Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 23

• 40 564
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
Jasmin, изобщо не те критикувам, много ясно, че ще се радваш на готините цици и ще си похвалиш доктора след като си доволна.

Просто казвам, че този хубав резултат не е заслуга само на хирурга, а и на добрата изходна позиция😉 При половината доктори в България да беше отишла, пак щеше да е хубав резултатът. За другата половина, не знам, те са ми в черния списък😆
Щото има разни неориентирани момичета, които се залъгват, че като идат с кокершпаниолските уши(каквито бяха и моите😆) при някой, дето е сътворил като твоя бюст, и при тях ще се получи същия резултат.
Тц, няма да стане😆

Hope,  виждам, че дотук сме със сходна съдба, 12г алерган и 2 г мотива, и аз така.
Иди си на преглед, най-вероятно ще те пратят на ехограф. Има ли вероятност да си вдигнала нещо тежко или рязко? На мен ми се е случвало в годините да имам подобни усещания с предните импланти, ако съм напрегнала мускула повече.
Е, последния път се оказа КК, но то се усеща, защото гърдата се втвърдява. Не ти го пожелавам, но и това да е, не е кой знае какво, минава и заминава.

При кой смени имплантите?

Чи Лу, какво значи да е вдигала нещо тежко? Този въпрос малко ме притесни. Нали след периода на възстановяване по принцип няма проблем с вдигането на тежести? Поне така на мен ми обясни доктро Генов - 2 месеца не се тренира, 1 от които нищо със сигурност, но след това постепенно можеш да се върнеш към нормален начин на живот? Или може би аз нещо не съм разбрала🙄

# 601
  • София
Tsvetelina D90,   в действителност не  е точно така. От резки движения и усуквания плюс много тежко е препоръчително да се въздържаш дори  и след година две. Човек къса минискуси, мускули и сухожилия при опреелени ситуации, а това е все пак чуждо тяло с новосъсдадена тъкан около него и е имало операция. Също така неносенето на стегнат сутиен също оказва влияние. Най-малко у дома, при спорт и нощем трябва да се носи за да се избегнат увисвания и измествания на импланта. Някои жени не са имали проблем без да носят сутиен, но доста имат промени около мен.

# 602
Минавам само да ви се похваля,че имам час за консултация при Стоянов 😁 Сега до Ноември няма да се спи 🤣

# 603
при махането на гърдите мисля е важно хирурга, за да остане кожа за имплантите , защото иначе поставят експандери. Не съм много запозната с темата и не мога да давам такива съвети, но може да се направи консултация предполагам.
Също така това място разбирам че е като вдлъбнатина?! не може ли да се коригира заедно с поставянето на имплантите  и собствена мазнина.Знам че процедурата е спорна за собствената мазнина, но в Холандия я правят редовно.....

Последна редакция: нд, 10 авг 2025, 00:41 от Not Ordinary Muffin

# 604
  • Sofia
Andjela81, това, което обмисляш е доста сериозно, правят го жени с фамилна обремененост с рак на гърдата (т.нар.операция на Анджелина Джоли). Запазват се кожата и зърната. Направи консултация с няколко хирурга и не си навивай на ума, че ще се оперираш през ноември - може да се наложи да почакаш, да избираш и по-добре. Размерът на зърната може да се коригира, от това не се притеснявай!
Интересно ми е кой лекар в бившата Тина Киркова прави реконструкиции. Д-р Евгений Василев оперира там, но не съм запозната дали се справя успешно с естетическата страна. Негова пациентка сподели снимки тук, но мисля, че не е имала някакви проблеми, правила е само аугментация.

# 605
До колкото знам, Василев и Гемеджиев правят такива реконструкции там. При втория ходя на профилактични след имплантите.

# 606
Минавам само да ви се похваля,че имам час за консултация при Стоянов 😁 Сега до Ноември няма да се спи 🤣

Как запазихте този час? Аз опитвам през superdoc, но там няма свободни часове. Превъртях няколко пъти месеци напред.

# 607
  • София
Всъщност ръба, кото е като хлътнало 3-4 см и дълго около 7 см е доста голяма площ и хирурга ми предложи да го запълня точно с моя мастна тъкан преработена. Идва следният момент, след операциите малко ме удари депресията и качих едни 9 кг, от които последната година свалих 7 и имам намерение да сваля още няколко. Притеснява ме как това ще се отрази на трансфера на мастна тъкан или както е правилно да се нарича. Не съм си навила да е ноември, просто от тогава ще спра да работя физичека работа и ще мога да отделя време за възстановяване каквото и да реша. Доктора не запомих как се казва от Света София, но близките дни ще звънна да попитам и ще започна да чета. Есента ще запазя часове и при хирурга, който ме е оперирал и при други за мнение. По принцип избягвам тази практика, защото немедицинско лице може да бъде заблудено лесно и не зная как да отсея истината Sad

# 608
Става дума за Д-р Николай Георгиев, който оперира в клиниката по пластична хирургия "Св. Николай Чудотворец" в София. Има снимка малко по-надолу на страницата https://nikolaychudotvorets.bg/
Няколко хирурга ли има с тази фамилия?

Здравейте, изчетох постовете Ви и останах с впечатление, че сте оперирана при д-р Георгиев и сте доволна. Така ли е или греша, защото друга потребителка е коментирала снимка, която сте качила и коментарът й е негативен. Вие не сте писала повече, освен, че сте уточнила лекаря, за който става въпрос.

# 609
Andjela, искаш след три операции с лош в крайна сметка резултат, пак да отидеш при същия хирург?

Коя практика избягваш?
Ако отидеш  на консултация само при хирурга, който те е оперирал, със сигурност няма да разбереш истината, как и защо се е получило така. Какво мислиш, че ще ти каже ново? След като те е оставил в този вид, какво очакваш повече да направи?
Аз скоро писах и пак ще се повторя- потърси/прочети/разпитай за пластичен хирург, който се занимава с такива случаи, това не го може всеки.
Сега с какви импланти си?

Последна редакция: нд, 10 авг 2025, 21:37 от Чи лу

# 610
  • Sofia
Липофилингът е рискована процедура с несигурен и нетраен резултат. Мястото на липосукция се възстановява бавно и невинаги напълно (остават неравности), особено ако е извлечено по-голямо количество. Пренесената мазнина може да некротизира или да се образуват мастни кисти, които пречат на образните диагностици да различат ракови образувания. И ако все пак всичко в това отношение е направено добре, резултатът може да бъде неравномерен и обикновено е нетраен - собствената мазнина се резорбира във времето и то в кратко време.

Andjela81, помисли за пластични хирурзи, специализирали в реконструкция на гърда.

# 611

Как запазихте този час? Аз опитвам през superdoc, но там няма свободни часове. Превъртях няколко пъти месеци напред.
Точно там го запазих ! И на мен така ми изписваше ,че няма часове . Обаче  получих известие че има и просто го запазих. Възможно е някой да се е отказал . Включете си известията за по-ранен час ако не сте! Стискам палци и на вас !

# 612
  • София
Да, написах, че ще запазя и при други. Влезнах в темата точно с целта да чета за хирурзи свързани с реконстукция. Работя и събота и неделя и все още ми е трудно да прочета повече теми назад. Близките дни и ще отделя  време за проучване.

# 613
Става дума за Д-р Николай Георгиев, който оперира в клиниката по пластична хирургия "Св. Николай Чудотворец" в София. Има снимка малко по-надолу на страницата https://nikolaychudotvorets.bg/
Няколко хирурга ли има с тази фамилия?

Здравейте, изчетох постовете Ви и останах с впечатление, че сте оперирана при д-р Георгиев и сте доволна. Така ли е или греша, защото друга потребителка е коментирала снимка, която сте качила и коментарът й е негативен. Вие не сте писала повече, освен, че сте уточнила лекаря, за който става въпрос.

Здравей, Сури!
Да, при д-р Георгиев съм оперирана. Доволна бях от консултацията(държа се професионално без "пиленце" или други такива), чистотата в клиниката, спазването на записан час, стаята беше много комфортна, нямах проблеми с упойката (да се будя или да повръщам след операцията). Доста леко мина всичко и първоначално бях много доволна. Отделно от това мъжа на негова служителка е вносител на Ментор за България, което е предпоставка за по-малко чакане за имплантите.
Друго, което беше плюс при консултацията е, че каза, че няма да ми реже/маха моята жлеза, а при Денков и Стоянов се оказа, че е практика да се "дроби", ако пациентката е след отслабване.

За съжаление, след като спадна отока(2-3месец) се забелязва разлика във височината на гърдите. Белегът на едната (на тази, която е по-висока) е по-висок от другия и нз дали не е това причината. Все се надявам след още 1-2 месеца да се уеднаквят, но може би ще направя консултация с друг пластичен хирург, защото според д-р Георгиев всичко е наред и явно жлезата ми е по-високо на едната и не вижда проблем. Това не го беше казал предварително.

Имам питане за ходилите при д-р Гигов - как запазихте час за консултация при него? Бях звъняла няколко пъти в болница Вита и все не ми вдигаха и така се отказах.

При кой друг хирург бихте ми препоръчали да направя консултация?

Отделно някоя от вас правила ли си е липосукция и/или премахване на кожа от бедрата? Кои хирурзи имат опит с това? Денков директно си ме прати при Хатър за този проблем, а при Георгиев май не бих рискувала с втора операция.

# 614
  • София
Аз бих препоръчала Хатър за консултация за гърдите и за липосукция. Много съм доволна от нея за гърдите (имам импланти и липофилинг на едната гърда), щом Денков за липосукция те праща при нея, можеш да направиш консултация 2 в 1.

Общи условия

Активация на акаунт