🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 67]

• 18 260
  • 323
  •   1
Отговори
# 15
beljata булевард Ататюрк го затварят в 16ч..
Ето това е официалният сайт на Истанбулската губерния ( не зная дали е точен преводът) , в който публикуват информация. T.C. Istanbul valiliği
http://www.istanbul.gov.tr/basin-aciklamasi-2025-25

# 16
  • Бургас / UK
Пепелче, Благодаря 💐
Нямам какво да пиша за сега , но да съм с вас в пътешествията 😊

# 17
  • на последния етаж
Здравейте,
Винаги сме отсядали в европейската част на Истанбул. Иска ми се сякаш тази година да отседнем в азиатската (ходили сме там два-три пъти за по един ден). Според вас добра идея ли е? Вероятно в този случай ще бъдем предимно или изцяло в тази част - има ли как да прекараме добре (обичаме да се разхождаме, да разглеждаме, да посещаваме забележителности, но спокойно)? Обикновено ходим за 4-5 дни.
Благодаря предварително за отговорите!

# 18
  • София
Moже ли инфо какво е затворено от транспорта тези дни. На горния линк има стара информация само. Пътуваме на 31-ви и някой ми спомена, че май са затворили тунела на метрото под Босфора. Дайте насоки как да стигнем до Сиркеджи от Сабиха летището. Планирах го с метрото М4 и после за две спирки с Мармарай В1, но ако е затворен тунела ... Сега ще ровя да видя варианти.

# 19
Moже ли инфо какво е затворено от транспорта тези дни. На горния линк има стара информация само. Пътуваме на 31-ви и някой ми спомена, че май са затворили тунела на метрото под Босфора. Дайте насоки как да стигнем до Сиркеджи от Сабиха летището. Планирах го с метрото М4 и после за две спирки с Мармарай В1, но ако е затворен тунела ... Сега ще ровя да видя варианти.
mlv линкът е към официалния сайт на губернаторството на Истанбул. Аз също следя заради Битер хотел.
Още от 26 март вечерта отпаднаха затворените улици. Затваряха след 16ч. булевард Ататюрк и прилежащите улици, мостът Ататюрк, мост Галата , около община Истанбул. Следя в един сайт с пътни камери по булевардът има движение.
В момента няма рестрикции и затова няма публикация.
Ето това  беше затворено.

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 15:27 от FBID1119177734809501

# 20
Здравейте , предстой ми пътуване до Истанбул на 11 април - 13 връщане. Понеже миналата година ходих , това ще ми е второто пътуване. Разгледах основните църкви и джамии, пазара  (понеже бях с агенция), но тази година съм решила сама да си направя план за пътуване . Интересува "скрити" места за разглеждане и разходка,  аквариума , панорамни гледки , като цяло към това съм се насочила. Отделно предложения за някои нощни клубове също не бих отказала. Пътуването ще е рано сутринта , и хотела ще е в Лалели . Ще бъда благодарна за всякакви предложения.

# 21
  • Варна и...духом на Босфора
Здравейте , предстой ми пътуване до Истанбул на 11 април - 13 връщане. Понеже миналата година ходих , това ще ми е второто пътуване. Разгледах основните църкви и джамии, пазара  (понеже бях с агенция), но тази година съм решила сама да си направя план за пътуване . Интересува "скрити" места за разглеждане и разходка,  аквариума , панорамни гледки , като цяло към това съм се насочила. Отделно предложения за някои нощни клубове също не бих отказала. Пътуването ще е рано сутринта , и хотела ще е в Лалели . Ще бъда благодарна за всякакви предложения.

Кой пазар от всичките ?😁
В темите потребители  и съфорумци са разказвали и за нощни клубове,и за "скрити места".
За Аквариумите също.
Панорамни гледки- тоже.
Върнете се и прочетете.
Отправна точка- Лалели,на първа страница си пише.

Панорамна гледка аз препоръчвам
Йорос калеси.
И Стадиона на Бешикташ горните трибуни.

Пепел че,Елеринизе Саалък!❤️❤️❤️
Златни ти ръце❤️
Да видим,междуконтинентално как ще вмъкна Истанбул,Ади бакалъм 🙏❤️

# 22
Пътищата и алтернативните маршрути, които ще бъдат затворени поради митинг, което ще се проведе в Малтепе в събота, 29 март 2025 г., са планирани, както следва:

ЗАТВОРЕНИ ПЪТИЩА (от 07:00 ч.)

- Булевард Turgut Özal (крайбрежен път Maltepe-Kartal) (частта между Küçükyalı Maltepe Marriage Office и кръстовището на улица Kartal Çanakkale) и всички улици, водещи до този булевард.

АЛТЕРНАТИВНИ НАЧИНИ

- Магистрала D-100

- Улица Малтепе Багдат

# 23
  • София
Знае ли се докога ще продължават тези протести, затваряния и пр.? Все още ли е безопасно за туристи?

# 24
Ние ще сме в Битер хотел от 9-ти...😄 Ако затварят Ататюрк булевард,мен ме устройва идеално😂🤣😉 тъкмо ще го отбягват и няма да карат там много-много. Ще гледам да съм в хотела около 14 часа.

# 25
  • Варна
И ние ще сме в Битер хотел от 9-ти .... Simple Smile  Следя с това затваряне след 16:00, че ще е трудно прибирането вечер. Разбира се има вариант да се приберем с трамвая до Cibali и от там нагоре да катерим, но след маратона през деня това няма да е най-якото нещо вечер, но какво да се прави. Няма да стоим затворени в стаята след 16:00. Ще следим какво ще стане с протестите и след празника.

# 26
Момичета, май бг мама ще се премести в хотел Битер . Колко дни ще отседнете?
Вероятно няма да се засечем.
И да не забравите да посетите новото водохранилище Зейрек ( на пет крачки
от хотела е ) билетът е 300  лири , на някои вземат и 200 лири.

# 27
Здравейте, някой скоро да е ходил в Истанбул. Лирата доста е паднала, как се е отразило на цените.
Предстои ми пътуване и се чудя. Надявам се обстановката да се поуспокои. Никак не искам да отменям пътуването.

# 28
  • София
В същата позиция съм и аз, вече отмених пътуване един път заради протестите и не ми се иска отново. И аз очаквам скорошна информация.

# 29
Винаги сме отсядали в европейската част на Истанбул. Иска ми се сякаш тази година да отседнем в азиатската (ходили сме там два-три пъти за по един ден). Според вас добра идея ли е? Вероятно в този случай ще бъдем предимно или изцяло в тази част - има ли как да прекараме добре (обичаме да се разхождаме, да разглеждаме, да посещаваме забележителности, но спокойно)? Обикновено ходим за 4-5 дни.
Ако идвате от летище Сабиха Гьокчен ще ви е много удобно с метрото район Кадъкьой.  Нека и другите кажат, аз ще напиша за себе си.
Скрит текст:
Отсядал съм няколко пъти в Кадъкьой в My Dora Hotel, който е много хубав, и в Marist Hotel Kadıköy (те са един до друг), на My Dora нещо му надуха цените напоследък, Марист не е нищо особено, но има ресторант на последния етаж (закуската е там) и се вижда Босфора. И двата хотела са  близо до вапура Кадъкьой, оттам може да си взимате фериботите и за Европейската част (Еминьоню, Каракьой)... и за Adalar (Принцовите острови).  Там е метростанцията на М4 и миниавтогарата на мнооого автобуси, до всякакви квартали. Има всякакви заведения. За 10-15 мин. пеша сте до хубавото кварталче Мода, а след него и Фенербахче.

Сега имам резервация в Askadar May Otel (в Юскюдар), там също има гледка към Босфора. Близо е до метростанция на М5, близо до станция на Мармарай и на множество автобуси (за курортите Аава, Шиле). Там също има вапур и си ходите до Европейската част с фериботите.  В близост са хубавите райони Ченгелкьой (с автобус 15 се ходи) и Кузгунджук (може и пеша). В последно време надуха цените на хотелите. Сега голяма част платих с портфейл в букинг (натрупани от кешбек от предишни резервации), иначе си става цифра.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 15:36 от diziler

Общи условия

Активация на акаунт