🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 67]

• 47 977
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Драгмирче, голям късмет си извадила, и то баш с най- готиния "другар" от другарите 😀.
Аз "Офисът" го хванах като си разотиваха караваните, но сезонът предстои и се радвам, че Юсуф все още е там и не са го занулили.😀
Имам надежда и аз да попадна на снимки, вече имах късмет с Фатих.😀
Новият сезон започна с нови сериали и идват и нови предизвикателства. 😜

Скрит текст:
Джинджър, нямам впечатление, че стаите в Битер са малки, даже напротив - в сравнение с много други хотели, например Пенинсула (който ми е другият изпитан вариант), са доста прилични.
Но все пак не съм била във всички, може и да има тесни стаи и да сте изтеглили късата клечка.
И за двата хотела има какво още да се желае, въпреки ремонтите ( повече май козметични), но на мене цената в Битер много ми подхожда + супер любезното обслужване и за всеки случай си направих резервация за ноември.😀
За паркинга не мога да коментирам, неприятна ситуация, лош момент сте случили.
Не рекламирам хотела и не оспорвам мнението ти, просто аз се чувствам спокойна като отивам на вече познато място, а според мене и много удобно като отправна точка.

И като стана дума за е-Сим, нали бяха забранени, има ли някаква промяна в ситуацията?
Дали може да се зареди закупена вече от bnesim или да се търси от някой от незабранените доставчици и има ли изобщо такива за Турция?
[/spoiler]
Нимой тъй. Де го Фатих?

# 631
Здравейте 🙂
Някой вече да пътува със самолет до Истанбул? Имате ли впечатления?
Ще ми се да отидем през октомври, но сме с дете и не знам как ще й понесе десет часа път с автобус. И затова мисля други варианти.
За съжаление мъжът ми все още не мога да го навия да идем с кола-категорично отказва.

# 632
Здравейте 🙂
Ще ми се да отидем през октомври, но сме с дете и не знам как ще й понесе десет часа път с автобус. И затова мисля други варианти.
За съжаление мъжът ми все още не мога да го навия да идем с кола-категорично отказва.

Ние с мъжа ми пътувахме с турските авиолинии и си беше супер. Сега, те са скъпи, НО има евтина алтернатива - Пегасус. Ние малко се прецакахме, щото нямах информация предварителна за Пегасус, та повечко пари дадохме.

С Пегасус, даже и без намаления, които правят, си е прилична цена, според мен. Даже да има закъснение нещо с полета, не е като да се пътува с автобус, това лично аз не бих си го причинила, да не говорим за дете. Щото даже и при закъснение, човек чака на летище с всички удобства. Така че - твърдо за самолет съм аз. Ако попаднете и на промоциите на Пегасус, съвсем евтино ще Ви излезе.

Разбирам го мъжа Ви - и аз не бих се навила да тръгнем с кола (моят мъж - също, той шофира, аз нямам книжка).

# 633
  • София
Здравейте 🙂
ние пътуваме повече от 10 години със самолет до Истанбул. Предпочитаме с Пегасус, защото цените са по-ниски и летище Сабиха Гьокчен е доста по-малко и удобно. Има удобен градски транспорт-метро, градски автобус и шатъл до Кадъкьой и Таксим. Може да летите и с Търкиш до летище Истанбул, но летището е доста по-голямо, има повече ходене и метрото до централните части е с прехвърляне и доста ходене при прехвърлянето, което не е удобно за малко дете, а и цените на полетите са доста по-високи.
Няма място за сравнение, от една страна удобството на час и половина полет, а от друга  десет часа лашкане с автобус.

# 634

Може да летите и с Търкиш до летище Истанбул, но летището е доста по-голямо, има повече ходене и метрото до централните части е с прехвърляне и доста ходене при прехвърлянето, което не е удобно за малко дете, а и цените на полетите са доста по-високи.
Няма място за сравнение, от една страна удобството на час и половина полет, а от друга  десет часа лашкане с автобус.

Е, летището е голямо и по-отдалечено, но има и ХаваИст (по-скъп вариант от метрото, ама супер удобно - качваш се и те стоварва до твоята дестинация). Ние бяхме в Сиркеджи, та трябваше да взимаме и трамвай, но сега разбрах, че автобусите на ХаваИст спирали на Еминюню.

Впрочем, мисля, че и на Сабиха Гьокчен има ХаваИст (не съм сигурна, де). По-скъпи са, но с багаж и дете, улесняват.

# 635
  • Варна

зА ЛЯтна почивка в Алания се пътува към 30 часа и във всички автобуси има и деца , да не говорим за Кушадасъ дето е 15 часа. По бензиностанции и паркинги виждаме че и във всички коли има и деца и бебета - тази година внука ми на 1,5 г. ходи на почивка в Испания и Тунис.

# 636
Здравейте 🙂
"Вече" Wink Аз не помня откога не съм пътувал с друго. Че то е по-евтино с Пегасус, отколкото с автобус.
Но в питането си не уточнихте нещо много важно... откъде сте? От София има полети на Пегасус, от Варна и София има на Turkish airlines.  Ако сте от Пловдив, Бургас, Русе и т.н., е ясно че нe става и вариантите са автобуси. Всъщност ако сте в Пловдив имате и опция с влак, спален вагон и детето може да си спи.
Впрочем, мисля, че и на Сабиха Гьокчен има ХаваИст (не съм сигурна, де). По-скъпи са, но с багаж и дете, улесняват.
Не, няма. "Хавабюс" се казва от Сабиха Гьокчен, но е леко безмислен, защото реално има метро до Кадъкьой, както и автобуси Е-3 до Таксим и Е-11 до Кадъкьой, които препокриват същия маршрут и са в пъти по-евтини. Да, имат повече спирки, но задръстванията важат и за Хавабюс.
https://www.havabus.com

# 637
Е, да, в такъв случай верно не си струва. По-добре с метро (дори да има смяна с Мармарай, ако човек реши да отседне в  Юскюдар, или Сиркеджи). Или по-евтиният автобус до Таксим, ако там човек иска да отседне.

Понеже от новото летище - ХаваИст, колкото скъпи да са, поне за мен са за предпочитане.

# 638
То зависи кога каца самолетът. Ако е в пиков час... пътуването с автобус може да се удължи двойно. С Е-3 съм пътувал час и 20 мин. от Сабиха Гьокчен до Таксим.  Когато нямаше метро до летището съм пътувал час и половина до Кадъкьой с Е-11. Трафик има. Понякога и за час става, късно вечер.  Е-10 минава през Курткьой и пак ходи до Кадъкьой. Но откакто има метро до Сабиха си се знае, 48-49 мин. до Кадъкьой и там си се движи по разписание, няма задръствания и човек може да си направи сметката. 45 мин. до Айрълък чешмеси.

# 639
Влака става ако не бързаш за никъде и си без деца.
Пътуването е над 14 часа. Мъкнеш куфарите по границата. Отделно се чака и влака от Букурещ да го закачат към композицията. Той също много често закъснява.
 При положение, че цената на самолетния билет с Пегасус е колкото цената на влака, не виждам защо трябва да се избира влак.

# 640
Разбира се, че е така. Само че Пегасус лети само от София. Опцията за влак я има и от Пловдив, и Димитровград. И там вече не е толкова часове. Също от Русе, Горна Оряховица, В. Търново, Стара Загора... (с вагоните, идващи от Букурещ).  Аз затова казах, че е добре в питането да се уточни откъде ще пътува тази жена с детето.  Аз съм от София и пътувам със самолет, но не всички са така.

# 641
12 часа е от Пловдив (21:42 - 09:56 ) по разписание.
Само че като гледам радара никога не се движи по разписание този влак.

# 642
Аз срещам трудности със сайта на Пегасус. Ей така тръгвам да проверявам дати за октомври (not listed ми изписва), не е кой знай колко далеч във времето. Давам началото на октомври, пуска ми едната дата и на връщане - с някакви прекачвания  - бам 810 евро (за двама). Не, че ще ходя октомври, просто пробвам.

Или пък ми даде за отиване опция, за връщане - нищо.

Всеки ден ли имат полет? И колко време напред може да се купува билет?

За догодина евентуално се интересувам, не че сега ще седна да купувам билети, но по принцип. Нещо не се справям със сайта им.

# 643
Привет Истанбулчета, очертава ми се пътуване в края на месец Октомври и искам малко да се осведомя. Превъртах стари теми, но нещо ми убягва това което търся. Ако може малко помощ къде да гледам. Интересуват ме актуални цени за вход на :
1. Топкапъ и харема
2. Миниатюрк,
3. "Istanbul Akvarium"
4. Разходка с кораб по Босфора
5. Ако решим сами да отидем до Принцови острови колко е билета ако си го закупим от пристанището, къде се намира  Шехир Хатларъ?
(в постове по назад видях обяснение от Шехир Хатларъ, таксуване с Истанбулкарт до Принцовите острови - 88 - 89 лири е цената на едно таксуване в Истанбулкарт.)

И  Хотела ни ще е в Лалели.
 Как можем да стигнем сами до цветния квартал на Истанбул – „Балат“ ?

Благодаря.

# 644
Ба̀лат си е (по мое мнение) мизерийка. По-добре цветния Кузгунжук вижте, район Юскюдар.
Аз срещам трудности със сайта на Пегасус. Ей така тръгвам да проверявам дати за октомври (not listed ми изписва), не е кой знай колко далеч във времето. Давам началото на октомври, пуска ми едната дата и на връщане - с някакви прекачвания  - бам 810 евро (за двама). Не, че ще ходя октомври, просто пробвам.

Или пък ми даде за отиване опция, за връщане - нищо.

Всеки ден ли имат полет? И колко време напред може да се купува билет?
Не са всеки ден, мисля, че 4 пъти в седмицата, но ме мързи да проверявам сега. Там може да ги дава и всеки ден, но в някои от дните просто дава автоматично прекачване през Анталия, което е безмислено.
Изчакай някаква промоция, буквално през 2-3 седмици има промо на Пегасус, скоро имаше пак, цените бяха по 23 евро на посока с базовия багаж и още 5 евро доплащане за багаж, на посока.
В темата за Пегасус и Турските авиолинии винаги се качва инфо като има промоция.

С влак пътувах малко преди пандемията и веднага след пандемията, беше около 10-11 часа, но после взеха да правят някакви ремонти по релсите, а и в новите разписания изчакват влака от Букурещ, да прикачат вагоните и то става одисея. Но.. ако нямаше самолети, щях да предпочета влак, за да са ми краката изпънати. В автобус сгънат 9 часа повече никога. Говоря.. ако съм от София. Иначе от Хасково, ще се прежаля с автобус Wink

Общи условия

Активация на акаунт