В ДЕСЕТИ клас ще съм добре, щом изборът на профил спре!

• 29 294
  • 765
  •   1
Отговори
# 480
  • Сф
Сигурна съм,че моят даже и не го е чувал, този ,,странник,,...
Спокойно,  в продължението на разговора "всички били се оакали". Joy
Също не съм го чувала , погледнах го, жанра- лоша работа. А колко са го анализирали в училище не знам.  Едва ли има някое дете спомен точно за това стихотворение.

# 481
# 482
И моята не беше въодушевена от Странник - каза средна работа.
Тезата каза е била "Да имаш или да бъдеш".

# 483
  • София, в момента в любимото ми село Железница
И моята не беше въодушевена от Странник - каза средна работа.
Тезата каза е била "Да имаш или да бъдеш".
Laughing
Госпожата по БЕЛ ще се разочарова от точките на набора!

# 484
  • Пловдив
Аз вчера чух да говори нещо за "Странник", как въобще не приличало на стихотворение на Ботев и няма да му обръща внимание. Значи все пак го е чела.

# 485
И мойта свършила по - рано, но ей ся преди около 2 мин. проведохме разговор. За Странник ми вика, дори и да сме го учили, изобщо не го помня, объркала жанра. Кот такоа, на тезата каза, че доста повторения направила. Здрави да са.

Този Странник е от мин. год., сетих се, че даже я карах да го учи наизуст.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 10:38 от Тони🍀

# 486
И тезата е много гадна.
Аз, дето се имам, че съм доста креативен човек и с дар слово, честно казано не се сещам какво да кажа по тази теза...

# 487
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Обади се и набора. Дали им материалите в 8:55. Скитника не е преподаден в 9 клас. Писал нещо, но така и не разбрал, че е сатира. Писал по тезата. Резюме не може да пише - преразказал е текста.

Ясно е, че госпожата няма да е доволна, но и тя самата е прескочила този материал.

# 488
  • Пловдив
При нас започнали с 40 минути закъснение 🙄 Сега се чухме. Странник било стихотворение, което са учили съвсем в края на 9 клас (представям си). Тезата била странна, но се сетила какво да пише.
Мина.
Сега е време плажната кърпа да се използва по предназначение 😉

# 489
  • Mars Hotel
И нашите не са взимали "Странник" в 9 клас, а и ние бяхме на море последната седмица тогава. Тя не е притеснена, защото "произведенията от 9 клас са елементарни за анализ". Хм, да видим.

# 490
Тезата е била - да имаш или да бъдеш, като цяло може да се напише нещо, но е малко тегава, нормално е да има повторение, поне според мен. Между другото има уловка във това със жанра, сега го коментирахме, и ми каза, че въпроса бил нещо от сорта - ккато какво още може да се определи стихотворението Странник. Не е пишело какво е, а като какво още...., което може пък ако някой като мойта е писал елегия да се окаже вярно. Иначе го водят, че е сатира.

Ханна, дано да им е стигнало времето.

Нинка, не само при вас, и при нас доста от материала по някои предмети изобщо не е взиман.

Изобщо не ми дреме кво ще каже или направи българичката. Тя пък им казала - че който има по - малко от 5 изречения ( реда ) на теза, следващите 2 год. щяла да ги тормози само на тва.
Едното дете от класа и, в последния момент влязло, не си носил картата, после пък със син химикал щял да пише, единият квестор казал нали няма да пишете със син химикал, защото няма да ви го приемат, и ще я анулират. И тва - ааа, аз съм със син, и квестора му дал черен химикал. Квесторите били мъж и жена от училището.

# 491
Мдааа, чакам набора да се обади и сега получавам съобщение ,,вдигнах 90кг." 🙄 Човека приключил с изпита и ми пише от фитнеса 😂   Звъннах му . По български каза, че няма нито една грешка. По литература запълвал с многословие .😂  Когато, знае малко  по литература казва ,, използвам богат речник и номера винаги минава" . Та ще видим. 😁

# 492
И моя не е доволен от стихотворението,но вчера имал чувството,че точно то ще им се падне.Уж учил ,знае го и пак писал ,че било ода.За тезата каза,че е писал по текста.Изобщо не е въодушевен и не му пука ,аз пък се ядосвам, защото ги знае нещата.

# 493
  • при моите любими
Днес си предложих услугите да я закарам на матурата. Леко притеснена. Тя не обича да се излага пред учителите. Не че много се е преучила. Всеки ден скитат по улиците. Обади се, като е приключила, излязла е 5 Мин преди края. Каза, че е горе долу доволна, каквото и да значи. Ще разберем след две седмици. Ще и се обадя да внимава да не си загуби служебната бележка, че излезе от нас с малка дамска чанта и с листа в ръка. А със сигурност скоро няма да се прибере. Кой знае къде ще го метне и забрави.

# 494
И той е окъкал някакви 2 въпроса, свързани с произведението. Но като цяло каза, че било лесно. Взех го и се прибираме. Спокойни и двамата, аз след НАП, а той след НВО.

Общи условия

Активация на акаунт