Ноемврийски бебета 2024 - тема 3

• 15 914
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Ние също ще сме в най-тесен кръг. Мислех да сме някъде на заведение, но в крайна сметка решихме да сме вкъщи. Ще поръчаме кетъринг, торта, украса и така. Едната и братовчедка е още по-малка от нея и може би домашната обстановка ще е по-добре. Църквата е на няколко минути от нас, което е добре.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 21:27 от _Miss_

# 181
  • София
Мис, до колкото разбрах не е задължително подарък,  но ние ще направим. Кръстницата е на 16 и искам някакво бижу да й вземем.

В църквата не ни поискаха нищо при записването на датата,  но предполагам че ще има  някаква такса. Аз исках да е голямо кръщене, просто така го чувствам. Толкова чакан и желан е нашия бебчо, че това е моят начин да го "изкрещя" пред света. Общо взето приятели и роднини,  които са ни близки и се радват за нас и с нас. С децата около 50-60 човека 🤭
Но няма да се изхвърляме с украси.

# 182
Щом хората се радват с вас, никога не са много. 🙂🫶
Ние ще сме на заведение, но няма да се изхвърляме, скромно ще е. Само възрастни ще сме, около нас никой още няма деца, моето е първото и сред приятелите, и сред роднините на нашата възраст. 😀

# 183
Еха, колко кръщенета предстоят! Успех с организацията, дами, и много хубаво да си прекарате! Ние решихме, че първо ще се омъжим (нямаме брак), и рогава ще правим кръщене. Въпросът е кога ще се случи, предвид, че ММ се мота. Той иска само да се подпишем, аз искам сватба...

Аз тази нощ не съм спала повече от 3 часа сумарно и съм като блъсната от товарен влак... Малкият не спря да се върти и чекне из тая кошара, и да примрънква, дразнят го зъбките много. Непрекъснато го нагласях (върти се и се оказва в хоризонтално положение), успокоявах, гушках, ходих няколко пъти за студени биберони и гризалки.... Луда работа. И върху мен не спи спокойно, май 40 минути направи върху мен и пак почна да се върти. Сега съм го сложила в раничката, метнах му дъждобрана отгоре (този към раничката), за да не вижда и да не се оглежда, и е заспал. Всички планове за деня ми се разместиха, да видим как ще се чувствам, в момента не ми се ходи нито да видя колежките, нито до хладилника да ям... А, и отгоре на това имам 3 бучки (!!!), от снощи - и нито една не се махна с цеденето тази сутрин. Тъпа работа... Да не е ретрограден Меркурий?!

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 09:58 от slanchogledka^

# 184
Чак ми стана смешно. Точно когато пак щях да пиша, влизам тук и чета,че всички са в един кюп. 😃 Или иначе казано, и нашият последните 3 дни е пожар. Нищо не му хваща вниманието, постоянно е мрънкане. На активната гимнастика изкарва макс 10 мин, по корем - 5. Иска само и единствено да го носим и разнасяме. Така се възползвам и да го нося като самолет, поне малко да стои по корем. А най-смешното е,че тъкмо се научи да се обръща от гръб по корем, прави го 2 дни и спря. 😃 Забрави как се прави ли, не се знае!
Има ли мами, които ще правят първи рожден ден и кръщене заедно? Как мислите да чествате годинката? Ние се колебаем дали да правим голямо парти , тъй като пак ще е зима, студено, грипен сезон.

# 185
Ох, и аз не спах тази нощ, не знам какво му стана на това дете. От 2:30 до 4:30 беше будна, като последния половин час преди да заспи, го прекара в истеричен рев, едвам съм я успокоила. Спах с нея на дивана, беше ме изпъдила на крайчето, събудих се схваната, направо съм парцал днес.

# 186
Здравейте момичета!

Днес бяхме на детска консултация и последната ваксина за сега. Миличкия само като влезна в кабинета и го сложихме да го съблечем за да го измерят започна да плаче много. До сега никога не се беше случвало такова нещо. Чудя се дали пък не си спомня вече къде сме го завели? Joy Всичко беше наред напът за там, в колата беше спокоен и в чакалнята също. В момента, в който го оставихме да го мерят и видя докторката и това беше... Спираше само като го гушнем аз или татко му. Откакто се прибрахме също се разстройва ако не го гушкам. Успях да го приспя най-накрая с немалко усилия. Дано се отърси малко.

slanchogledka^, относно бебеносенето - давай смело! Аз повечето случаи, в които го извеждам го правя с раница защото ми е неудобно с количката, а и той също спря да спи вътре. Освен това сме на втори етаж без асансьор и имам 3 реда стълби преди да сляза до входа. С ММ понякога го извеждаме с количката, но най-често съм с раница. Малчо винаги заспива вътре, много е спокоен и много му харесва. Единственото, което забелязах е, че ако излезем така трябва да си седя наистина навън-навън. Ако вляза някъде дори за малко много лесно се разбужда. Та си взимам кафе от някое капанче и правя кръгчета в квартала.

По принцип дори не взимам нищо със себе си освен портфейла и някоя залъгалка за всеки случай. Но аз се разхождам много наблизо до вкъщи, та оставям раницата с бебешките принадлежности вкъщи.

Чакам да се постопли и евентуално да сменим на седалката за количката другия месец. Поне тя се сгъва заедно с шасито и по-лесно ще излизам.

Повечето бебета обичат да се носят. Гледам максимално да се възползвам, че после ще дойде момента, в който хич няма да му се гушка. Много ми е мило да си го нося, препоръчвам на всеки!

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 23:04 от mishmash9

# 187
Да ср похваля, престраших се и бях на разходка навън с раничката и якето за бебе носене. Много ми хареса, малкият си спеше. Разходихме се в квартала, влезнахме даже в една църква и
 запалихме свещичка, пуснах и служба за здраве. При нас ситуацията е същата, мишмаш , живеем в стар блок  и трябва да слезна/изкача две площадки със стълби с количката без асансьор, за да излезна. Тоест без ММ съм за никъде, добре че работи от вкъщи и ми помага.
Но интересното е, че по едно време ми натежа на кръста с раничката, предполагам нещо не съм я нагласила като хората , защото по принцип не ми тежи. Но и толкова дълго досега не го бях носила.
Взех една залъгалка с връзка и си я захванах за фланелката, и едно мини чанте с телефон, малко дребни пари и ключове. Общо взето добих кураж, и по-често ще го правя. Сега трябва да се осмеля с бебето и кучето 😅

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 20:39 от slanchogledka^

# 188
Здравейте! Има ли такива от вас, които са захранили бебетата, без да имат някакъв уред и ако да как?

# 189
Аз нямам някакъв специален уред за бебето. Имаме един уред на пара, купуван отдавна, който никога не е ползван, та основно с него приготвям, когато не храня с купешки. Имам и Нутрибулет, но честно казано ми е в пъти по-удобно директно с пасатора да действам. И в касерола, с поставена решетка пак съм правила зеленчуци на пара. Доста е по-лесно навярно един уред да върши всичко, ама има алтернативи. ☺️

# 190
С пасатор се случват нещата при нас. Нямам намерение да купувам прахосъбирачки, които после да се чудя къде да прибирам. Бях се замислила за уред за готвене на пара, но се отказах, понеже не знам колко бих го ползвала.

# 191
С пасатор се случват нещата при нас. Нямам намерение да купувам прахосъбирачки, които после да се чудя къде да прибирам. Бях се замислила за уред за готвене на пара, но се отказах, понеже не знам колко бих го ползвала.

А самото готвене с решетка ли го правите? И как преценяте , че е готово? Предполагам, че като опитате. Извинявам се за глупавите въпроси, просто до сега не съм готвила на пара и малко съм в като небрано лозе😄

# 192
Manuela1992!, аз съм със споменатата прахосъбирачка - уред за готвене на пара и пасиране, който от един месец ползвам всеки ден по 2 пъти, за да правя домашни пюрета на бебка, но съм готвила на пара голямо количество броколи с тенджера и решетка, когато правих заготовки. Проверих в интернет колко време на пара им трябва на конкретните зеленчуци, и добавих от мен 5 минути за всеки случай. Пробвала съм само някои дали са мекички.

# 193
Аз варя в обикновена тенджера на котлона. Днес например ще правя сладки картофи за нас на фурна и ще направя за малкия. Почти всичко става варено или на фурна, примерно морков, картоф, сладък картоф, броколи, ябълка. Бананите и други плодове ги давам сурови (горски плодове, авокадо, т.н). Опитвам ги дали с готови с вилица и приготвям както готвя и за нас, просто гледам да са по-меки, ако ще ги правя на пюре. Аз още не съм давала много от изброените неща, но вече съм намислила как ще ги давам.

Предполагам отнема повече време, отколкото с уред за готвене на пара, но мен не ме вълнува, тъй като едно пюре го давам 2 дни. Също с уреда, доколкото знам, уж се запазват повече хранителните вещества.

# 194
Аз всичко преценявам на око и добре познатия начин с боцването с вилица. Било то на пара или варено, все едно готвя за нас, действам и аз като mommy. И аз подготвям повечето пъти зеленчуци поне за ден напред, че да не се занимавам всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт