🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 67]

• 48 054
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • Единбург
Здравейте!
Ходих на екскурзия до Истанбул в далечната 2010г.Прекарах си страхотно благодарение на съветите от тук. Simple Smile
Тогава именно си закупих интсанбул карт и я запазих за следващо посещение на града с някакви лири в нея.
Сега планувам ново посещение през Септември, но се чудя след всичко прочетено тук дали ще мога да ползвам картата.Някой има ли представа? Трябва ли да я заменя с нова или трябва да вадя нова пластика.
Благодаря много за информацията предварително. Simple Smile

# 181
  • София
Здравейте!
Ходих на екскурзия до Истанбул в далечната 2010г.Прекарах си страхотно благодарение на съветите от тук. Simple Smile
Тогава именно си закупих интсанбул карт и я запазих за следващо посещение на града с някакви лири в нея.
Сега планувам ново посещение през Септември, но се чудя след всичко прочетено тук дали ще мога да ползвам картата.Някой има ли представа? Трябва ли да я заменя с нова или трябва да вадя нова пластика.
Сложете старата карта на автомата и вижте какво ще ви покаже. Ако е невалидна, си вземете нова - цъквате на Анонимна карта, слагате примерно 200 лири. Ще ви удържи 130 за пластиката и остатъка ще е зареден за билети.

# 182
  • София
Здравейте!
не е активна, ще трябва нова да си купите.

# 183
Здравейте!
Вчера се върнах от Истанбул, моята карта беше от 2018-та и не беше валидна.

# 184
Здравейте, от ровене по сайтове попаднах на този https://www.getyourguide.com/istanbul-l56/bileti-za-vodni-taksit … i-feriboti-tc270/
 Има доста предложения на ниски цени. Питането ми е дали някой от тук го е ползвал и реални ли са тези цени? Благодаря!

# 185
До хотел Битер от къде най-близо мога да си купя Истанбул карт и д а я заредя? Благодаря.
Има на спирка Джибали, която си е "вашата спирка" до хотела, поне 2 машини за зареждане, но не са до турникета, а малко по-напред в самата спирка. Другите машини са под моста Халич на спирката на автобусите и на самия мост от двете страни, така че машини да искате.

# 186
  • Сърцето ми остана в Истанбул...
Здравейте!
На 02.05 ще съм отново в Истанбул и този път съм решила на връщане от Юскюдар да ползваме Мармарай до Сиркеджи.
Не съм се качвала досега на Мармарай или метро. Видях къде е станцията за Мармарай, но ме притеснява дали
лесно ще се ориентирам като слезем за влакчетата? Ще съм благодарна ако някой ми обясни подробно.
Относно Истанбул карт, миналата година с една карта се таксувахме 6 човека без никакъв проблем.

# 187
  • Варна
Здравейте, от ровене по сайтове попаднах на този https://www.getyourguide.com/istanbul-l56/bileti-za-vodni-taksit … i-feriboti-tc270/
 Има доста предложения на ниски цени. Питането ми е дали някой от тук го е ползвал и реални ли са тези цени? Благодаря!
Ползвал съм ги в Будапеща и Прага , няма проблеми. Те са от ранга на Viator. Проверете и в Headout, при тях понякога цените са по-ниски от Getyourguide.

# 188
  • София
Снощи бяхме на вечеря с корабче по Босфора. С програма и храна включени в цената. 38 лв и нещо на човек. Беше много хубаво, поне на нас ни хареса.

# 189
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те

# 190
Нямам търпение да ги видя на живо. Но все си мисля, че сгреших с датата на пътуването. Вече ще са преминали.

# 191
Здравейте!
На 02.05 ще съм отново в Истанбул и този път съм решила на връщане от Юскюдар да ползваме Мармарай до Сиркеджи.
Не съм се качвала досега на Мармарай или метро. Видях къде е станцията за Мармарай, но ме притеснява дали
лесно ще се ориентирам като слезем за влакчетата? Ще съм благодарна ако някой ми обясни подробно.
Относно Истанбул карт, миналата година с една карта се таксувахме 6 човека без никакъв проблем.
Е, метро като метро. Но специално двете метростанции Юскюдар и Сиркеджи са доста дълбоко под земята, защото релсите минават под Босфора. Сменяте около десетина ескалатора и след над 10 минути слизане сте стигнали до станцията долу. А пътят е 4 мин.  Ако е само за една спирка, по-добре си вземете ферибота отгоре: Юскюдар-Еминьоню.  Мармарай за една спирка не знам дали си струва. А и гледките отгоре са си гледки.

Да, 6 души на една карта може. Но ще ви таксува до последната спирка: Халкалъ. Пък вие сте само за една спирка.

# 192
  • София
Нямам търпение да ги видя на живо. Но все си мисля, че сгреших с датата на пътуването. Вече ще са преминали.
Koя е датата? Около Султанахмет не е останало нищо. В Емиргян има напълно прецъфтели, но и такива, които са още на пъпки. Отново около бялата вила има най-много запазени. Но като цяло Емиргян ме разочарова. Лалетата са доста по-малко от преди. Фигури почти няма. Народът ... май никога не са били толкова много! Корабчетата се пукат по шевовете. Simple Smile Досега не бях виждала правостоящи на фериботите. Simple Smile Още не сме били в Гюлхане и Гьозтепе.

И е доста студено. По-студено е от София.

# 193
Покрай алеята на Александър Невски са насадени лалета. Ами доста по-красиво е за снимки отколкото в Емиргян.
Даже се учудих, че в София общината е насадила и аранжирала нещо толкова хубаво Joy

# 194
  • София
Покрай алеята на Александър Невски са насадени лалета. Ами доста по-красиво е за снимки отколкото в Емиргян.
Даже се учудих, че в София общината е насадила и аранжирала нещо толкова хубаво Joy
То няма нищо общо с Истанбул, но видяхте клипчето с откраднатите лалета пред Народния театър? Беше ги изтръгнал заедно с луковиците и си ги носеше необезпокояван в кашон.

Един въпрос към тези, които са се качвали до крепостта Йорос над Anadolu kavagi. Колко време е изкачването за нормално ходещ нетрениран възрастен човек?

Общи условия

Активация на акаунт