Избор на телефон - 3 тема

• 14 426
  • 446
  •   2
Отговори
# 315
Honor 200 pro е с  по голям  сензор за камерата. Много по добър процесор спрямо Самсунг А56. А56 има по добра водоустойчивост и защита на стъклата на дисплея gorilla victus.
 трите мобилни оператора са се разбрали да не увеличават за една година цените заради приемането на еврото - ама за преподписване пак ще ни набутват по скъпи планове от старите

# 316
  • до най-прекрасния мъж
О, не, аз не искам с план. Ще го взема от друг магазин. Въпросът е да избера кой да е. Марката ми е непозната, тоест нямам опит с нея. До сега винаги съм била със Самсунг, но поне на хартия Honor предлага по-добри характеристики и се изкушавам. А струва ли си разликата за Pro версията спрямо чистите 200 и 400? На хартия не са толкова различни сякаш.

# 317
на про основната камера е по-добра и процесорът. 400 е по-нов и с 6 години актуализации, ако намерите добра цена е добър.
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=13049&idPhone2=13 … 50&idPhone3=13799
сравнение на трите хонор

# 318
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря, ще ги видя на място и ще преценя. Като цяло ми хареса 400 Pro, но ми е много над бюджета. Ще е или 200 pro или 400.

# 319
sansung a55 / a56 има и с 256 гб памет. или тях или може би pro на honor. разгледайте на живо който ви допадне

# 320
  • Враца
Здравейте, замислям се да сменя телефона си Samsung S23.

Иска ми се да прави по-хубави снимки. Щерка ми се опитва да ме навие за Iphone 15 от флип. Аз сякаш си държа на андроид. Хвърлих око и разцъках Honor 400 Pro, но се чудя. Не играя игри, сърфирам, слушам музика, Инстаграм и Фейсбук.

# 321
Според мен обикновения айфон 15 е по добър на видеоклипове заснемане. При снимките s23 и айфона ще са на кантар. Ако искате камерафон или айфон про макс, или по добре андроид някой модел на Samsung ultra, ,на Xiaomi  високия клас ( да не е редми) , на honor pro версия да не е лайт

# 322
Понеже питах тук за избор на новия ми телефон и вече от няколко месеца ползвам  Xiaomi 14  Hyper OS, като преди това съм сменила няколко телефона Самсунг, искам да дам моето мнение за телефона. Та моето мнение е, че Xiaomi е на много по-ниско ниво от Самсунга. И честно казано ме е яд, че не купих отново Самсунг. За да се обоснова, ще дам няколко слабости на Xiaomi:
- зимата се получава понякога конденз отзад на лещите и това се отразява на снимките (като при мъгла)
- сега в топлото при снимане на видео ми изписа, че телефона е прегрял и спря да снима (това никога не се е случвало със Самсунг). Даже при по-дълго използване видимо загрява и се усеща доста топъл на допир, което никак не е добре...
- максималното ниво на звука при слушане на музика от YouTube е много по-ниско от това на Самсунг
- при разговор отсрещната страна я чувам като през фуния, гадна фабрична настройка
- не можеш директно да сваляш приложения от  Google play, иска някакви настройки и регистрация, които така и не разбрах как се правят, просто един проблем повече е за мен
- клавиатурата не ми допада, който е свикнал на Самсунг, трудно влиза в скритите подменюта тук
- менюто на Xiaomi е отвратително, много от настройките просто не мога да ги намеря или ги няма
- макар че капацитетът на батерията е по-голям от на Самсунг, не виждам да държи повече. Просто се зарежда една идея по-бързо.
- снимките са качествени, но една идея по-бледи от цветовия фон на Самсунг
Харесва ми по-голямата памет, алуминиевата рамка и по-хубавите селфи снимки. Но това не е достатъчно да оправдае цената на Xiaomi 14, наистина очаквах нещо повече от този уж хвален телефон...

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 23:56 от lunna pateka

# 323
  • Out of the Mix
Ако ще се плащат 2к и нагоре за телефон, сякаш Xiaomi не е изборът, нищо, че камерите са LEICA, top-notch, но като цяло.

Xiaomi е топ избор в средния клас, където в рамките на около 500-550 лв. получаваш много добър хардуер за парите си - Amoled дисплей, хубав стерео звук, много памет, добър процесор и голяма батерия.

# 324
това за конденза го имаше оплакване по специализираните форуми. И според мен xiaomi не са добри във високия клас. дори и в класациите на dxomark нямат челни места ( според някои всички класации са манипулирани и се класират тези, които си плащат). имат много фенове в средния клас, но аз не мога да свикна с тази марка. с по - ниската им цена получавате някои компромиси в материалите и някои други недомислици.

# 325
Аз когато казах, че мен Xiaomi ме дразни, някои хора ми се присмяха. Както казахте, уж по-добри параметри, но всякакви недомислици, безкрайни ъпдейти, безобразно много реклами и т.н. добре поне, че не съм имала конденз. Опитът ми е в средния клас.

# 326
Аз когато казах, че мен Xiaomi ме дразни, някои хора ми се присмяха. Както казахте, уж по-добри параметри, но всякакви недомислици, безкрайни ъпдейти, безобразно много реклами и т.н. добре поне, че не съм имала конденз. Опитът ми е в средния клас.
Няма реклами. Повече ъпдейти не знаех, че са недостатък... Не може да се съди за една марка спрямо един модел, защото в такъв случай Samsung не стават предвид одисеята с Note 7 и избухващата батерия. Топ 3 по продажби не става просто така.

# 327
Аз така и не схванах какви са тия реклами и къде са, а се споменаваха май и не само за една марка. Не се сещам да съм виждала такива и като разнасях едно Редми доста време, и сега със Самсунг.
В разни приложения евентуално да видя по някоя реклама, но това е от тях а не от телефона.
Виж това за конденза звучи сериозно ако не е било единичен случай а често срещано.
Ъпдейти особено на скоро закупен телефон ми се вижда нормално да са малко повече, докато си дойде всако по местата, за мен също не са минус че ги има.
Но пък като не ти допада телефонът като цяло, предполагам че и на общо основание те е дразнел вече... И това съм виждала около мен, наумяват си че нещо не е тяхното и почват да виждат кусур след кусура. Няма смисъл да се мъчи човек така, ако може да го предотврати.

# 328
  • Out of the Mix
От 3.5 г. съм с Note 10 Pro, за мен е перфектен. Когато излезе беше с параметрите на S20 дори го биеше в някои неща и огромна част от бранша го наричаха "S20 killer", като за 1/4 от парите нямаше място за дилема кой да се избере, като частта с "материалите" мен не ме вълнува, защото винаги ползвам протектори, въпреки че махнах на дисплея допълнителния прозрачен, че ме дразнеше, е нито има драскотини, нито нищо, но аз си пазя нещата, не съм мърляч. Батерията все така държи. С две думи, ще го ползвам до пълни издихания, поне 2-3 г. още. Памет имам все още над 100 ГБ, защото имам допълнително и SD карта. Реклами нямам, защото в началото направих настройки, които ги изтриха и спряха. Никакъв недостатък няма за мен телефонът, освен че камерата няма OIS, и все пак колкото и прилични снимки да прави, вече е стара за съвременните стандарти, но на мен ми върши идеална работа. Въпреки това следващата техника, която купувам, задължително вече ще е с пълен съпорт на 4К 60hz в абсолютно всичко, като се започне от камерата, както и селфи (предната камера), така и видеото. Но след 2-3 г. вече абсолютно всички телефони ще го имат дори и евтините.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 08:19 от Revoker

# 329
Оставям темата с дразнителите, но искам да питам кои телефони са с най-добър звук? Говоря за разбираемост при разговорите, не за някакви специални цели?

Общи условия

Активация на акаунт