IMI.BG - всички имоти на една карта. Включете се в дискусията!

• 3 799
  • 163
  •   1
Отговори
# 135
Кое предпочитате -  старите панелни блокове с отделени хол и кухня или новите с хол и бокс в едно? В интернет или чрез познати предпочитате да ги откриете? Какво ви харесва и какво не в порталите за недвижими имоти?
Определено избирам старите панелени с отделния хол. За търсенето, изборът чрез познати може да е по-ограничен, но въпреки това трябва да се види, за да се прецени. Понякога на снимки не изглежда реално, може да има и много детайли,които да не се споменават.

# 136
  • Елхово
Предпочитам новото строителство, но те почти винаги са в кухня и хол заедно

# 137
  • София
Предпочитам отделени хол и кухня.
Предпочитам чрез познати. Като също се гледа и Интернет, тъй като тамо може да се видят и снимки.
Не ми харесва в порталите за недвижими имоти, тъй като има много фалшиви обяви, много често имота не е правилно описан, почти винаги квадратувата е завишена и не на последно място не е посочено точното местоположение, което е едно от най-важните.

# 138
Предпочитам ново страителство. Хол и кухня - отделно. Търся в интернет и агенции за недвижими имоти.

# 139
Кое предпочитате -  старите панелни блокове с отделени хол и кухня или новите с хол и бокс в едно? - предпочитам ново строителство с отделни хол и кухня. Понеже не намерих такъв за моя бюджет си купих ново строителство и го приспособих по този начин.
В интернет или чрез познати предпочитате да ги откриете? - предпочитам чрез познати, но е много трудно. Затова предимно търся в интернет.
Какво ви харесва и какво не в порталите за недвижими имоти? - не ми харесва това, че заявяваш конкретни изисквания, а повечето фирми за недвижими имоти въобще не се съобразява с тях, а предлага всевъзможни други, целейки единствено да увеличи продажбите си.

# 140
Предпочитам ново строителство с хол и кухня в едно.
Обичам да купувам имоти чрез познати, но е все по-трудно, затова следя сайтове и агенции.
Не ми харесва, че обявите не отговарят на зададените критерии с цел увеличаване на интерес към даден имот. Не ми харесва, че има изтекли обяви. Дразнещо е и това, че масово се лъже за местоположението(център-крайни квартали).

# 141
  • Дупница
Предпочитам новото строителство нзашото според мен е голямо удобство широкото пространство. Не се изолираш в кухнята ,когато имаш гости или си с малки деца. Нямам наблюдение за сайтовете за предлагане на жилища.

# 142
Предпочитам отделна кухня, но в ново строителство. Имаме такова жилище и е много функционално.
Предпочитам да търся сама в сайтове за имоти. Не ми допада, че имотите често са продадени, но стоят в платформата.

# 143
Разглеждам сайтовете за имоти в интернет. Предпочитам ново тухлено строителство, кухнята и хола задължително- отделно.

# 144
Миналата година се сблъсках челно с необходимостта да си намеря апартамент за кратко време. В началото тръгнах с доста илюзии и след началните стъпки в търсенето установих, че мисията е много изтощителна, а доверието ми към доста хора с гръм и трясък падна много под 0.
Старото строителство е с добро, мислено и функционално разпределение, но вече доста амортизирано, новото е с безумни разпределения и квадратури, а в по-голямата си част и доста компромисно изпълнение (няма как да е нормално фасадата да започне да се руши след 1 година) Често от един нормален апартамент се правят два -две мини кутии, в които трябва да си магьосник, за да сложиш мебели и да минаваш свободно, защото помещенията стават с размер на малко по-голям килер.
Попадах на какви ли не недомислици - апартамент без нито една тераса и с мини капандурни прозорци, който беше като клетка. Отделно от това ново строителство с такава квадратура на спалнята, че просто от вратата трябваше човек да пада на леглото или да лети из въздуха, за да достигне до другите мебели. Повтаряем момент - безброй хора си правят някакви промени в архитектурата и след това при покупка е нерешима задача как да се плати и класифицира такова жилище, пък дори и да е бонбон на снимки.
Няма как да изпусна от изброяването и безбройните трикове, надлъгване и опити да се вземат повече пари за нищо от брокерите. И да не забравя и това, че човек след като реши да прозвъни сам обявите едва ли не брокерите се опитват да му вменят чувство за вина, че се опитва да намери решение за себе си. Тук не визирам да звъни отново на обяви, на които е ходил вече на оглед.
Цените в цялата хамалогия и хаос също са фактор, който кара веждите да подскачат, а логиката блокира в опит да си обясни това, което и се предлага.
Категорично не харесвам брокери и това, което представляват те в момента в БГ. Не ми харесва фактът, че някой застава между мен и продавача и взема пари само защото се разхожда с мен. Не смятам за някакво супер достижение двама човека сами да се договорят кой какво иска, без между тях да стърчат 3-4 -ти, които в общия случай се опитват да го играят ангажирани, но хич не са.
Идеята за създаване на един сайт за всичко е добра, но силно се съмнявам, че ако се повтарят общите практики в момента, с фалшиви снимки-кукички и безбройните текстове без нищо по същество, ще бъде от полза на потребителите.
От моята опитност до момента мога да кажа само едно - Не ви трябват брокери, а наистина добър адвокат, който да ви оформи качествено документите за имота и ще си спестите много нерви.
Би ме впечатлил единствено сайт, който предлага на купувачи и продавачи да се намерят и да осъществят сделка без хищник-посредник. Но поради ред обстоятелства такъв няма да се появи.
И за да спестя на някой след мен излишна веселба. Когато тръгнете да си купувате имот независимо какво Ви обясняват проверявайте всичко сами по всички възможни канали, но го правете преди да си сложите подписа. В документите задължително си слагайте с вашия адвокат клауза, която Ви защитава, ако някой е решил да не си върши работата, а просто да си взема пари. Своя интерес защитавате Вие и затова бъдете много внимателни с прекалено напудрени фрази и изкуствени усмивки насреща Ви.

# 145
Споделете вашия опит с търсенето на имоти! Кое предпочитате -  старите панелни блокове с отделени хол и кухня или новите с хол и бокс в едно? В интернет или чрез познати предпочитате да ги откриете? Какво ви харесва и какво не в порталите за недвижими имоти?
Лично предпочитам ново жилище с хол и бокс в едно, в момента живея в такова и ми харесва простора - общо е към 35 кв.м. вместо примерно хол 20 и кухня 15.
Преди да закупя имот винаги гледам както специализираните портали, така и други сайтове за обяви. В порталите ми харесва опцията за филтриране и голямото разнообразие от обяви. Не ми харесва това, че на първо място излизат ВИП или промотирани обяви, също дразнят фалшиви или неточни обяви, както и неактуални такива.

# 146
  • София
Кое предпочитате -  старите панелни блокове с отделени хол и кухня или новите с хол и бокс в едно? - Зависи с какви цели. За основно живеене предпочитам старото строителство. За ваканционно - новото.
Основното ни жилище всъщност е с общи хол и кухня, но ние направихме това разпределение, за да разполагаме с 3 спални на 150 кв, вместо 2 спални, кухня само за готвене и всекидневна.
Последните ни 2 жилища са ваканционни и за тях изключително важно беше да съчетават функционалност, без излишни празни пространства и в общите части да се включва собственост върху прилежащите в имота допълнителни съоръжения (барбекю, лятна кухня, басейн - вътрешен на едното място и външен на другото, детски площадки, спа, фитнес салон, паркинг, игрална зала, "гардероб"/общо мазе и др.).

В интернет или чрез познати предпочитате да ги откриете? - Досега винаги сме ги откривали случайно. И апартаментите ни, и вилата, и ваканционните жилища. Примерно за едното ваканционно жилище видяхме обява, докато си лежахме на плажа. Другото харесахме, когато отидохме с наши близки на гости в новото ваканционно жилище на други близки и толкова ни хареса, че след няма и 2 седмици и вече беше наше.

Какво ви харесва и какво не в порталите за недвижими имоти? - Харесва ми, когато има ясна и точна информация, без да се крият "подводните камъни". Не ми харесва честото наличие на фалшиви обяви и това, че обяви без брокер изведнъж се оказват "предлагани" от няколко различни агенции.

# 147
Категорично предпочитам новото строителство, понеже колкото и огледа да съм правила на жилища в стари сгради винаги се сблъсквам с едни и същи проблеми: неподдържани и занемарени общи части, натрупани боклуци в междуетажните площадки, незаинтересовани от проблемите или неплатежоспособни съседи, мръсни и технически неизправни асансьори, множество "подобрения" и рационализации по апартаментите, които резултарат в премахнати комини, миризми, течове и каква ли не.

Новото строителство решава до голяма степен тези проблеми - всички са нови собственици, които или са изкарали вече парите за жилището или банката им се е доверила, че ще ги изкарат. Новата сграда предполага да не се налага скоро събиране на пари за ремонт на покрив, подмяна на асансьор; общите части са чисти и приветливи.
Не харесвам кухньохоловете, но ако се стигне до там да купувам жилище с такова помещение, ще търся вариант за разделяне на помещението още не етап строителство на сградата.

# 148
  • някъде
Предпочитам отделни хол и кухня. Не съм търсила и купувала имот, така че не мога да отговоря на другите въпроси.

# 149
  • София
Споделете вашия опит с търсенето на имоти! Кое предпочитате -  старите панелни блокове с отделени хол и кухня или новите с хол и бокс в едно? В интернет или чрез познати предпочитате да ги откриете? Какво ви харесва и какво не в порталите за недвижими имоти?
Предпочитам ново строителство с добро качество, функционално разпределение и добра големина на помещенията.
Ползвам и брокери, и обяви в интернет, вкл. преглеждам сайтове на строители. Сайтовете са полезни, дотолкова, че обявите са събрани на едно място, за съжаление има много еднакви обяви, фалшиви такива, както и се предоставя понякога некоректна информация.

Общи условия

Активация на акаунт