Ноемврийски бебета 2024 - тема 3

• 16 322
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Относно дечица, на този етап и аз не мога да си представя да имаме второ. Около мен всички казват, че трябва, малко се чувствам все едно съм завод за правене на бебета. Но преди да забременея многократно чувах "Хайде, къде дремеш! Хайде няма ли вече да имате ?". Живи и здрави искаме да се насладим на малката, пък ако някой ден стане второ, разбира се, че че сме щастливи, но на този етап не мога да си пренастроя мозъка.

# 511
Какво значи, че трябва да имате второ? Това си е ваша работа дали и кога. Първото няма и годинка, какви са вече тия коментари за второ? Директно режеш такива хора, не ги е срам да се бъркат в чуждия живот… нямам думи колко са нагли хора има.

Иначе и аз не можех да си представя да се радваме толкова на второ, ама пак си е вълнуващо. То си е друго човече, всяко дете и различно, пак минаваш през всичко с него, опознаваш го, радваш му се.

# 512
Трудно е да се отговори на този въпрос. Първото ми дете беше много чакано и измъчено, процедури, лекари и т.н повече от 2 години. Беше страшно needy бебе, а аз малко обсебена майка, беше и по време на ковид, та прекарах първите две години само с него. Следващите 2 пак много, къде ходеше на градина къде не, аз бях човека, който основно полага грижи за него, води го. По едно време се поотказах от второ дете, злто той ми беше много тегав. Като забременях, през цялото време се терзаех от подобни чувства, дали въобще е възможно да изпитвам такава любов отново, от къде ще дойде. Сега изненадващо изпитвам голяма любов, хаха, но със сигурност е различно, просто физически нямаш това време да обмисляш толкова нещата и да му обръщаш 100% внимание. Но пък сега любовта е някак си по-пълна, чувствата се допълват от нов вид емоция да виждаш как голямото обича и се радва на малкото. Продължавам да си имам притесненията дали ще бъда добра майка и за 2те, но то коя майка не се притеснява, било то за 1, 2 или 5 деца.

# 513
  • София
По темата с второ дете, аз планирам да си остане едно, не съм й млада. Но когато майка ми е забременяла със сестра ми е попитала баба "Как ще обичам сега и другото дете. Ще се раздели ли обичта". А баба, която беше страхотна е казала "Не, обичта не се разделя, удвоява се".
_ _ _
От вчера имам бебе на 6 месеца, почти 9 кила и 71 см. Седми ден давам пюре, почнах с картоф, после тиквичка и днес морков. Май яде повече от любопитство, като му омръзне почва лигавщината.
Спи вече от 21.30 до 8, перфектен е. После обаче прави две дремки до обяд, следобедна и една привечер. Но аз съм ОК, защото си взима необходимите часове сън. А като е буден си играе хубаво и с нас и сам. Засега пюретата са домашни, само зеленчука.

# 514
И малката вчера стана на 6 месеца, а днес бяхме на консултация. Измериха я 7 кг, ама с ръста малко странно ми стана, на 5 месеца я измериха 64 см, а сега 63 Grinning Сега ще се мъчим да взимаме урина за изследвания Grinning

А при вас как върви гръдната обиколка, при нас я измериха 41 см и се чудя дали не е малко, макар че може да си е чиста физиология, като цяло си върви по-дребничка.

# 515
  • София
Не знам как я мерят, нашата го опъва над един метър, леко относително. Два месеца поред беше 68. Мисля че може да има отклонение.
_ _ _
Иначе има сериал документален по Нетфликс Babies, 8 епизода, загледала съм го още бременна. Точно стигнах до проучване в което мерят бебета. За един ден даде отклонение 1.8 см и после примерно 2-3 седмици никаква разлика. И точно обясняваха скоковете в растежа. При нас примерно както бодидата му стават, рязко от един ден не мога да ги закопчая. И като загледам седмиците, винаги е имало очакван скок

🫣За урината днес имаме два неуспешни опита с колектор. Ще опитвам пак във вторник.

И малката вчера стана на 6 месеца, а днес бяхме на консултация. Измериха я 7 кг, ама с ръста малко странно ми стана, на 5 месеца я измериха 64 см, а сега 63 Grinning Сега ще се мъчим да взимаме урина за изследвания Grinning

А при вас как върви гръдната обиколка, при нас я измериха 41 см и се чудя дали не е малко, макар че може да си е чиста физиология, като цяло си върви по-дребничка.

# 516
Докато бяхме с едно дете, т.е първото съм си мислила, че сърцето ми ще експлодира от любов по него и няма шанс да мога да обичам още едно, две или пет по същия начин, защото просто го усещаш страшно силно, до степен до която ей сега ако някой дойде и ми каже: след 2 сек. трябва да си дадеш сърцето за това дете, директно го давам на 1вата Grinning обаче се роди второто и аз се чувствам по същия начин, сега ми експлодира сърцето двойно, без да преувеличавам, та тя обичта е безгранична - кратко и ясно.

# 517
Благодаря за отговорите, момичета! И аз се чувствам по същият начин, но явно трябва да дойде второто, че да разбера какво ще е. Иначе нашият на 6 месеца го измериха 7 кг  67 см. Урина взехме елементарно с пелената от Pine med. Със сигурност я препоръчвам за момчета, сигурно ще е полезна и за момичета.

# 518
Има една детска приказка, на която ревях като бях бременна. За вълшебната гора и там на мечо му се ражда братче и майка му казва, както горската пътечка така и обичта на мама, колкото повече минаваш по нея, толкова по-голяма става Heart

# 519
И аз тези дни си мислех как не мога да се представя да обичам друго същество колкото моето любимо бебе.

А от друга страна, ѝ гледах снимките като новородено и осъзнах, че вече взе да ми липсва този етап. Имам едно подвижно бебенце, вече не е мънинко, а все едно вчера беше, когато я повивахме. Не искам да изпускам нито един момент, а имам чувството, че времето лети. Обожавам времето с нея и когато ми се смее от няма нищо.

Та определено искам второ, но в никакъв случай не искам породени. Първото да е поне на три години, че много голяма умора беше по време на бременността. Но пък мъжът ми не иска второ въобще, та май само с едно ще си останем. Ще видим. Определено бременността не ми е приятна

# 520
При мен разликата между дечицата е голяма, историята също е дълга. Допреди две- три години въобще не съм се и замисляла за второ. За голямо щастие и с много благодарност към съдбата посрещнахме сегашното бебче. Обичам ги много и двете- момче и момиче са, съвсем различни са, но за мен и двете са си моите деца, няма как да ги разделя. Според мен просто любовта се увеличава- както бяха писали по- горе момичетата, така че не се притеснявайте ни най- малко за това Simple Smile

# 521
Ние вече чакаме второ и мога да ви кажа, че изпитваш същата по сила обич, просто е различна - насочена е към това дете, не към първото ти.
МЖ преди ме питаше дали и как ще можем да обичаме второ дете колкото обичаме сега нашето патенце. Е, можем, се оказа Blush

# 522
Момичета, да ви питам- някоя от вас да се бори с диастаза? В интернет има много и различни упражнения и противоречиви мнения. Казаха ми, че трябва да се консултирам с корем хирург за диагностика (ако някой може да ми препоръча - за София- ще ми е много полезно, аз имам само д-р Желев от Исул като име Simple Smile ) и след това- физиотерапевт евентуално. Иска ми се да пробвам и с упражнения и в крайна сметка не разбрах- коремните преси пречат или помагат...

# 523
Имам момче на 6 години.
Да ви кажа и аз се чудех, преди да се появи малката, как ще ги обичам еднакво. Ами обичам ги и ужасно много се радвам, че се появиха точно както съм искала винаги-момче, после момиче. Понякога, когато баткото е болен, ми е малко тъпо, че е повече с баща си, той спи при него, аз съм с малката и гледам да я пазя повече.

Има ли мами,които ще се връщат на работа преди да изтече втората година?
Планира да се върна,когато малката е на година и 4 месеца, просто няма да смогнем финансово повече... Хем ми е тъпо, хем имам желание да поработя. Малко се притеснявам обаче. Работата ми хоум, девойката, която дойде на мое място, аз я препоръчах, познаваме се, се справя добре, но ще трябва да я махнат. 😔

# 524
Аз, ако не съм отново бременна, ще се върна към година и 2 месеца най-късно. Искаме да имаме още едно дете ние и вече приключваме с децата. Не ми се връща на работа сега, само за да изляза пла след година и половина в майчинство.

Общи условия

Активация на акаунт