Избор на телефон - 3 тема

• 14 970
  • 452
  •   1
Отговори
# 240
Моторола ейдж (Motorola Edge)  от 2021г. Не чак толкова стар модел, но за това приложение не ставаше. Андроид не помня кой, но също не беше много стар. Както и да е. Вече няма значение. Само го посочих като пример за възможен проблем при спряла актуализация на Андроида.
Очевидно не е бил проблемът във версията на Android.

Ходих в банката на място. Проверяваха телефона-всичко е активирано, но цък.Вдигат рамене и не могат да помогнат. 😁Смених с Huawei Nova Y 70 и вече и ама известия от банката. Моя извод е този, явно в телефона е проблема.
В банката са едни специалисти... Грешни изводи си правиш.

# 241
В банката в офиса са касиерки и кредитни консултанти - с цели за продаване. Нямат техническа грамотност. Може някой опримизатир да стопира приложението, някое разрешение и т.н.  но не е от телефона причината

# 242
От къде като надежден търговец ще е добре да закупя oneplus телефон? Сигурно ще изчакам за по висок клас

От оператор не съм купувала, за емаг съм вземала преди, но не съм имала проблеми с техника, напоследък чета оплаквания....

# 243
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
В банката в офиса са касиерки и кредитни консултанти - с цели за продаване. Нямат техническа грамотност. Може някой опримизатир да стопира приложението, някое разрешение и т.н.  но не е от телефона причината
Съгласна съм с вас, но нямам спомен дали това се случи след актуализация на приложението. До декември месец по спомен нямах проблеми и след това изчезнаха. Аз така или иначе смених телефона и пак ще сменям.

# 244
А тези 5 години актуализация на Самсунг среден клас откога текат?

# 245
  • Мадрид / София
А тези 5 години актуализация на Самсунг среден клас откога текат?
По принцип от излизането на модела в продажба.

# 246
От излизане на модела - не е както гаранцията да тече от като го закупиш, предполагам че това е питането в случая.

# 247
всеки апарат излиза с определена версия на операционната си система. и се броят след това колко основни актуализации ще има и колко години "кръпки" по сигурността. може да купите апарат излязъл преди две години и ако му е 5 години софтуерната поддръжка значи остават още 3 години.
oneplus има в техноверигите, ардес също е много стабилна компания.

# 248
А дали някъде има информация докога ще се поддържа даден телефон? Мисълта ми е, че има различни модификации, вероятно има разлики при първите и последните произведени бройки на един модел, различни модификации.

# 249
още при представянето на модела се казва колко години ще е софтуерната поддръжка.

# 250
А дали някъде има информация докога ще се поддържа даден телефон? Мисълта ми е, че има различни модификации, вероятно има разлики при първите и последните произведени бройки на един модел, различни модификации.
В GSMArena изписват тази информация за някои модели. Ето например за Poco F6 срещу OS: Android 14, up to 3 major Android upgrades, HyperOS Производителите не винаги обявяват тази информация, но би трябвало да е поне две години.

# 251
  • Мадрид / София
Можеш да зададеш в търсачката модела и колко години има подръжка. Може и да излезе инфо, но не е задължително. Също на страницата на марката може да има някакво инфо.

# 252
още при представянето на модела се казва колко години ще е софтуерната поддръжка.
Това пък никога не съм гледала при покупка. 😳
Купувам си апаратите предимно от операторите при преподписване - обикновено сменям на 2 години. Явно затова досега не съм имала проблеми с т.нар. софтуерна поддръжка.

Сега ще помоля Чревоугодник и Пирин2019 за предложения за добра цена/качество на Самсунг среден клас -възможно най-издръжлива батерия, голяма памет и добра камера.
Благодаря ви 🤗

# 253
Винаги е най-добре информацията за актуализациите да се провери в Гугъл (а още по-добре в Gemini), защото понякога тези данни излизат малко по-късно - когато производителите почнат реално да си промотират телефоните - а в GSMArena не ги актуализират. Даже грешки съм намирала в описанията на GSMArena, точно по отношение на актуализациите.
Например за Xiaomi Redmi Note 14 Pro 4G като излезе нямаше обявени данни за актуализациите и в GSMArena си го пуснаха така, без данни, което би трябвало да означава 2 години актуализации. Някъде месец по-късно обаче Xiaomi обявиха, че ще му направят 4 ъпгрейда за андроид и 6 години поддръжка за сигурност, което не беше отразено в GSMArena.
Другите два модела от серията - Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G и Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G - си останаха с по-кратката актуализация, с която бяха обявени при представянето - 3 андроида и 4 години сигурност.

# 254
Samsung A55, новия А56 е  съвсем малко по-добър за да си заслужава разликата. И естествено с 256 памет. По ниския клас е А36 или 36.
За поддръжката понякога производителя може да обяви и по-дълга, но в повечето случаи каквото е дадено в началото. Новите модели получават повече години за да се изтъква като предимство и да се продават

Общи условия

Активация на акаунт