🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 67]

• 47 944
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Сетих се още нещо☺️😁 Само да вметна,че Гугъл мапс е тотална боза вече, думи нямам просто за тази навигация. Единственото полезно беше да погледна за автобус или някакъв вид транспорт. Наложи ми се да си инсталирам maps.me отново (бях го махнала)
И за пореден път да похваля интернета на BNE sim ,абсолютен кеф 5 ГБ заредих (останаха ми 1.75ГБ) при постоянно включена навигация от турската граница до хотела, засече сигнала на Тюрк телеком още,като докато чаках на границата за да вляза в Турция. Не съм използвала Wi-Fi в хотела, през цялото време съм била на мобилни данни. От хотела до граница пак постоянно включена навигация. В комбинация с Yandex навигация абсолютно безпроблемна история.
За сравнение само...имахме човек с абонаментен план на Йетел с включени МВ за Турция и Балкани в плана...Ами жалка картинка, потръгна доста след Одрин интернета.

# 136
Здравейте, момичета
Преди 4-5г четях темата редовно и съм ходила няколко пъти в Истанбул, но тогава бях сингъл. Вчера мъжът ми сервира изненада(понеже все мрънках как ми се ходи отново в любимият град), ще ходим в Истанбул с влака, но... сме с дете на 3г и бебе на 5 месеца😀. Едва ли сме първите, които ще си го причинят това, нямам време да чета назад в темите. Кажете ми възможна ли е да оцелеем след това приключение😀? Ще се радвам на всякакви полезни съвети.

# 137
Като чуя за влака и първото за,което се сещам са закъсненията с,които винаги се движи🫣 Не бих си го причинила с бебе на 5месеца наистина. Случва се да закъснее 4 и повече часа...с малко дете (във вашият случай са 2)би било меко казано некомфортно.
Трябва много внимателно да подберете хотел, според мен ще сте с доста багаж,количка и т.н. Да си направите план за придвижване от жп.гарата до хотела според времето на пристигане....Щом сте ходили и преди са ви ясни разстоянията и трафика. Абе имате доста неща над,който да помислите, но според мен зависи и от това какъв тип хора сте и как се напасване в ситуация😃Ако нервите и мерака са в доволни количества,всичко е възможно.

# 138
  • Варна
Здравейте!
През май пристигаме на летище Сабиха Гьокчен вечерта (21 ч.). Кое е по-добре - да търсим хотел до летището или да се придвижим до някой хотел в европейската част? С какво е най-добре да се придвижим, ако изберем втория вариант?

# 139
През май пристигаме на летище Сабиха Гьокчен вечерта (21 ч.). Кое е по-добре - да търсим хотел до летището или да се придвижим до някой хотел в европейската част?
Летището е буквално извън града. В района няма нищо.  Ама във въпроса ви има само две опции: "да търсим хотел до летището" или "хотел в европейската част". А защо изобщо изпускате опцията "хотел в азиатската част"? Близо до Босфора? Просто си вземете метрото (М4) от летището до последната спирка - Кадъкьой, квартал, който е на Босфора. И си вземете хотел там, много хора го правят.
Здравейте, момичета
Е, в темата пишат и мъже, не пишат само момичета. Не казвате от кой град ще пътувате, защото това е доста важно уточнение. От София и Варна все пак има и полети. И за 1 час сте в Истанбул. Ако сте от София препоръчвам ... "Пегасус", излитате например в 14ч, кацате в 15 ч.  по-евтино е от автобус и влак.
Относно влака... мисля, че освен София, само от Пловдив приема пътници за нощното пътуване до Истанбул.  Пригответе се за 13 часа джангър-лангър, но поне имате легла и сте се настанили. А опцията с автобус е от много, много градове. Но ако бебето плаче... ще е дискомфорт за целия автобус (То това и за самолета важи де). Нямате ли никаква опция с кола?

# 140
Детенцето на 3 и бебето ще пътуват безплатно, но в момента не е най-удачният избор влакът. Пътува се около 16 часа по разписание. Има доста ремонти и на българската линия, и на турската, та около 20 часа може и да излезе накрая.
Между Свиленград и Капъкуле има престой около 2 часа на границата.

# 141
  • София
Да, влакът се движи с големи закъснения. На връщане пък в дадени дни изчаква друг влак и братовчед ми беше висял 4 часа на гарата в Димитровград, за да прикачат някакви вагони от друг влак. Отделно имам бегъл спомен, че в турската част заради някакви ремонти включваха автобуси по маршрута, но може ремонтът да е приключил. Проучете тези неща преди да тръгнете.

# 142
Преди пандемията успях да пътувам с този влак за 9-10 часа, но тогава нямаше никакви ремонти и имах късмет. А след пандемията си откарах 13 часа. Дори само между Кремиковци и централна гара е над час, защото ремонтират коловозите. Движат се много бавно.
Никакъв съвет не мога да дам за опции, защото жената не е уточнила откъде ще пътува.

# 143
От централна България сме и мислехме да се качим от  Пловдив. Първоначалната идея беше да е с кола, но си мислех, че с влак ще е по- удобно, защото все пак не си "закован на едно място". Благодаря за информацията за закъсненията, четох, че има такива,но не предполагах чак толкова часове.

# 144
Е от Пловдив ако пътувате с влак, значи едни три часа (София-Пловдив) са ви спестени Wink   Опцията самолет отпада, щом не сте в София или Варна. С кола засега е може би най-удачният вариант. И на второ място - влак, няма да сте вързани за една седалка като в автобус. А и сте що годе самостоятелни.  Влакът спира на гара Халкалъ и с "Мармарай" сте до центъра за нула време.

# 145
  • Варна
Летището е буквално извън града. В района няма нищо.  Ама във въпроса ви има само две опции: "да търсим хотел до летището" или "хотел в европейската част". А защо изобщо изпускате опцията "хотел в азиатската част"? Близо до Босфора? Просто си вземете метрото (М4) от летището до последната спирка - Кадъкьой, квартал, който е на Босфора. И си вземете хотел там, много хора го правят.
Благодаря за отговора. На другия ден ще пътуваме с автобус от автогара Esenler. Затова си мисля, че ако транспортът го позволява, ще е добре да се придвижим още вечерта по-близо до този район.

# 146
)
И за пореден път да похваля интернета на BNE sim ,абсолютен кеф 5 ГБ заредих (останаха ми 1.75ГБ) при постоянно включена навигация от турската граница до хотела, засече сигнала на Тюрк телеком още,като докато чаках на границата за да вляза в Турция.
Сим карта ли се купува и от къде?

# 147
Не, зарежда се eSIM от приложението BNE, но само ако телефонът ви поддържа eSIM де.  Аз миналата седмица пътувах два пъти през летище Истанбул и имах дълги престои на него, та добре ми дойде този нет, който си поръчах. По 2 лв на 1 ГБ някъде.

# 148
Здравейте, пътешественици, тъй като ми предстои пътуване до Истанбул искам да попитам някой от вас ползват ли метро искам да отида от Ортакьой до Бакъркьой  ще съм благодарна ако споделите

# 149
Здравейте всички, влизам с въпрос, задаван най-вероятно хиляда пъти. Моля препоръчайте хотел със сигурен паркинг, близо до стария град, няма нужда е пешеходно. В букинг съм филтрирала такива хотели, и на всички опише, че има паркинг в близост безпредварителна резервация, но не е на хотела. И от близки и приятели чувам, че такива паркинги не са много сигурни, изнудват хората, пазарят се. Уж 6Е на ден, после им искат по 10Е, не им връщат колите и такива други истроии. Просто искам да пристигна някъде, където паркингът ми е гарантиран и пердварително платен. Няма нужда хотелът да е скъп, не сме претенциозни, в него само ще спим.

Общи условия

Активация на акаунт