилича. Но вкусове различни, може да се хареса на кандидатите.
За мястото и цените в града - не мога да коментирам, не ги познавам.

# 664
Не е лошо. Малко претрупано,но представянето е добро. Бих махнала всички подвижни декорации и цветни неща,тъй като фиксираните са достатъчно. Също и лични вещи.

# 665
  • до морето
Здравейте! Има ли дами, които отдават в Бургас? Спряли сме се за покупка на апартамент на няколко различни локации. Апартаментът ще се отдава под наем следващите 6 години и после ще остане за сина ни. Много се чудим между затворен комплекс - Сенртал парк или Перла или пък широк център. Гледаме да е с паркомясто или паркинг наблизо.
За съжаление брокерите не дават адекватни съвети или статистика за наемите, те просто гледат да продадат това, което предлагат в момента. Иска ми се да е търсено място от наематели и с добър наем спрямо други локации. Иначе и 3те варианта ни харесаат за живеене. В обявите за наеми е много подвеждаща информацията и явно има доста фалшиви.
Ако някой има опит с отдаването в града ще съм благодарна!

# 666

Стилът ми сигански кич/лукс на мен Laughing

Максимум изчистено гледам да е аз. Нешарено, едноцветно откъм тестилите.
На показаното в линка бих махнала пердетата, постелките на китки -шалтето, което се продава по битаците виждам...

# 667
Моля за вашето мнение относно обзавеждането. Както и за това дали влияе върху търсенето и наемната цена.
Стилът ми сигански кич/лукс на мен Laughing
Максимум изчистено гледам да е аз. Нешарено, едноцветно откъм тестилите.
На показаното в линка бих махнала пердетата, постелките на китки -шалтето, което се продава по битаците виждам...
Тинтина Има хора, които търсят само покрив под главата си и ич не им пука за обзавеждането. Интересуват се само да има всичко необходимо, и от цената на наема. И както сме коментирали привличаш различни ползватели !
Отдавала съм наследствен панел в краен квартал ( ремонтиран сменена дограма/изолация/вик/баня/ел, но със соц. обзавеждане на 20 години верно почти неизползвано ) никакъв проблем с намирането на наематели. Семейство с деца, две студентки.
Отделно съм отдавала моето жилище, в периодите в които отсътвах за дълго - вземах си само личните вещи Laughing Понеже е централно и модерно ( и без асансьор ) Млада дама и/или ерген, или двойка - работещи, със стабилни доходи. Въпреки че е със спалня по малък от другия наема е двоен.

Извинявам се ако показаното жилище е от твоите обаче аз мога да откача от всичко комбинирано вътре.

# 668
  • Бургас
Не е от моите Simple Smile И моето кръвно скача при тази гледка Simple Smile
Моето мнение най-много се доближава до това на Тета, без да искам да обидя тази етническа група:)
Айша, не визирам конкретно тази цена, въпросът е по-скоро принципен как и колко влияе. Защото всички тук сме виждали обяви, за които буквално се "избиват", същевременно много наемодатели споделят, че все по-претенциозни стават наемателите...

next, аз отдавам в Бургас, ще отговоря на въпроса ти детайлно по-късно днес.

# 669
В София може и да са претенциозни....но при мен не са. Търси се евтино защото хората нямат пари. В провинцията визирам...заплатите са други.

# 670

Сиганията бие отвсякъде. Политкоректно казано - тая еклектика не ми допада - овален хол с телевизор с кинескоп, дизайнерска мивка във форма на разцъфнало цвете до мръсен препълнен кош за пране от битака и завеси, на които за ти се прииска да се обесиш. Обаче, зависи кого таргетираш, сигурно за някои ще е мега лукса и ще се снимат на диването с плюшените играчки, докато заработват в онли фенс.

# 671
В Бургас за мен даването под наем е кошмар.
Но сигурно зависи от размера, локацията, обзавеждането.
Например Лазур, Славейков са търсени (силно изненадващо за 2то), а Възраждане, е от най-слабо търсените, заедно с М. Рудник. А според мен е супер локацията.
1ст и 2ст са по-търсени, за сами хора и 2ки. 3ст и 4ст са малък ужас.
Аз лично давам 3ст + кухня, няколко броя, на 5 мин от 3ката, 100квм чисти, едвам им взимам 700-800лв, с доста празни месеци и редовни ремонти и подмени на мебели.
В същото време имам 1ст студиа, 4 пъти по-малки на по 850 лв в София, които не остават и ден празни.
Има фейсбук групи, където се публикуват реални обяви, а също и се публикуват обяви за търсене с предпочитания. Така може да се придобие картина за кварталите и профила на търсещите.

Конкретно за питането на Тинтина, споделям мнението на Айша, доста е претрупано откъм цветове и не само. Локацията не ми е много известна за наеми, но ми се вижда много за 700лв за 1ст. Аз за толкова дадох един от моите 4стайни в центъра. Пак с уговорката, че районите около Метро и Славейков ми е мъгла как са толкова търсени за наемите. Но те по толкова вървят и в София. А там пазарът е друг.

# 672

Прекалено шарено, ужасно е. Шарени стени, шарени пердета, шарена дамаска на дивана, шарено шалте, шарени възглавници, шарени плочки на гръбчето в кухненската част.... Някой може да психяса там...

# 673
  • Пловдив
Много смешна обява: не стига, че е еднопространствен, ами е обявен и като двустаен и се говори и за "всички стаи"! И няма открита тераса т.е. има де, ама два остъклени гълъбарника Simple Smile. За шареното - прекалено е. Щом на мен, дето обичам шаренко и цветно, ми е прекалено, представям си за някой, дето си харесва бежовкото какво е...Simple Smile

# 674
  • Бургас
next
Скрит текст:
Струва ми се, че си малко раздвоена и е хубаво да седнете да помислите кое е водещото - инвестицията или "живеенето" на сина ти, защото това какво жилище ще купиш - двустайно, тристайно, как ще го ремонтираш и обзаведеш, ще определи и дохода ти от наем.
"Сентрал парк" и "Перла" разбирам, че ги търсиш заради паркомястото, но за мен първият е ужасен - насред промишлена зона, до голям булевард, огромни мравуняци, по-големи от бившите ЕПК-та, некачествено строителство. Строителите са ми супер неприятни като хора и свързани с ДПС далавераджии, не бих им дала никакви пари. Имаме приятели, които наскоро купиха в "Сентрал парк" вторичен пазар - ами още не се бяха нанесли и плочките в общите части са разхлопани, асансьорите са надрани... Голяма сграда с много хора не ми е от любимите.
Иначе - там е пълно с жилища вторичен пазар, както и с имоти за под наем, които държат цени 1200-1500 лв. на месец и стоят празни.
"Перла"-та е по-добрият вариант, макар че близостта с болницата и гледката точно към моргата не ми е ок. Шумно, пищят линейки. Ако успеете да се уредите от другата страна, която не гледа към моргата - приемливо. Стените пак са като от картон, но една идея по-добре от "Сентрал парк". Последната част на "Перла"-та - 8, я изцвъкаха като огромно чудовище в лакомията си за още РЗП и таковаха таковата на целия комплекс.

Ако търся тепърва жилище, бих се оглеждала да се включа в някоя малка кооперация, или поне не толкова огромна. Например тук, сега се строи една прилична сграда.
https://maps.app.goo.gl/P5BsZ3rTrsaqdgjY7
Разгледай и сградите на "Ванина стил" около бившата Военна болница, той строи много добре.
Във "Възраждане" категорично не бих ти препоръчала да купуваш.
Ето и още едно предложение на добра цена, но не се знае този строител кога ще започне.
https://tochevbg.com/obekti/predstoyasch-obekt-centralna-gradska … stulcar-samuil-44

Относно наемите. "Славейков" е много търсен район, особено и заради развитието на държавния университет. Цените на едностайни-двустайни в момента са около 600-850-900. Много зависи от вида на общите части. Средната цена на нормално жилище не особено лукс е около 700-750 лв.на месец. В момента почти няма предлагане.
Много луксозни жилища, с паркоместа, с топ уреди и безупречни общи части в целия град вървят около 1200-1500 лв., но не се наемат особено. Тук има психологическа граница относно размера на наема и всичко над 1000 лв. е спирачка. В "Лазур" е по-скъпо, но пак е хубаво да се помисли кой ти е таргета наематели...
dany смята, че в Бургас е голяма мъка, аз без наематели не съм оставала, и са все дългосрочни, но не можеш да разчиташ тук на наемите, които би взела в София, но на теб не ти е това идеята. Не обзавеждай скъпо и  бъди готова да прежалиш имущество.
Ако имаш въпроси, съм насреща.

Общи условия

Активация на акаунт