Дубай /Тема 18/

• 22 777
  • 447
  •   1
Отговори
# 285
  • Germany
Утро, колко дни общо бяхте? Може ли координати на шофьора, който ви е возил из Абу Даби?

# 286
Утро, колко дни общо бяхте? Може ли координати на шофьора, който ви е возил из Абу Даби?

Седем дена бяхме.

Малко по-късно ще дам координати на шофьора, защото трябва да ги взема от ММ.

Между другото, да отбележа, че при заминаване от Дубай е добре да се отива на летището 3 часа по-рано, а не 2. Защото отварят гейта по-рано от обичайното. Само от терминала до самолета пътувахме с летищния автобус 20 минути.

# 287
  • Бургас
Търся проверени фирми на място за организация на сафари в пустинята. Някоя, от която сте доволни.
Desert Lion няма да я изберем.

# 288
Мога да препоръчам фирма за сафари, но в Абу Даби, ако ви устройва.

# 289
  • Бургас
Ще сме в Дубай, не планираме Абу Даби, не знам дали е удачно.

# 290
  • София...........
Търся проверени фирми на място за организация на сафари в пустинята. Някоя, от която сте доволни.
Desert Lion няма да я изберем.
3 години подред ходим в Дубай и последните 2 години за сафари ползваме Prime Oscar Tours  и по-точно шофьор Numan - уникален!!! Можете да ги намерите като фирма и да искате да сте с него или да ви дам личен контакт и да се уговорите лично. Той е прекрасен човек- интелигентен млад, красив мъж и владее перфектно английски език и супер уважителен.

# 291
Здравейте! Може ли малко повече инфо за разходката с яхта по Марината? С коя фирма? Колко излезе? Благодаря!

Ето това е
https://www.viator.com/tours/Dubai/Dubai-Marina-Sunset-Yacht-Tou … ks/d828-405818P17

Забравих да кажа, че храната не беше кой знае какво. Индийска храна. На принципа всеки да си взима. Но не сме останали гладни.

# 292
  • София
Как стои въпросът с бакшишите в Дубай? В такситата, на гидовете в пустинята и различните турове, в ресторантите? Очаквам да се храним в среден клас ресторанти, в Atlantis - The Palm вероятно ще отидем на следобеден чай.

# 293
  • Варна
Как стои въпросът с бакшишите в Дубай? В такситата, на гидовете в пустинята и различните турове, в ресторантите? Очаквам да се храним в среден клас ресторанти, в Atlantis - The Palm вероятно ще отидем на следобеден чай.
Тъкмо смятах да задам същия въпрос! Ако е удачно, колко и в каква валута - местна, долари или евро е най-добре?

# 294
  • here and now
В местна, колкото прецените. На някои места си е включен в сметката.
За такситата, ако ползвате приложение е по-важен отзива, който ще оставите, а и от самото приложение има опция за бакшиш. За Careem това.

# 295
  • Варна
В местна, колкото прецените. На някои места си е включен в сметката.
За такситата, ако ползвате приложение е по-важен отзива, който ще оставите, а и от самото приложение има опция за бакшиш. За Careem това.
Колко е ОК да се оставя? Опитът ми с Тунис и Египет тук едвали е релевантен (уандолар, уандолар...).
На камериерките в хотела оставяте ли?

# 296
  • here and now
Не знам да има някакви стандарти. Аз съм стисната и оставям около 5% или закръглям. И тук правя така. Ако не съм доволна, не оставям нищо.

# 297
  • София
Колко време отнема (приблизително) излизането от терминала? Ще резервирам такси и трябва да посоча време, в което да дойде и да ни вземе от летището.
Мисля,че прочетох някъде в темите, че летището е голямо и излизането отнема доста време, но не съм си записала колко.
Кацаме на Dubai International Airport (DXB), Терминал 3, с чекиран багаж.

# 298
  • София
Колко време отнема (приблизително) излизането от терминала? Ще резервирам такси и трябва да посоча време, в което да дойде и да ни вземе от летището.
Мисля,че прочетох някъде в темите, че летището е голямо и излизането отнема доста време, но не съм си записала колко.
Кацаме на Dubai International Airport (DXB), Терминал 3, с чекиран багаж.
1 час отнема. Добре е да посочите и номера на полета, за да може водачът да следи онлайн часа на кацане. 1 час ще Ви е достатъчен за вземане на багажа, паспортната проверка и излизането от Терминала

# 299
Относно бакшишите нашата екскурзоводка ни каза следното - много характерно при тях е да се оставят такива на камериерите - 5-10 дирхама на 1-2 дни е окей.
  При такситата - не питате за цена, защото е възможно да я вдигнат, там бакшиш не се оставя.
   В заведенията е приемливо да се остави бакшиш, но за съжаление той не е лично за обслужващия сервитьор, а за сметката на заведението. Така когато ние се хранихме в един ресторант, имаше главен сервитьор, който взимаше поръчките, и т.нар. рънър - момчето което сервира. Вторият беше изключително любезен, работещ, едно младо и усмихнато момче, на което му оставяхме лично всеки път пари преди да е дошла сметката и главният сервитьор му направи проблем за това, а разговаряйки с управителя на заведението се разбра, че бакшишът не бил личен.
   При сафари туровете не сме оставяли, давахме на тази жената, която танцуваше в лагера с камилите и това е което помня.

Общи условия

Активация на акаунт