Сполучливи имитации на маркови парфюми - 61

• 43 773
  • 732
  •   1
Отговори
# 255
Shalimar има ли аналог? Ако има - на коя фирма и кой фланкър на Shalimar? Hug

# 256
  • София
Здравейте,
някой с преки впечатления от devotion и this is her на giza?
Днес пристигаха моите. Тествах и съм очарована. Наясно съм,че ще зреят още и вероятно ще стават все по-хубави. Devotion - имам отливка от оригинала - никаква трайност, даже и лимони не усещам 😁 На Гиза на първо четене е лимонов с една сладка нотка, но не сладникава. Много ми хареса.
This is her е много ванилов, но малко тежичък ми се стори. За зимата ще е перфектен. От него имам и на Парфен,но на Гиза според мен си е класи над него.
Зелена липа също мога да коментирам, защото и той беше в поръчката. Имам отливка от оригинала и Гиза доста добре го докарва.  Оригиналната Тилия ми е една идея по-сладка, а на Гиза ми е малко по-свежа и зелена.

# 257
И аз днес минах през Гиза и взех почти всички нови, брутални са Purple Heart Много, много са хубави цялата колекция този път. И най-хубавото е, че и другия месец се чакат още нови Grin

# 258
  • БГ
Осмичка, сподели кои са ти в топ 3  Simple Smile)

# 259
Осмичка, сподели кои са ти в топ 3  Simple Smile)

Направо ми е трудно, за първи път харесах 100 неща Simple Smile
Табак и мед е много хубав, Роял сапфир е интересен, Еклера е направен хубаво, Наргиле е страхотен, Моя любов е добър и той( имам и оригинала)... Общо взето нямат слабо този път. Аз по принцип  съм капризна, но този път каквото подуших почти всичко взех Simple Smile

# 260
От изброените нови аромати кой ви се струва най-подходящ за пролет/лято?

Тук няколко пъти се споменава оригинала на Devotion, че е нетраен - моят е с трайност на арабче, да го имате предвид, явно не е от аромата.

# 261
  • BG-DE
Имах 30 мл от Devotion в оригинал и моите впечатления не са, че е нетраен, точно обратното има забележителна трайност но за мен е много скучен аромат и го подарих. Имам варианта на Дивайн, който е много добър и в редките случаи когато ми се носи нещо лепнещо сладко ми върши чудесна работа 🙂 Devotion не мисля, че е подходящ за лятото нищо, че има лимони, те са силно захаросани 🙂
Вчера за първи път се запознах с Wulong Cha Nishane и много ми хареса и както при нас вече е доста топло беше изключително освежаващ, а за цитрусов парфюм показа и забележителна трайност, обаче 300€ за него никога не бих дала 🙂 Дали случайно има прилична имитация?

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 20:02 от Menerva

# 262
Имах 30 мл от Devotion в оригинал и моите впечатления не са, че е нетраен, точно обратното има забележителна трайност но за мен е много скучен аромат и го подарих. Имам варианта на Дивайн, който е много добър и в редките случаи когато ми се носи нещо лепнещо сладко ми върши чудесна работа 🙂 Devotion не мисля, че е подходящ за лятото нищо, че има лимони, те са силно захаросани 🙂
Вчера за първи път се запознах с Wulong Cha Nishane и много ми хареса и както при нас вече е доста топло беше изключително освежаващ, а за цитрусов парфюм показа и забележителна трайност, обаче 300€ за него никога не бих дала 🙂 Дали случайно има прилична имитация?
Divain имат имитация, но не мога да Ви кажа доколко е сполучлива .

# 263
Preet saini в началото е супер силен и шлейфов усещам най-много цитруси и малина, след 2-3ч все още се усеща осезаемо, предимно виолетка, променя се доста и това ми харесва много, все едно съм с различен парфюм - топъл, виолетов, не усещам цитруси, повече сладост. До тогава е и по-силното излъчване. После пак се усеща, до края на деня със сигурност, но по-леко и сладко. Дрехите ухаят слабо на следващия ден.

# 264
  • София
Минах през Заг вчера : Ботега-та е твърдо не за мен, много ретро ми дойде и съвсем дамски.
Обаче реших да пробвам техния Lost Cherry, който веднага влиза в абсолютните ми любимци! Днес съм с него, седми час вече - шлейфов, много интензивен и красив ми е ❤️
Пробвах на блотер Kilian Smoking hot, но ми изби някаква дъвка в началото и го оставих. И все пак имам някакво предчувствие, че ще се развие хубаво щом тя се скрие - записал съм си за още една проба.

# 265
Wulog Cha разносих оригинал и вариант на Shobi. Приятни са доста на първи прочит, но да знаеш, че мен лично леко ме уморява след като го понося. Май заради сладникавата нотка под чая.
Но понеже много обичам чай в парфюм, особено зеления и белия чай на Елизабет Арден, да споделя, че Молекулата черен чай на Гиза е доста приятна и за мен се позиционира между Wulong Cha и Зеления чай. Тези дни го поносих и беше супер приятно, макар че подчертано е летен парфюм.

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 21:48 от christal11

# 266
  • Варна
Привет на всички!
Пристигнаха ми Cote D`Azure-тата, YSL Babycat и TF Cherry Smoke, чуднички! Всичко впръснато на кожа, на памучен текстил, на хартийка в 11:30ч източно-европейско време, демек Варна. Сега минава 18:30, същия ден, събота, събота, събота, събота късен следобед.......знаете я, нали.
Котето –
Скрит текст:
Първо нанасяне и ОООООО, ТОВА МИ Е МНОГО ПОЗНАТО. Отварям въздесъщата Fragrantica, сравняват(като изключим клонингите) с някакви непознати шашкънии. Отварям Parfumo, същата мъгла. И изведнъж ми присветна – силно в стила на любимеца ми Armani Code Absolu за мъже. И двата доминирани от нежна и мека ванилия и много приятен велур. Само че в Арманито, който си е унисекс за мен, има и една игрива цитрусово-сладникава нотка от мандарината и ябълката, има сочност. Докато Котето е доста по-сух, по умерен аромат, няма я остротата, по пудрен, прашен.
За кого е подходящ – определено бих го препоръчал на хора с повечко опит с разнообразни парфюми, точно защото стои по-ненатрапчив. С него не се цели привличане на внимание. Не е за сегашните поколения, които се „въобразяват на изкуствен интелект“ по цял ден на телефона. Или на Бай Гацо, дето си купил батерии за фенера на външната тоалетна и вече викал на Мъск „колега“, не палил газовата лампа, не замърсявал полярните мечки и пингвини, вардил озоновия слой от терористи.
Трайност и излъчване – 8 от 10. Супер доволен. Няма и спиртно начало, поне не трае повече от 10 секунди.
Подходящ за любители на Armani Code Absolu(мъжки), Guerlain Cuir Beluga, YSL Magnificent Gold. Оценка 9/10.
Черешовия дим –
Скрит текст:
Много се надявах, да е достатъчно различен от Изгубената Черешка, и е така. Това е доста по-опушена версия и по-леко алкохолна. Все едно Изгубената, но във версия не толкова унисекс, а повече мъжка. Лично аз предпочитам точно тази задимената. В крайна фаза, след 4-5 часа опушеността се позагубва малко и се приближава до Изгубената, но все още си има различия.
По-излъчващ от Котето, но и малко по-нетраен. Оценка за представяне 7/10.
Харесвате ли Lost Crerry, по мое мнение би следвало да харесате и този, който е няколко стъпки по-официален. Т.е. ако ще се забавлявате – Lost Cherry. Ако сложите костюм/рокля – определено Cherry Smoke. Ако слизате пред блока с бира и фас в устата, за да гледате и давате акъл на съседа, как да ремонтира Пасата, докато долнището ви виси и ви се вижда цепката......по-добре дори не ме поздравявайте, когато се разминаваме хахаха. Цялостна оценка 8/10.
За флаконите и пулверизаторите – само мога да ги похваля. Тази серия Elixir на Cote D`Azure си заслужава вниманието.
Моята покупка е от някакъв сайт Glamor.bg

# 267
Някъде четох хвалби за shalimar, на мен ми е много тежък,нищо нежно не усещам аз.Определено не е моя аромат.
Guerlain Shalimar ли? Той си е тежка артилерия Simple Smile
Много тежка ! Grin

# 268
Скрит текст:
Някъде четох хвалби за shalimar, на мен ми е много тежък,нищо нежно не усещам аз.Определено не е моя аромат.
Guerlain Shalimar ли? Той си е тежка артилерия Simple Smile
Много тежка ! Grin
За мен не е тежка артилерия Smiley На мен стои като лимонов кекс с кожа, но не като "Тосканската кожа", а като кожата в "Black Bvlgari", онова, дето прилича на автомобилна гума/. До този момент качествена имитация на класическия Шалимар не съм открила. Има една имитация, за да не се повтарям, ще се самоцитирам от предходен пост:
https://bg-mam.ma/p/1587643/47155546

# 269
  • Пловдив
Наскоро на разходка в друг град помирисах Ultraviolet на Martin Lion.Не го намирам обаче онлайн.На  SanSiro и Bargello сходни ли са и как са като трайност?

Общи условия

Активация на акаунт