🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 67]

• 47 951
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Ние като ходим на организирана екскурзия, отсядаме в хотел Балта. Имат паркинг. Има закуска.

# 151
  • София
Ние като ходим на организирана екскурзия, отсядаме в хотел Балта. Имат паркинг. Има закуска.

В Истанбул?!

# 152
  • София
Този хотел не е ли в Одрин? Гугъл само там ми намира.

Краси, доволни сме от паркинга на гара Сиркеджи. Може да се ползва на час и на ден. Не мамят, не се пазарят, не се оставят ключове. Тарифата е ясно написана още на бариерата. Нормален обществен паркинг. Има риск в даден момент да няма места, но тъй като е голям, като изчакаш ще се освободи място. Но не бих казала, че е охраняем. Wink Оставяли сме колата няколко пъти. Не е имало проблеми. Плаща се само в брой. Около гарата е пълно с хотели.

Ако в офертата на хотела пише безплатен обществен паркинг, това означава паркиране на улицата. В Султанахмет със сигурност има доста такива хотели. Когато им пишеш, че идваш с кола, обикновено завардват със собствените си коли място, за да има къде да паркираш.

Ако искаш виж Tulip Guesthouse. Там уличката е без изход и заградена със саксии, за да паркират само техните гости. Но за мен цените им са неоправдано високи за това, което предлагат (доста тесни и скромни стаи). И стълбите им са доста гадни, особено към стаите на последния етаж, където е и помещението за закуска. Имаше и някаква стая до рецепцията, която не беше с вътрешна баня, а в коридора.

# 153
Здравейте всички, влизам с въпрос, задаван най-вероятно хиляда пъти. Моля препоръчайте хотел със сигурен паркинг, близо до стария град, няма нужда е пешеходно. В букинг съм филтрирала такива хотели, и на всички опише, че има паркинг в близост безпредварителна резервация, но не е на хотела. И от близки и приятели чувам, че такива паркинги не са много сигурни, изнудват хората, пазарят се. Уж 6Е на ден, после им искат по 10Е, не им връщат колите и такива други истроии. Просто искам да пристигна някъде, където паркингът ми е гарантиран и пердварително платен. Няма нужда хотелът да е скъп, не сме претенциозни, в него само ще спим.
Вижте Спинел Хотел - няколко пъти отсядахме там, има и закуска - за не претенциозни хора обаче 😀 не е някакъв лукс.

# 154
Здравейте, имам следното питане. Имали някъде обособена зона с магазини за кожени изделия, може и фирмени магазини, освен тези на Капалъ Чарши. Исками се да вляза някъде където има цени, че на пазара с това пазарене голяма борба пада.

# 155
  • София
И аз съм писала- ние ползваме обществен паркинг точно преди метро спирката на Аксарай! Всъщност те са два, от двете страни на булеварда ( Аdnan Menderes blv) . Паркингът не съм сигурна дали е охраняем, но мисля че има камери. Ползвали сме го много пъти, никога не сме имали проблем, нито пък е имало случай да няма места! Подземен е, на няколко нива. Тарифите са ясно зададени, плащането е на машини, само кеш, но е 24/7, което е супер-можеш да влезеш/излезеш по всяко време! От там до Лалели е 5 минути пеша и хотели-бол! За нас най-голямото предимство е, че избягваме въртенето в пресечките, покрай трамвайната линия, откакто забраниха влизането с коли по нея!
Ето този е https://www.google.com/maps/place/Empark+(Eski+T-park)+YOYO/@41. … MDSoASAFQAw%3D%3D

# 156
  • Пловдив
Здравейте, имам следното питане. Имали някъде обособена зона с магазини за кожени изделия, може и фирмени магазини, освен тези на Капалъ Чарши. Исками се да вляза някъде където има цени, че на пазара с това пазарене голяма борба пада.
В Зейтинбурну са кожените дрехи и чанти.

# 157
Здравейте, ще помоля някой да ми обясни как стоят нещата с метро в Истанбул, от къде се взимат билетите с един билет цял ден може ли да се пътува

# 158
Ние запазихме в Biter hotel. Има хубави отзиви и си има собствен паркинг.Адреса е този - Cibali Mahallesi, Fil Yokuşu Sokak No:4 Unkapanı/Fatih, Фатих, 34083 Истанбул, Турция

# 159
Битер хотел наистина има собствен паркинг и можете да бъдете абсолютно сигурни,че е безопасно.
Мога да дам една препоръка за местонахождението на Битер хотел. Най пряката уличка до хотела е със знак ⛔ и се пада за десен завой (ако маршрута ви е оттам) въпреки ,че е забранена влезте от там ,защото иначе навигацията ви изпраща малко по напред по тясна,павирана улица където за да вземете завоя надясно,има опасност да влезете в заведението на ъгъла.
Забранената отсечка е буквално 20 метра и ще видите червената стрелка за към двора на хотела. Местните,когато навлизат в пресечката свирят силно за да се знае,ако отгоре идва кола.

Това е уличката, наистина е 20-30метра.

# 160
Аз ще препоръчам Гранд Юмит Хотел -намира се близо до Аксарай и до трамвайната, безплатен общ.паркинг предлагат - паркиране на улицата до хотела. Всичко е точно, стаите са хубави, закуската е чудесна. Ако се вмества в бюджета е идеалният избор!

# 161

В Истанбул?!
Ау, извинете! Наистина се обърках с Одрин ! Много се извинявам!!

# 162
  • Димитровград
Здравейте, ще помоля някой да ми обясни как стоят нещата с метро в Истанбул, от къде се взимат билетите с един билет цял ден може ли да се пътува

Вие първа страница видяхте ли?

# 163
  • София
Инфото за автоматите за билети не е много точно. На син такъв не приемаше под 20 лири. Жълт приемаше 200. Има автомати само с плащане с карта. На много места четох, че в една карта не може да се зареди повече от 500 лири за месеца, но не е вярно. Ние имахме една карта, но купихме и втора, заради този лимит, но в двете общо сме заредили повече от 1000 лири.

За паркирането: ние бяхме в хотел Queens land. Улицата отпред през цялото време беше празна, без нито една кола. Околните сгради май не бяха жилищни, а офиси, и може да е било заради Рамазан да няма коли. Хотелът имаше два недостатъка - много миришеше от канала на банята и климатикът не може да духа студено, а само топло. Добре че времето не беше топло.

# 164
Не съм сигурна и че инфото за плащането е актуално.
По спомен от истанбулкард дърпаше по 27 лири, а с револют ни беше взело 40.
Тоест с карта не е двойно плащането както пише.

Общи условия

Активация на акаунт