Ноемврийски бебета 2024 - тема 3

• 16 313
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
Давам нова храна по 2 дни.

А на някоя от вас личната сега в 6-ти месец даде ли направление за очен? Изключително ме учуди, баткото не съм водила. Имате ли препоръки за добър такъв в София?

# 541
Не само че не даде за очен, а и за ортопед не даде. Само на нефролог ни прати и за кръв/урина.

# 542
Момичета, тези които направихте вече кръвните изследвания и урината, имахте ли отклонения в някои от стойностите? Днес ги направихме и ние. Кръвните изследвания са добре, но има левкоцити в урината и Ph е 8, при горна граница 7.5

# 543
За алкалното pH на урината, докторката ми обясни, че е заради захранването. Някои зеленчуци, че и плодове, повишават pH-то. Това при липса на оплаквания. За левкоцитите не знам...може би и там трябва да се тълкува спрямо резултата и липса или наличие на оплаквания. На моето дете излезнаха две бактерии в стерилната урина (пуснах я на моя глава, за всеки случай, да не правим упражнението втори път), но бяха малко като количество, детето не е имало симптоми и докторката ме увери, че просто най-вероятно пробата е замърсена.

# 544
  • София
На мен, но може би понеже попитах дали мисли че кривогледството е още бебешко, защото криви още, и тя ме пита моя проблем с очите какъв беше (бях с лещи,не с лупите)
Даде ми талон и за нефролог.
За очен ми препоръчаха д-р Симеонова от Визус, ще ходим следващата седмица и мога да споделя тогава.
_ _ _
По три дни давам нов зеленчук,досега картоф, морков, тиквичка и пащърнак (той се хареса), утре е сладък картоф,после броколи, карфиол и тиква. Някой да помогне после какво следва?

Давам нова храна по 2 дни.

А на някоя от вас личната сега в 6-ти месец даде ли направление за очен? Изключително ме учуди, баткото не съм водила. Имате ли препоръки за добър такъв в София?

# 545
Ние ходихме на очен, но по друга причина - защото му бяха червени постоянно очите. Предполага се, че е алергия към нещо. От както му капя капките по рецептата няма проблем. Ще ходим профилактично пак след 1 седмица и ще правим вече преглед за диоптер с машинката. В друга тема мернах препоръка за др. Пенка Тодорова.

Моят вече всичко яде, по 2 дни максимум въвеждам нови храни и то ако са алергени. Днес яде следобед “смути” с домашни ягоди, авокадо и банан.

# 546
Спанак, зелена чушка, царевица може. Но аз тези ги слагам винаги по малко. Ако имаш желание, можеш и ориз да въведеш, елда. Впрочем, аз установих, че детето повръща ужасно от тиквичките. Нещо не ѝ понасят явно, случва се вече няколкократно, че да е съвпадение.

Смело я метнах на пшеницата вече моята, баща ѝ даде малко хляб, направо очите ѝ светнаха. 🤣

# 547
При нас също излезнаха завишени левкоцити в урината и находка бактерии. 3 пъти пускахме стерилна и за жалост се оказа, че е развил малкия безсимптомна бактериурия и в крайна сметка беше на антибиотик. Идея си нямам как се е случило това и само се обвинявам, че нещо някой път съм пропуснала или не съм го почистила добре.

Като пуснем сега контролната стерилна урина искат и да направим изследване за рефлукс на урина, защото при момчетата много рядко се получават инфекции на пикочните пътища...Казаха, че най-вероятно се получава връщане на урина към бъбрека, и за това се е случило.

Ще го направим, пък ще видим. Дано всичко е наред и да е било инцидентен случай.

За захранването, аз изостанах със зеленчуците сякаш. Захранваме откакто е на 4м и половина, а вече почти на 7м има вкарани само 5 зеленчука. Поне жълтъка сме го въвели и от минала седмица започнах и с месата. Първо дадох пуйка, а от днес и заешко.

А с кашите как сте? Имаме въведени само Ориз и царевица, а от вчера за пръв път дадох малко Елда. Чудя се какво да правя със следобедните закуски. Давате ли и млечни каши, или само безмлечни за сега?

# 548
Аз засега само безмлечни каши съм давала, даже точно това се ядосвах вчера, че вместо безмлечна, съм купила по грешка млечна каша. Четейки състава отзад, стигнах до заключението, че има чисто обезмаслено мляко, което аз не искам да давам все още. Замина назад в шкафа.
Моето обича най-много елда с ябълка или круша.

# 549
На нас ни дадоха направления за очен и за нефролог. Забравих да питам и за ортопед и ходихме на платено. Стандартни профилактични прегледи са, едва ли нещо е забелязала.

# 550
За очен не са ни дали направление и аз дори питах допълнително личната лекарка, но тя каза че няма смисъл. Тъй като аз съм с доста висок диоптър се притеснявам за малкия, може би ще го заведа на частно като свърши лятото.  

Някаква пълна борба е при нас със съня. Умира за сън, прозява се, търка очи, но се бори със зъби и нокти да седи буден. Бута ме, катери се по мен, извива се назад, не желае да бъде приспан. Самостоятелно в кошарата също отказва да заспива, играе си с биберона, наднича под обиколника (научил се е да го маха...), в един момент започва да нервничи и да плаче и се опитвам да го приспя на ръце, пак започва да се противи.... Не знам от регресия ли е (шести месец също има), зъби ли са (още не е излязнал никакъв  зъб, а лигите стигат до земята, като шарпей се точат), преуморен ли е... Режима никакъв го няма съответно, някой едни спи по четири пъти на ден, други дни спи по три, А уж трябва да минава на две дремки....  При вас така ли е? Как е сънят?

Мишмаш, дано всичко е наред!

# 551
Аз пак да си кажа за съня. И при нас все още не мога да напипам какво става. Пробвам всякакви неща, по 3 дремки, по 4, да си легне малко по-рано, по-късно, като цяло няма драма със заспиването, но това пусто будене в 5:30 Close Не че е кой знае какъв проблем, спи си спокойно през нощта ама не мога да я излъжа да поспи още малко (доста рядко успявам да я приспя пак) може да си седи и 1 час спокойна, не я вдигам, нито говоря, яде чак към 6:30. Издържа будна около 2 часа, дневния сън е около 3 часа, чудя се дали просто не си е свикнала да се събужда тогава.

# 552
Сънят при нас се случва или на гърда, или на топката. Като аз приспивам, винаги на гърда, така ми е най-лесно. Като друг я приспива - на топката или в раницата. Ако не заспиваше на гърда, не знам какво щях да правя. Две или три дремки прави някъде

# 553
И при нас сънят е пълно мазало, за сега съм го приела и правя всичко, което знам че помага. Най-тежки са сутрините от 4-5 се започва едно мятане едно мънкане и не може и не може да спи нормално. Днес си беше направо мяткане като риба на сухо върху мен, че му се беше запушил носа, на люлеещия стол отидох, не заспа, накрая баща му стана в 5.30 и го взе в раницата до 8.

През деня спи върху мен, заспива за 1 мин и не знам кога ще събера сили да променя това спане. Още спи 4 шъри6, понякога 3

# 554
Onirique Нашият от седнало положение си пльосна главата на плочките. Порева 2 мин и нищо му нямаше, даже не се зачерви. Такъв стрес в живота си не съм изпитвала. Смях не смях ама тогава се чудех дали и аз да не пробвам от тази височина да си ударя главата по същият начин, за да разбера какво му е, дали го е боляло и колко точно, поне малко да си успокоя съвестта. Не се наложи, ММ каза,че съм луда и,че на детето от 20 см височина нищо му няма, което си беше и така.😅
Иначе напоследък нашият се събужда към 3-4 готов за игри, доприспивам го и до към 6 и макс 6 и 30 се е събудил. През деня прави 4 дремки и будува по 2 часа. Има бебета вече с по 2, на мен това ми се струва невъзможно за нас в момента. Отдавам го на регресия и зъби едновременно, но си е бая тегаво.

Общи условия

Активация на акаунт