🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 67]

• 48 101
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Ами... не знам как е в последната година, но по време на пандемията, поне два пъти съм виждал автобуси на ХаваИст да спират там, то и самата спирка се вижда отдалече и е лесно да я намериш. Просто мислех, че автобусът е идвал от летището директно там, а сега виждам, че първо при Еминьоню и после там. Е както и да е.  Аз не го ползвам ХаваИст. Откакто пуснаха Пегасус... само с евтините полети до Сабиха Гьокчен. А  Турските авиолинии ги ползвам за прекачване в Истанбул.

Помня, че когато пуснаха влака от София до Халкалъ, имаше трансферен безплатен бус, който чакаше пред гарата и после покрай брега... и ни стоварваше пред Сиркеджи, супер Wink

# 541
  • Варна и...духом на Босфора
😘Аслема
Мерабалар
 Diziler,сИга дИцата разбра ли аджеба на кой са и от кого са,абиджим😄
Това автобусче 150,на какъв интервал е,ти колко чака?

# 542
На всеки 20 мин. е  бус 150. Аз не чаках изобщо.
https://iett.istanbul/RouteDetail?hkod=150

# 543
Здравейте, тези, които пътувате с коли към Истанбул от къде купувате стикера за магистралата. Влизаме през Капитан Андреево
Казаха ми за някакво гише, на което се чакало страшно много и от 11ч до 14ч почивало.
По бензиностанции продава ли се? Ще се радвам някой с опит да се включи🙂
Може ли онлайн?

# 544
Ами остава или да спрете някъде в Одрин -ако сте по светло или най-сигурно(според мен😁) отидете в пощата отстрани до Египетският пазар. Ето така,като застанете на уличката сергиите ви остават в ляво а жълтото знамение на Ptt (вижда на втората снимка ) ви е в дясно.
Работят няколко гишета,няма много хора,отварят в 9 мисля,че беше. Носете си малкият талон и паспорта.

# 545
  • София
Здравейте, тези, които пътувате с коли към Истанбул от къде купувате стикера за магистралата. Влизаме през Капитан Андреево
Казаха ми за някакво гише, на което се чакало страшно много и от 11ч до 14ч почивало.
По бензиностанции продава ли се? Ще се радвам някой с опит да се включи🙂
Може ли онлайн?
Не може онлайн, защото има физическа част за залепване на стъклото. Доколкото знам се продават и на някои бензиностанции, но не е сигурно, че винаги има и доколко ще ви измамят. За съжаление официалните "бели къщички", за които се пишеше в темата преди години, вече не съществуват. Те бяха около пропускателните бариери, които вече ги няма. Има само камери, които снимат на влизане и излизане от магистралата.

Ако отивате за по-дълго време, варианти има много (всяка поща). Обаче ако сте само за уикенда, съветвам ви да не използвате магистралата без да имате закупен стикер. Има гратисен период, в който изчакват да се закупи HGS, но това не важи за туристите, които напускат страната след 1-2 дни и на излизане на границата ще имате глоба. Поне такива са ми впечатленията от прочетеното в тази тема. Когато закупихме последния стикер от Истанбул беше понеделник, а сумата беше приспадната едва 2 работни дни по-късно. Ако се бяхме върнали във вторник или в сряда сутринта, на границата щяхме да сме нередовни. Просто има някакво технологично време, за да свържат снимания на магистралата "нарушител" със закупения стикер. Затова при кратко пътуване стикерът трябва да се закупи предварително. Така сумата ще бъде дръпната от стикера в момента на излизане от магистралата.

Ето какво са написали на страницата на МВнР:
Цитат
За движение на МПС по автомагистралите е необходимо предварително закупуване на стикер HGS от клон на турските пощи PTT, наличен на ГКПП или в населените места. Стикери се продават и на магистралните гишета и в бензиностанциите SHELL, но не винаги са налични. Стикерът следва да бъде зареден със сума, достатъчна за покриване на магистралните такси.
https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/t%C3%BCrkiye

# 546
Моля за идей, някое хубаво кафе, бар и грил с красива гледка към босфора ?

# 547
Ще пътуваме от Истанбул към Ялова с ферибота. Има ли някаква опция да се закупят билети и да се ползва някаква отстъпка?

# 548
От Йеникапъ ли ще се качите? Предвидете си достатъчно време ,защото често по булевард Кенеди има задръстване. Аз проверявах такива варианти за да спестя шофирането на ММ но е страшно бавно.
Можете да си закупите билети от сайта на фериботната (IDO) ,като шофьора е включен към таксата на колата т.е купувате билети само за пътниците (така беше аз,като проверявах) Каква отстъпка искате да ползвате, не разбрах? Може и да има но е за техни граждани.

# 549
Веве, под отстъпка имах предвид например ако вземем отиване и връщане билет или ако предварително са закупени билетите да има намаление, карта едноседмична (няколко пъти ще отиваме и ще се връщаме от Истанбул до Ялова, понякога ще сме с кола, понякога не), но това което споделихте също ще ми е от ползва, благодаря ви.

# 550
Здравейте! Август ще сме в Истанбул за няколко дни. Хотелът ни е до Галата порт. Кой вечерен круиз бихте ни препоръчали?
Някой взимал ли е комбиниран билет с кулата Галата и вечерен круиз!

# 551
Това е някаква разходка с корабче по Босфора по/след залез слънце ли? Винаги просто се качвам на едно от най-късните корабчета и толкова. Била съм на доста по -обстойна вечерна обиколка (3-ти мост) но това беше с частна яхта,наета за целта + вечеря ,която беше избрана от менюто на конкретен ресторант и отидохме да си я вземем директно от кея пред ресторанта😀 Но това беше с повод рожденият ми ден и го организира любим за мен човек, нямам представа как точно се случват нещата ,но предполагам не е никак трудно.
Внимавайте с тарикатите дето обикалят по пристанището,че последните които ми разказваха бяха таксувани по 20€ на човек

Кулата Галата работи до късно мисля...дали не беше 22 часа, билети се купуват на място. Освен ако е Музей Пас, не вярвам да спестите кой знае каква сума,като разлика.

# 552
Веве, разходката с корабче е с продължителност около 3,5 часа вечерта, с вечеря и различни програми. Но ми се струва, че всеки който има кораб и си е направил някаква програма. Срещам много различни оферти.
За билет за кулата Галата е по-добре да се купи предварително, че опашката на място е голяма. Видях, че има комбинирани билети и се спестява около 20-30 евро. Просто питам дали някой е ползвал.

# 553
  • Варна и...духом на Босфора
Ийи гюнлер от Истанбул.
Тръгваме за стадиона след малко.
Голям кеф,няма много хора,и вчера и днес
Естествено,първо се озовах в любимият Саръйер

# 554
  • София
Ийи гюнлер от Истанбул.
Тръгваме за стадиона след малко.
Голям кеф,няма много хора,и вчера и днес
Естествено,първо се озовах в любимият Саръйер
мараба, Еми майка. Замези ли от Саръйерския бюрек, майка?
Днес кармазъ ли да те търся на Башакшехир Фатих Терим или си се трансферирала с Джуниър. Той в кармазъ ти кат баба джуниър- у зелено....

Общи условия

Активация на акаунт