🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 67]

• 48 149
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
Опитвам се да направя някаква програма за нашето посещение в края на май. Гледам цените на забележителностите.
За Долмабахче пише 2000 лири. https://www.millisaraylar.gov.tr/Bilet/BiletAl. Този билет от 1500 лири какъв е?
Смятам и дали с комбинираните билети няма да излезне по-евтино.

# 286
  • София
Ние купихме билетите от място.За чужденци 1500 лири.Бяхме трима.

# 287
Сега за дата 8.05 предлагат и двата дворци по желание или само единия

Почти няма агенция ,която да предлага Топкапъ заради цената (2000 лири ,около 100 лв без тяхната надценка и турски екскурзовод),която ще удари тавана.
Абсурдна цена от 22 евро🤔 просто няма как да стане това....ама ,като гледам че предлагат и Сапфир,който не работи 2-ра година почти.....😆

# 288
Как да не  работи  Сапфир Shocked? Пролетната ваканция бяхме там, качихме се, даже и филмче гледахме.

# 289
  • Варна
Почти няма агенция ,която да предлага Топкапъ заради цената (2000 лири ,около 100 лв без тяхната надценка и турски екскурзовод),която ще удари тавана.

Помня когато 1 лира беше повече от 1 лев , а днес  1 Турска лира равно на 0,045 Български лев и при купуване билет дори на място от 1 500 пак си е под ? Естествено при организация с ТА и като се сложи транспорта и плащанията за екскурзовод , че и печалба си става и двойно.

# 290
  • София
В тези 1500 лири влизат и ХАРЕМ И МУЗЕЯ освен двореца.Вътре е огромен двор ,имаше и пауни,лебед ,който можеш да погалиш,пъдпъдъци ,дори кокошки и петли свободно из двора откъм харема.

# 291
Аз помня и когато лирата беше по-скъпа от лева.
1.20 лв за 1 YTL (нова турска лира), веднага след деноминацията от 2005. Всичко е резултат от калпава политика и популистки изказвания на някои лидери... Лошото е, че се стопиха спестяванията на доста турски граждани.

# 292
  • Карлово
Та си погледахме сеир, как ги дърпат и бутат от всички страни, за да ги натоварят горе. Joy И са си платили не малко пари за това изживяване, вместо да дадат по 1 евро в посока за целия Босфор.
Eee Таня,едно клипче не можа ли направиш? Не че не обясняваш цветно, но може нещо да пропускаш.

# 293
Как да не  работи  Сапфир Shocked? Пролетната ваканция бяхме там, качихме се, даже и филмче гледахме.
Аз знам,че го затвориха преди доста време и нямаше ,,филмче,, мои приятели ходиха октомври и много искаха заради момчето си но не се качиха,защото не беше отворено. Това ми е останало ,като последно. Аз се качвах на ,,евтините,, цени от 375 лири...мисля 23-та година.

# 294
Работи Сапфир, информация от петък/ събота

# 295
Аз не смятам повече да се качвам. Веднъж съм се качвал през деня и веднъж по тъмно вечерта. Гледката е различна. Но ме е страх от земетресения, така че... високи сгради избягвам. На 54 ет. със сигурност се усещат земетресения и под 3 степен. Особено в месеците след голямото земетресение отпреди 2 седмици, всеки ден има вторични.

# 296
  • София
Аз знам,че го затвориха преди доста време и нямаше ,,филмче,, мои приятели ходиха октомври и много искаха заради момчето си но не се качиха,защото не беше отворено. Това ми е останало ,като последно. Аз се качвах на ,,евтините,, цени от 375 лири...мисля 23-та година.
Не винаги работи. Ако има облаци на нивото на панорамната тераса или силен вятър, не пускат посетители. Може да са улучили такъв момент.

# 297
В края на месеца пристигаме 19:30 на Сабиха. Имаме само два пълни дни и не ми се губи вечерта да хапнем и да се тупнем в хотела. Мислех да отидем в Ортакьой, но докато стигнем до Еминюню ще стане поне 21:30 и няма по това време фериботи. Дайте някаква идея за въпросната вечер?

# 298
пристигаме 19:30 на Сабиха.
"Ако"... пристигнете в 19.30. С Пегасус всичките ми полети са закъснявали с поне час. И то през деня, какво остава за вечерни полети, когато закъсненията се натрупват. Така че.. на първо място пожелавам да кацнете в 19.30, да не чакате чекиран багаж и да се мятате право на метро ... или на автобус Е-3, който стига до Levent, спира точно пред въпросния небостъргач Сапфир. Казвам го понеже стана въпрос в предните коментари. Гледката отгоре е уау.. със светещия Истанбул. Но това е при условие, че не ви е страх от депреми. А в кой район ще отседнете? Че и това е важно. Ако хотелът ви е в азиатската част, пък тук ви даваме акъл да сте в някой европейски квартал до късно вечерта, не е ок.

# 299
Сиркеджи

Общи условия

Активация на акаунт