🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 67]

• 48 058
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
... заради земетресението 😢
Земетресенията. Те са няколко стотин. А само вчера бяха 6 земетресения от над пета степен.

Karacı tours за мен са пълни смешници по принцип. Но... няма смисъл да ги коментирам.

# 211
  • София
... заради земетресението 😢
Земетресенията. Те са няколко стотин. А само вчера бяха 6 земетресения от над пета степен.

Karacı tours за мен са пълни смешници по принцип. Но... няма смисъл да ги коментирам.

Да,земетресенията!Извинявам се,от телефона пиша и така излезе..Постоянно чета и гледам новини и съм наясно ,че са над 100..

# 212
Да, сега говоря с моя приятелка, стигнали до Габрово и ги върнали от Караджъ. Нямало как да рискуват

# 213
  • София
На следващото от 5-та степен ядяхме на маса на тротоара. Масата буквално подскочи. Simple Smile Тогава се уплаших повече, защото бяхме сред високите сгради между пощата и Египетския пазар. Направо си представих как старата сграда над нас се срутва, а няма пространство да избягаш. Simple Smile
Днес минахме покрай същото заведение. Не случайно ме е било страх. Цялата сграда, както и съседната бяха в мрежи заради падащи орнаменти от неремонтирани фасади. Joy Мрежите не са от сега. Да не си помислите, че са заради земетресението. Wink

Днес се смръзнахме. Хубаво, че в последния момент метнах зимното си яке в багажника на колата. Влезе в употреба. Simple Smile

В Гюлхане 80% от лалетата са напълно прецъфтели. Все пак има и хубави, но са малко. Видяхме и мини цистерната в парка. Днес беше спокойно, а не като вчера. Вече трябва да се съобразяваме и да избягваме 23.04. Хем знам за празника, хем изобщо не съм се сетила, че е тези дни.

# 214
  • Бургас
Предстои ми пътуване на 01.05, но всекидневно ме заливат статии , които тръбят да не се ходи, защото се очаква силно земетресение, цунами и това някак си започва да ме плаши.

# 215
  • София
Предстои ми пътуване на 01.05, но всекидневно ме заливат статии , които тръбят да не се ходи, защото се очаква силно земетресение, цунами и това някак си започва да ме плаши.
Щеше да е много хубаво, ако някой можеше да предсказва тези неща. Нямаше да има толкова жертви от земетресения и цунами. Не знам кой има полза от тези статии, но са пълни безсмислици. Идвайте спокойно!

При нас е поредният студен и намръщен ден. Така и не отидохме до крепостта Йорос, защото е безсмислено да се катерим, за да видим облаци вместо красиви гледки. Вчера се загледах в телевизионната кула. Дебелата ѝ част, където са терасата за наблюдение и ресторантът, беше напълно скрита в облаците. На толкова лошо време не сме попадали друг път. Само първия ден беше слънчев. И на любимите ни корабчета почти не се качваме, защото се налага да сядаме в салона заради студа и вятъра. В заведенията навън може да се седне само ако са пуснали печки.

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 08:47 от Таня67

# 216
Днес проведох много дълга кореспонденция с Бохемия заради резервираната ни екскурзия на 1 май в Истанбул. Помолих ги да се запишем за друга екскурзия или да пуснат нашата в продажба и да ни върнат парите, ако се продаде. Еми големи темерути са. Значи можело или ние да идем или ако я пуснат в продажба, ще ни върнат парите, но ако не се продаде, нямало как вече да идем, макар и да сме я платили. Щото системата им е много специална и веднъж като я освободиш екскурзията, нямало как да отидеш ти, па макар и никой друг да не я купел и да са ти взели парите.

# 217
  • sofia
И ние си тръгваме утре живи и здрави. Дано всичко е наред и няма и хора на Капъкуле, че някъде мернах новина за 38 освободени митничари....дано няма проблеми.

# 218
Слушах коментар вчера, че ако е можело да се предвиди (както при наближаваща буря например... или ураганен вятър), масово е щяло хората да напускат жилищата си и изобщо да бягат от града, да стават блъсканици по тротоари и улици, в 20 милионен град, несъмнено това ще доведе и до жертви. Ако може да се предскаже, че след 2 часа ще има силно земетресение, нали се сещате какво ще стане...

Но така или иначе, поне половин година ще има вторични трусове. При нас след пернишкото имаше 4 месеца вторични. Аз имам резервация в края на юни в азиатската част, то направо ме е страх да не се разклати този хотел.   Преди десетина години много се колебаех за гр. Ван и тамън да купя билети... стана земетресение  7.2 степен, паднаха два хотела, имаше много жертви. И в цяла Армения и Грузия беше усетено. Та резервациите бяха пренасочени към Диарбакър, а малко след това и до Карс. Пак в Източна Турция, пак при земетресенията, но.... късмет.
Скрит текст:
Заснето е земетресението във Ван и как рухва хотел Байрам.

# 219
  • София
Не ме е страх мен, каквото има да става, ще стане,  човек няма гаранция за нищо. Днес тук, утре на друго място, Божа работа е всичко. Нашето пътуване е другата седмица и грам не мисля да го отменям, ако нещата останат така, разбира се.
Четох назад за вечеря на корабче и сега и аз искам.., този път и някой мол мисля да споходя - Венеция ли, оня с фонтаните ли, не сме решили още. За сметка на поевтинялата лира гледам цените бая нагоре, че и в котешкия ресторант хич не ми се стори евтино вече.
Но кеф цена няма, като пък изобщо не включвам в сметката любимия ни град, който ме омагьоса още в първата минута и глътка въздух Heart

# 220
Мен също малко ме е страх (ние пътуваме на 5 май), но както казвате - Божа работа е това.

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 19:02 от NellyN

# 221
Отменихме я. Ако някой му се ходи вместо мен, да пише.

# 222
  • София
Сбъркахте! Тук животът си тече съвсем нормално. Трусове, които могат да се усетят имаше само първия ден. От вчера следобед и слънцето се показа. Жалко, че трябва да си тръгваме!

# 223
  • Варна и...духом на Босфора
Сбъркахте! Тук животът си тече съвсем нормално. Трусове, които могат да се усетят имаше само първия ден. От вчера следобед и слънцето се показа. Жалко, че трябва да си тръгваме!
Е,де!
Че постойте йощ на слънчице де!
Танче!
Баш фотографа на ръце извън трамвайчика,ли а!
Знаменателно!
Запечатан ли й тоз величав момент,аджеба?😃

# 224
Май месец е малко ту така, ту така откъм време. Предния път бяхме през май и валя 3 дни. Стана време да си ходим и изгря слънце Wink

Общи условия

Активация на акаунт