Ноемврийски бебета 2024 - тема 3

• 16 319
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
И аз планирам да се върна на работа по-рано. Ние също искаме още едно дете, но не веднага. Иска ми се да поработя една година и тогава да започнем пак с опитите. Може би малкия ще е на година и два три месеца, но още не знаем какво точно ще го правим хаха. Може би ще ходи на частна ясла, но не знам.. няма на кого да го оставим, може и бавачка да наемем накрая.

# 526
Аз мисля да се възползвам максимално за работата, може би ще си прекратя майчинството малко по-рано и да си използвам натрупаната отпуска с цел да взимам заплата, така процедираме в работата. Притеснявам се за яслата. Не сме в централната част на София и силно се надявам да я приемат, защото не сме го мислили какво ще правим ако не я. Тъпото е, че в близост е пълно с детски градини, но се водят в друга община Confused

# 527
И аз се притеснявам за същото нещо. В нашия район пак няма места за всички, но положението е малко по-добре, отколкото в други райони. Тази година въобще не я пуснах да се джурка, то и за първа яслена почти няма места. Не бързам да се връщам на работа въобще. Дано има късмет другата година. 😃

# 528
Момичета,

въпрос относно захранването - след 1,5 месеца захранване с месо от бурканчета започнах преди седмица домашно приготвяне на пюрета, сварихме домашна кокошка и заек като пасирахме и порционирахме месото и е замразено във формички за лед. Добре, обаче остана бульон от пилето/заека. Как да го употребя? Варен е без сол и мазнина, има малко мазнинка от кожата на пилето, която няма да изхвърля, нали така?
И още нещо - искам да въведа тази седмица спанак и овес - дайте идеи?
Благодаря!

Относно връщането на работа - за сега ще си ползвам и двете години, ако не се появи още едно бебе на фронта.

# 529
Нас яслата не ни притеснява. Освен, че живеем в район, в който има места, аз по закон се водя самотна майка и ще имаме допълнителни точки. Искаше ми се за второто дете да се възползваме и от допълнителната точка за брат/сестра в същата градина, но по закон децата ни няма да са брат и сестра, нищо че дори кръвно са такива (с един донор са правени). Знаете ли дали взимат предвид това, че живеят на един и същ адрес?

# 530
Знаете ли дали взимат предвид това, че живеят на един и същ адрес?

Само ако са три или повече деца в едно домакинство.

# 531
Ние пък го записахме в първа яслена, имахме голям късмет (надявам се да е за добро..). Нямаме на кого да го оставим и реших, че е добре да кандидатстваме още от сега. Каката също е в края на годината, нея я пуснах във втора яслена, но тогава имах помощ. Обмислям връщане на 4 часа за няколко месеца след като тръгне на ясла, но още не съм го решила. Надявам се да е наред всичко, но ако се окаже пък твърде малък и не му е добре ще мислим други варианти.

# 532
Да ви питам, по колко дни въвеждате нова храна? Аз до тук давам едно и също по 2-3 последователни дни, според личната ни лекарка, трябва да е цяла седмица, аз ако всяко отделно нещо го въвеждам по цяла седмица, то това захранване ще стане безкрайно Grinning

# 533
И аз давам по два дни. Особено зеленчуци и плодове, сега с месото ще е малко повече, но и на мен цяла седмица ми се струва прекалено много. Спокойно моята лична като й казах на първия месец колко зеленчуци съм въвела ми каза да спирам и да си му давам поне един месец само от тях. 😅 То това дете ако искам да го запиша на кухня, като стане на 10 м, не знам как ще яде от тази кухня, ако я слушам какви ми ги говори.

# 534
Само алергените ги въвеждам по три дни. Другите храни не чакам толкова

# 535
По два дни, какво да въвеждам тиква или морков цяла седмица.... За алергените отделям повече време, за месото също, по-скоро там за да свикне стомахчето.

ММ вчера си призна,че е раздразнителен и крив, защото му липсва структуа в ежедневието от това,че не работи. Поговорихме си, и общо взето и той се приспособява сега към новия си начин на живот. Дори поработва 2 пъти в седмицата за малко, включва се да помага на колегите - но според мен му доставя удоволствие и се чувства добре. Той е много деен и си обича работата, аз бях същата преди да родя. Даже малко си падах работохолик, но при мен е по-различна ситуацията (семеен бизнес).
Радвам се, че не избързах да говоря с него, да го напрягам излишно.

Малкият много започна да качва дега от захранването, чак се чудя аз ли го храня много или наваксва? За последните 30 дни е качил 600гр, захранвам от месец и половина сега ма 6 месеца и 3 седмици и 7,6 кг.
  (Предишния месец не беше качил нищо) Не съм махала мляко, яде гд 5 пъти на ден мляко по 170мл (понякога не изяжда всичко, остават 10-20мл) и вече каша и пюре. Но огладнява след пюрето, иска си млякото, нямам намерение да го държа гладен и да махам мляко. Явно не го засища пюрето все още 🧐 а и понякога не е пюре, ето днес му дадох едно варено яйце (мачка го ,пък си игра с него, после хапна малко), с големи парчета зеленчуци на пара. Иди обяснявай после на педиатъра как го захранваш...

# 536
И Филип продължава доста да качва, направо дано да се спре малко, че горкия ми кръст. Той последния месец, качи 700гр и вече е 9кг.. надявам се да забави малко, хаха.

# 537
Моято уж нищо не беше качила предния месец, пък ми се струва, че е по-тежка вече. 😅
От вчера вече може да седи сама, но онзи ден падна по лице от седнало положение на паркета, а бях до нея, удари се на веждата и почервеня, толкова гадно се почувствах. Знам, че тепърва ще пада и въобще не съм паника, но ми стана много гузно.  Плака една минута и беше забравила, ама аз го мислех цял ден.

# 538
За въвеждането на храни и аз го давам по-бързата процедура. Даже и с месото действам както със зеленчуците. В момента ползвам заготовки и първия ден давам 2-3 лъжици и на следващия път додавам бурканчето (смятам все пак да не надвиша дневната доза). От неделя давам и жълтък. Педиатърката първоначално каза да забавя жълтъка и секунди след това ми каза, че мога да давам, ходи и разбери логиката. Общо взето само кимам, усмихвам се и правя каквото сметна за добре Grinning В момента правя порции около 150 гр като предлагам след това кърма, за сега все още не отказва. Беше качила 400 гр и на 6 месеца я измериха 7 кг, но сега като увелича пюретата ще видим как ще е.

# 539
Нашата каза да даваме четвъртинка жълтък през ден за около седмица преди да въведем месните и безглутеновите каши. Бебчо е точно на 6 месеца и тежи 8 500 кг. Започнах захранването на 5м и седмица и все още сме само на зеленчуци. Хубавото е, че приключихме с ваксините до годинката.

Общи условия

Активация на акаунт