Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 752
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Mishon, дай си време, за да се успокоиш. Помогни си, ако е необходимо с валидол, мента, глог и валериан, не разчитай само “на мускули” Grinning. Наслаждавай се на всеки ден, защото си късметлийка, всичко е хванато в точния момент, отстранено е, сега жива и здрава ще си отгледаш децата. В годините в темата са писали много дами с твоята диагноза, живи и здрави са и те.
Аз се стресирам от факта, че при стриктна профилактика се стига до тук. Не може всички да разчитаме само на д-р Карагьозов.

Благодаря за думите! Пия Алора от месец. Надявам се скоро да изляза от тази тревожност. 🍀

# 601
Бъни, и мен това ме стресира Sad

# 602
Момичета, не исках да стресирам никого, извинявам се,ако съм ви притеснила. Просто имах нужда да чуя, че има и други минали през това...

# 603
  • София
Напротив, много е важно, че споделяш твоя опит.

# 604
Защо се стресирате, тази тенденция”
имаш раничка, но няма нищо страшно” я следя откак аз бях девойка.Но нещата вече се променят.

# 605
Все повече започвам да обмислям хистеректомия, но не знам към кого да се насоча. Карагьозов най вероятно ще ми откаже. Близките ми са против, но ако това ще ви даде спокойствие съм готова да го предприема.

# 606
Защо? Имала си ин ситу, не са ангажирани жлези( поне не казваш), всичко е махнато.Отстраняването на матката не е безпроблемна процедура, има си своите негативи.Затова и не се препоръчва радикално:

# 607
Не пише в епикризата да са ангажирани жлези. Пише ЛАТЕРАЛНИТЕ РЕЗЕКЦИОННИ ЛИНИИ И ВЪРХА НА КОНУСА МИНАВАТ В ЗДРАВО. Но четох, че това ин ситу може да е мултифокално и да има прескочена лезия. При положение, че имам шийка около 1 см, дали има вероятност да се пропусне нещо при цитонамазка или абразио? В момента не мисля трезво и логично... затова пиша на вас, за помощ и мнение.

# 608
В света на медицината 1+1 не е равно на 2 винаги, но не бива да живеем в параноя заради това.Ин ситу значи на място.Значи, че процесът е ангажирал само част от  тъканта, не е разпръснат.Махнат е, тъканта около него е здрава.Всичко е наред.

# 609
ДХЗ, благодаря! Много съм в паника,ще побъркам и вас 😄 Близките ми вече не ме издържат, майка ми също премина през котизация, но хич не ги мисли нещата, няма притеснения и е спокойна. Но аз отключих хипохондрия... Дори секс нямам желание да правя вече, страх ме е и само мисля дали няма да премине и в устата и другаде този вирус... тежко е момичета. Ядосвам се на себе си, че не се взех в ръце още 2019 и не отидох при онколог, а продължих при лекар, който ми следи бремунностите.

# 610
Не си виновна ти.Имаш ли ЧПВ?

# 611
Да, щам 18.

# 612
Силно вероятно е година след конизациите да го няма.
Аз имах 16, няма го вече.

# 613
Моля се на Господ да е така! Доцента ми каза същото и че най рано догодина ще изследваме отново.

# 614
  • София
Силно вероятно е година след конизациите да го няма.
Аз имах 16, няма го вече.

С конизацията не се ли премахват един вид последствията от вируса, но не и самия вирус? Аз нали и аз съм с 16 и 39, та дори доктора, който ме оперира, когато ме преглежда каза Ти пък, не стига, че 2 щама, пък и двата високорискови. Та пия си гъбите аз, витамините съм засилила, някакви джинджифилови шотове, клеева тинктура и всякакви такива, но съм чела за случаи, в които вируса не се изчиства и след време пак си за конизация и става един кръговрат… мен от това ме е страх.

Общи условия

Активация на акаунт